​Vad händer? Jag har inte bloggat på flera månader!!.. ​Sorry.

Just nu så rullar väl livet på. Rider på ridskolan, Tiara, Mynta och  nu även hon som äger Myntas unghäst, Ziri! Ziri är en 7årig Connemara som är helt outbildad. Tanken är väl att jag ska hjälpa ägaren att utbilda henne. Hon har ju gått i hage de senaste två åren och kan ingenting. Men nu så är ägaren tillbaka och vill börja rida henne, och jag ska hjälpa henne att utbilda hästen! Just nu har vi lärt henne halt, rygga, och håller på med galoppskänkel och sidförande. Det är svårt eftersom jag bara rider henne ibland, men försöker hjälpa ägaren och ge lite lektioner.

​Hur ser då utbilningsplanen ut?

För att lära Ziri sidförande så använder vi oss av en inlärningsmetod som än så länge funkat bra på Ziri. Jag står i mitten och håller i henne samtidigt som jag har ett longerspö i ena handen. Jag försöker sedan att peta spöt lätt på sidan för att irritera henne och få henne att flytta sig runt mig. Hon ska lära sig att inte bara få fram utan även åt sidan. Sedan när hon kan det bra så ska ägaren sitta på medans jag gör det och samtidigt trycka med skänkeln, så att hon tillslut asocierar trycket från skänkeln med att flytta sig och inte bara gå fram. 

Återkommer med hur det går!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår så tävlade jag somsagt på Mike. Det gick bra. Han är så fantastisk att rida. Precis min sort.
Han var fin på framridningen men blev lite seg inne på banan. Han får en stor guldstjärna 🌟

Enda ridbilden haha. Nästan rollkur ju 😕

Likes

Comments

Här är lite mål inför tävlingen på lördag!

Tänka på armbågarna!!!! Dom blir lätt så raka och det är ju inte bra..

Runda volter och serpentiner!

Tydliga halter!

Likes

Comments

Alltså åh förlåt! Har haft massa plugg och då har bloggen hamnat i andra hand 😕

I måndags så hade jag orienteringsdag och var helt slut, mörbultad och lite migränig, så red inte T. Tyvärr. Men idag så ska jag rida på ridskolan och sen tävlar jag ju på lördag. Får veta vilken häst jag får på tävlingen idag, taggad, hoppas på Tisse, men är tyvärr lite för lång för honom..

Likes

Comments

Detta är väldigt roligt att få berätta... Jag har fått en till medryttarhäst till! Hon står i Mackes gamla stall - alltså brevid mitt hus på landet. Det är en D-ponny som är 23år, connemara. Utbildad Msv:a, eller nåt sånt, kan iaf passage. Väldigt välutbildad men för tillfället helt ur kondition. Otroligt snäll, och väldigt fin att rida. Jag var den första som red på ett år, och så fort jag kortade tyglarna så krökte hon på nacken, och efter ett par halter så gick hon i jättefin form även med bakbenen. Med andra ord så tror jag att jag verkligen kan utvecklas med henne! Det är en 16åring som äger dom, och hon har även sin sexåring där så vi kan rida tillsammans! Känns jättekul!

Hon är den bruna!


Likes

Comments

Var ju som sagt på clear round med Nisse idag, som handhäst. Det gick bra! Först så gick vi ca 3km till tävlingsplatsen där jag anmälde mig osv. Sen hoppade vi fram och det gick bra. Jag tog repgrimman idag och han lyssnade jättebra! Första rundan var på 30cm och det var en bana med 8 hinder. Underlaget var inte på topp, det var lite lerigt (det var på en stubbåker), men det funkade. Han hoppade jättefint och var pigg och glad och det resulterade i en felfri ritt (eller spring eller vad en ska säga?) och en rosett ;) Så jag kände att vi hade flow och efteranmälde mig till 40cm också. Det gick bra, jag märkte dock att han blev trött framåt slutet så han rev tyvärr 7an, men det spelar ingen roll. Han skötte sig exemplariskt och jag är jättenöjd. Efteråt fick han massa äpplen och gos!

Han var definitivt sötast!


Likes

Comments

Igår så red jag på ridskolan. Det gick bra, hade Milou bae igen ❤️ Han är så rolig att rida, en måste verkligen "hitta" hans knappar för annars så går det skit, men när en hittat honom så är han så fin. Eller alltså, han är svår att få att gå i en korrekt form där han arbetar med bakbenen, men för varje gång jag rider så känner jag hur det går bättre 😄

Igår så var det förfinade galoppfattningar som stod på schemat. Det gick bra, Milou har ju ganska svårt för galoppen, men tillslut fick jag honom att galoppera ganska fint 😉

Bild på mig och Svea, bildbrist 😕

Likes

Comments

Förlåt för dålig uppdatering. Har haft massa läxor och prov. Återkommer imorgon som normalt!

Likes

Comments

Jag har ju ganska mycket erfarenhet av sega hästar. Macke, Idefix och inte minst Tiara är ganska (väldigt) sega.

Men jag har lite knep som brukar få även de segaste hästarna att gå framåt för egen motor!

* Rid framåt! Redan i skritten ska du driva i varje steg!

* Tempoväxlingar! Trava på fyrkanten och rid framåt i ca. 8 steg och sen så kortar du traven osv.

* Rid ut mer, är hästen seg för att den tycker att banan är tråkig?

* Halt - trav - halt - skritt - halt - trav osv.

* I galoppen, rid på en volt. På den öppna delen så länger och ökar man galoppen och på den slutna sidan så kortar man galoppen.

* Trava på fyrkanten. Vid C så vänder du rätt upp och gör en skänkelvikning till C osv.

Detta brukar få hästen att gå för egen motor!​Fina fina Macke <3 Saknar honom.

Likes

Comments

Åh, detta är så roligt. Jag och Nisse är anmälda till vår första tävling! Det blir så roligt. Det är en Clear round, förklassen till deras KM. Jag ska ha honom som handhäst och vi är anmälda till 30cm, och om det går bra så kanske vi kan anmäla oss till 40cm också ;)

Det blir nog en rolig upplevelse för både Nisse och mig. Men det var dock lite roligt, när jag ringde och anmälde mig så sa kvinnan som håller i det: "Ja, om det är det du vill slösa dina pengar på hahaha.."


Likes

Comments