LOMBOK

Som ni kanske märkt har min blogg inte varit särskilt aktiv på senaste, så därför tänkte jag skriva ifatt vad som hänt på senaste.

Lombok var bland de första stoppen i Indonesien och det var en solklar favorit. Vi hade inte så höga förväntningar på ön och blev verkligen positivt överraskade. Om man jämför med Bali är det en väldigt lugn ö med inte lika mycket turister. Lombok hade en stor jordbävning i juli vilket har gjort att turismen har minskat.
Vi bodde i staden Kuta och därifrån hyrde vi en moppe för att utforska ön med de flera drömmiga stränderna. Jag rekommenderar verkligen alla att åka dit, särskilt om man ändå ska till Bali. Maten var hur god som helst, naturen var så vacker och stränderna drömmiga. På grund utav den minskade turismen så var vi nästan ensamma på stränderna varje dag.
Det är verkligen ett utav de platser som jag verkligen vill åka till igen för att utforska större delar av ön. Man kan ta sig dit från Bali både via flyg, fastboat eller färja.

Mawun beach.

Tanjung Aan beach och Merese Hill där man såg de finaste solnedgångarna.

Tampah Beach.

När det kommer till mat åt vi så galet mycket gott. Här kommer mina bästa tips:

Milk Espresso var ett så gott och mysigt ställe med supertrevlig personal. De hade både frukost, lunch och middag.

Bamba var ett så gott matställe som jadå både frukost, lunch & middag. De serverade enbart vegetariskt och fiskrätter. Deras tonfisk var to die for!!!

Bush Radio var ett så mysigt ställe att äta frukost och lunch på. Det var så hemtrevligt och de kändes nästan som att man var hemma hos någon.

Gillar

Kommentarer