Lejla Isic; Sann förebild för unga tjejer

Jag försöker att lägga ut minst fem inlägg om dagen, speciellt dem dagarna jag gör något. Problemet är att de dagarna jag gör något kommer vi hem ganska så sent och allt jag känner för är att sova. Att skriva om gårdagen känns ganska tråkigt och jag försöker hitta andra meningsfyllda ämnen jag kan skriva om men hittade dessvärre inga...

Jag scrollar genom instagram och sedan tittar igenom mina kompisars storys på snap. - 2017 åkte jag och Micha till Kroatien, och en kväll vi träffade vi två tjejer varav en av dem visade sig komma från Sverige. Vi blev lyckligt lottade över att hålla kontakten med dem. Lejla Isic, personen som kom från Sverige. Jag blev snabbt fascinerad över hennes sätt att tänka, älskade hennes sätt att diskutera men samtidigt ta livet som en klackspark. Hon har flera gånger varit gästbloggare på Alingsås tidning och alla hennes ämnen träffar rätt in i hjärtat. Hon använder personliga egenskaper, statistik och annan fakta för att ha en vettig och saklig diskussion som underhåller. Inte nog med det, hon tar upp ämnen ingen annan tar upp, inte för att man inte ska, utan för att ingen annan tänker kring de ämnena. Sverige ska vara lyckliga att de har en medborgare som Lejla Isic.

Under månadens gång har hon ännu en gång varit gästbloggare på Alingsås tidning som ni kan läsa om här; https://www.alingsastidning.se/2018/10/lejla-isics-gastblogg-2018/

Rekommenderar är starkt att läsa hennes texter. Fantastisk är hon!

Lejla valde i sin senaste krönika skriva om tips hon hade velat ge sitt unga jag, vilket är något många skriver om. Hon skriver dock om fantastiska händelser med konkreta tips. Hon sätter dig som läsare in i hennes situation vilket gör det hela ännu mer dramatiskt och i vissa sammanhang önskar du att du var där med henne och kunde hålla om henne. Säga att om några år kommer hon vara en förebild för tusen tals tjejer och med en juristexamen nära till hands.

För mig, har starka kvinnor alltid varit ett viktigt ämne för mig. Jag har aldrig förstått rädslan att inte våga vara sig själv, att inte våga vara bättre än männen och att inte våga ta plats. - Med Lejlas senaste krönika om olika händelser som hon kanske mer eller mindre vill ändra på, så hittade jag tillbaka till den händelsen som jag inte vill ändra på. Den händelsen som formade mig till den jag är idag. Att aldrig vara rädd.

Det är kvinnor som min mormor, som min bästa vän, Michelle, kvinnor som Beyonce, Zara Larsson, min farmor, Fatma, Jenny och Lejla som gör att jag varje dag tvingar mig själv att vara bättre. Jag vill inte vara rädd och jag vill definitivt aldrig känna mig hotad av något vi kallar män.

Jag ville en dag stå där Michelle stod då, inte vara rädd för att ta plats. Idag tar jag plats. Jag kommer aldrig kunna ha en sångröst som Beyonce eller Zara Larsson, men jag vill kunna ha min egen karriär där jag inte står i skuggan av en man. En dag vill jag vara som Fatma och Lejla, vara någonstans i världen och studera juridik och där mina ord kanske träffar lika bra som Lejlas ord träffar mig. En dag vill jag vara en mormor, eller en farmor, som säger till mina barnbarn att du kan klara av allting, med eller utan en man. Stå stadigt på två ben och kanske vara i militären, precis som Jenny. Ända skillnaden kommer vara att jag krigar för USA och hon krigar för Sverige.

En dag vill jag att alla vi kvinnor runt om i världen ska kunna stå stadigt med våra egna ben och aldrig vara rädda att vi tar för mycket plats. Jag vill bara i detta inlägget tacka alla tjejer, kvinnor och framtida ungdomar och framtida tjejer och kvinnor. En dag kommer vi ta över världen också. Även om jag är lite rädd att jag ska glömmas bort är jag mer än tacksam, glad och taggad på vad framtiden har att ge till kvinnor och unga tjejer som Lejla, Fatma, Jenny, Micha, och alla andra tjejer runt omkring oss.

Jag vet att detta inlägget inte har någonting med mitt utbytesår att göra och kanske försvinner jag i den röda tråden som #nouwautumnchallenge sa att en skribent skulle ha, men efter att ha läst de otroliga texterna, snackat med otroliga tjejer fick jag en rusch. Jag måste få låta er läsa om dessa otroliga och fantastiska kvinnor vi har här, samtidigt som jag får skriva och tacka dem för allt dem har gjort för oss.

XOXO Ema med ett m

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229