har haft bloggen som ett bollplank och dagbok under en lång period nu och har tappat suget. Inte för att jag inte vill skriva utan för jag vet inte vilka som läser, vad ni vill läsa och ja lite så. Vad tycker ni är det dags att sluta?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lilly har ju börjat att äta vanlig mat och vi har mest gett färdig burkmat men testat lite som vi kunnat mosa. Min mamma testade att mixa ihop en av sina torskrätter till henne som blev succé. Så idag gjorde jag en stor sats åt henne så nu finns det torsk, potatis, ärtor och dragonsås för flera veckor.


Likes

Comments

Tänkte att jag måste ju dela med mig utav veckans utmaning jag kör, ska ha en ny utmaning varje vecka tänkte jag. Denna vecka var målet stt gå 10 km, på hur många små eller långa promenad jag orkar, men totalt 10 km. För en del är detta löjligt enkelt men för mig efter så mycket sjukdom är det tufft. Men jag måste säga att jag redan klarar utmaningen, har gått 10,85 km. Så höjer utmaningen till 15 km.


Likes

Comments

Att må bra inombords 

Att gå igenom två täta graviditeter är det bästa beslut jag tagit med tanke på att jag har en sjukdom som påverkas kraftigt utav stt bära barn och vara gravid. Även om läkarna tyckte jag skulle väntat längre mellan graviditeterna så ville jag ändå ha dom tätt Så jag sen kunde låta min kropp läka och få må bra.

Det var inte i korten för mig utan efter förlossningen insjuknade jag kraftigt, dock inte i min grundsjukdom. Efter en lång resa inväntar jag nu operation och sen lägger jag det bakom mig och blickar framåt.

Men att få varit så svag länge har verkligen varit tufft, en period kunde jag inte gå i trappan utan att få hjärtklappning, att leka med barnen gick inte, att bära dom lika så. Jag har känt mig lite som fånge i min egna kropp och under sjukdom och graviditet har jag utan problem ätit exakt det jag velat. Jag har pendlat enormt i vikt pga mediciner och mående och har kommit till en gräns där jag inte mår bra. Jag är så missnöjd med min kropp, min sladdriga förlossnings kropp.

Jag fasar sommarens dagar på stranden och önskar att jag hittar en passande baddräkt. Så här ska det fasiken inte vara, och jag tänker inte sitta här och gnälla för att sen äta en påse godis till frukost utan nu har jag bestämt mig att det räcker. Nu får det vara bra.

Jag har börjat med periodiskfasta, dragit ner på kolhydrater och funnit en hyfsad balans i mängden fett och lär mig än vilken typ av protein som fungerar för mig. Kött är inte självklart för mig av två olika anledningar, 1, vill tänka på djuren och miljön och tycker vi alla borde dra ner på köttet. 2, Min kropp, Min mage kan inte hantera för mycket kött, för tungt kött.

varje dag testar jag mig fram och lär mig mer och mer om vad som funkar för MIG. Lätt träning har jag fått in i vardagen men tyngre träning måste jag avvakta med tills efter min operation. Jag väger mig varje dag för att hålla mig motiverad men även ha koll på hur min kropp reagerar och mår.

Har skrivit upp en plan om vikten, och har skrivit upp olika delmål som jag verkligen ska klara. Kommer unna mig något motiverande efter varje klarat mål och vet ni vad? Har 0,5 kg kvar till mitt första delmål och då ska jag unna mig nya träningskläder.


För mig är det viktigaste att må bra, inte vad som står på vågen. Jag har mål med vikten men skulle jag må bra innan målen är klara så är jag nöjd. Jag är heller inte en sån person som inte kan unna mig något, Men det måste bli en balans, en bit mörkchoklad är för mig bra, en hel Chokladkaka är inte så bra haha. Jag ska egentligen fastan från 20:00-12:00 Men igår var jag iväg på vårdcentralen med Lilly och kom hem klockan 20:00 och åt tjugo över åtta och lägger ingen tanke kring det. Jag dricker pepsi Max så är inte rädd till sötningsmedelmen även där i rätt mängd.

Jag vill bara må bra, känna mig nöjd.


Likes

Comments

Eftersom solen varit så stark nu så vart det lite akut då jag upptäckte att Molly inte hade några Solhattar eller kepsar, så idag hittade jag två alternativ hon kan ha till förskolan.

Båda kommer ifrån H&M

Likes

Comments

​Eftersom jag åt endast sallad till lunch, kände jag att jag behövde både lite kolhydrater och protein. Så till middag gjorde jag wokgrönsaker och ris i en krämig thaigryta ihop med toscanska vegetariska biffar.


Ca 300 kalorier 

Likes

Comments

Idag har vi verkligen haft toppen väder. Efter att vi lämnade Molly på förskolan så åkte jag och Lilly till Marieberg för att handla lite, Lilly behövde alvedon och lite så då hon gått och blivit sjuk, och när vi ändå var där gick vi och handlade solstick, en keps och en solhatt till Molly.

Sen vart det inte många knop gjorda för oss, Lilly vägrade äta och var ledsen, när hon väl somnade så lyckades jag få en timme i solen, ihop med en otroligt god sallad.

Sen tog vi oss en promenad för att hämta hem storasyster från förskolan och vad roligt det är att man möter dom ute på gården nu i det fina vädret.

Vi traskade hemåt och gjorde slush smoothies som vi njöt utav i solen.


Likes

Comments

På eftermiddagen när det var dags att göra middagen så gjorde jag heta ajvarbiffar med en typ av aioli och en fräsch sallad, hade gärna kört vegetarist idag med men vi smygstartar så hela familjen vänjer sig, Denna vecka hoppas jag på tre vegetariska rätter.

Likes

Comments

Gjorde en sån otroligt god middag idag, soya Nuggets ihop med en asiatisk sallad på vaxbönor, Nudlar, tomater, soltorkade tomater, paprika, Avokado, fefferoni och groddar.

Nyttigt fräscht och enkelt, Min portion innehöll runt 350 kalorier

Likes

Comments