UBUD

Det var ett tag sedan jag kikade in här senast så här kommer lite uppdatering om vad som har hänt på senaste. När jag & Emma kom fram till Bali så åkte vi raka vägen till Ubud för att möta upp Elina & Moa som vi spenderade en vecka med. Vi har haft så roligt tillsammans och det kändes tomt när de åkte till Malaysia och vi drog vidare till Lombok. Under veckans gång har vi hunnit åka till bland annat Bali Swing som var en slags turistattraktion där man kunde gunga ut över en superfin utsikt. Det var inget jättespeciellt så jag skulle inte rekommendera att åka dit om man har ont om tid på Bali, men det var absolut kul att se hur det ser ut.

Sedan har vi även åkt till ett vattenfall som heter Tibumana waterfall som var så galet fint. Det var inte alls mycket turister där och det var inte svårt att ta sig till själva vattenfallet. Förra gången jag var på Bali besökte vi Tegenungan waterfall och där var det galet mycket turister och betydligt fler trappsteg för att ta sig dit. Dock kan anledningen till att det var färre turister här vara att det är regnperiod just nu på Bali, och sist jag var här var det högsäsong. Men jag skulle rekommendera Tibumana om någon av er åker till Bali och vill spana in ett vattenfall.

Sedan har vi även varit på Ubuds marknad flera gånger och kikat in prylarna. Det finns så mycket man vill köpa med sig hem, men som dessvärre inte får plats i ryggsäcken. Om ni är på Bali skulle jag rekommendera att åka dit! Även om man inte är på shoppinghumör så finns det så mycket att kolla på.

Jag & Elina krigade även oss in i Monkey Forest en dag som är en stor turistattraktion i Ubud. Det är som namnet låter en stor park/skog full med apor (& massa turister). Det var kul att se apor men om någon ska dit skulle jag rekommendera er att hålla er till ”de stora gångarna” och inte vimsa ner på någon liten gång som vi gjorde. Elina hade nämligen ryggsäck och en apa försökte två gånger hoppa upp och öppna hennes väska och den hade lyckats om inte det vore för en snäll kille som räddade henne haha. Vi uppfattade det som att aporna var lite ”tamare” där det var mycket folk, så håll er till andra om ni ska dit.

Jag gillar verkligen Ubud som stad, men alla vi fyra var överens om att en vecka var för lång tid att spendera där. Eftersom att Ubud ligger ungefär mitt på ön så saknade vi att ha nära till havet. Dock fanns det massa andra saker att göra, men det hade räckt med ett par dagar. Men eftersom att jag & Emma spenderar sex veckor på Bali så kände vi ingen panik över att det blev så länge i Ubud.
Kram!

Gillar

Kommentarer