Tips på godaste chailatten någonsin!

4 msk chaipulver (expressohouse egna)

0.5dl varmt vatten

2dl varm skummad mjölk

Toppa med kardemumma

Smakar ljuvligt, precis som den du kan köpa på själva cafet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har ni sett Anders flyttar in? tittar på det just nu, riktigt bra faktiskt! har en kopp te, tända ljus och sovande katter brevid mig! Detta är något jag måste prioterera just nu, lugna kvällar, och dessutom mornar. det får mig att må så mycket bättre!! Slängde ihop några kockostoppar förut oxå, så goda och så enkelt! kokos, smör, socker och sirap. haha otroligt onyttigt men en liten kockostopp eller två en måndags kväll skadar väl inte?! (;

Likes

Comments

​Just nu i livet så har jag hur mycket motivation till min träning som helst, var borta förut idag innan lunch och körde ett härligt rygg och axlar pass!!! däremot är motivationen till plugget sämre. Jag vet dock att det bara är en period jag är inne i, då jag annars brukar tycka min utbildning är intressant och roligt!  Men pågrund av nerförsbacken i mitt phykiska mående har detta självklart påverkat min lust till studierna. Det backar mig prestationsmässigt vilket är otroligt jobbigt, känslan att man vill mer än vad man faktiskt orkar. Jag har som nyårslöfte att vara mer positiv. Jag tycker jag egentligen är väldigt positiv och glad tjej men i denna svackan har det varit svårt. Men det är väl något man måste acceptera att man inte alltid kan må toppenbra, alla ramlar ner i svackor ibland i livet.. Nu ska jag fortsätta plugga och det får bli plugg till sen kväll idag. 

Likes

Comments

Hejsan hoppsan! Ni vet känslan när ni sätter er ner, andas ut och känner er sådär gött slut i hela kroppen efter ett otroligt svettigt cardiopass och händerna fortfarande skakar för att man tagit ut sig helt... Den känslan har jag just nu, glädje till 100%!

Mina cardiopass brukar se olika ut, just idag såg det ut såhär: Började med 10 minuters interwaller, vilket jag lägger upp med 40sek spurt, hoppar av bandet i farten, vilar 20 sek, spurtar 40 sek osv... Efter mina interwaller fortsatte jag på bandet fast i långsammare tempo och uppförsbacke i fem minuter. Sedan fortsatte jag med ytterligare 1km i behagligt tempo på plan yta! Där efter gick jag och körde hopp squot 20 gånger 3, därefter droppsquots 15 gånger 3 Och avslutade med armhävningar 20 gånger 3 (måste flika in att jag slog personbästa med armhävning då jag orkade alla 20 gånger 3 på tå!)

Nu har jag lekt lite med mina älsklingar, ska snart duscha, sedan blir det äta någon lunch och där efter åka hem till mina föräldrar en snabbis och hämta ett par längdskidor då vi sedan ska upp till min sambos föräldrar som ska börja packa skidboxen. Vi åker till idre med hans familj om en vecka!! SÅ KUUL, och välbehövligt med lite miljöombyte och en liten paus i skolan, även om jag såklart måste plugga men tar och skippar föreläsningarna den veckan, tror jag kan behöva det just nu faktiskt, får ligga i med läsandet istället. Måste plugga lite ikväll också så får bli en söndagskväll bestående av plugg. Men det får duga då jag tog det väldigt lugnt i slutet av förra veckan (;

Likes

Comments

Just nu är en period när jag har så lite motivation till att plugga tyvärr. Men kan glädjas åt att jag tar stora kliv i mitt phykiska mående iallafall. Jag har lyckats börja ordentligt med min träning igen och har så smått börjat med mitt fitnessinstruktörs jobb. Jag vet att man måste vara försiktig när man väl fått energin, men tro mig, det är jag! Jag har trappat ner och har inte lika många pass, och jag ser till att aldrig tvinga mig själv till träningen, utan gör det när jag känner för det. Som idag, jag höll först ett pass i 30 minuter, ett underbart gäng som gav mig så mycket energi, som jag sedan använde till att köra cardio. Fick en motivationskick då jag satte personbästa på bandet! Att se sig själv lyckas inom sin träning är den bästa motivationen för mig, man tävlar bara mot sig själv och strävar efter sina egna mål och ingen annans. därför är det viktigt att ibland klappa sig på axeln och berätta hur bra man faktiskt är!

Ikväll ska jag och min sambo ta bilen ner till Majorna i Göteborg och käka middag med min saknade vän Amanda. Ska bli så mysigt!! Får se deras nya fina lägenhet också, vilket ska bli spännande!

Likes

Comments

Jag och min sambo har varit tillsamans i lite över än 5 år, vi är födda 95 båda två, så vi blev alltså tillsamans när vi var 17 år. Enligt mig så utvecklas man en hel del mellan 17 och 22. Man får börja klubba, festandet ökar och där med så startade vårat förhållande just när man kanske utsätter förhållandet för en hel del svartsjuka när man inte riktigt hittat den där tilliten till varanda. När den andra gick ut och drack alkohol, dansade på klubbarna och man hade ingen aning om vad den andra gjorde. Jag var nog den som var mest svartsjuk i vårat förhållande.. Men det sjuka är att min pojkvän var inte alls ute ofta medans jag var ute och dansade ganska ofta, så teoretiskt sätt borde det varit tvärt om. Det jag vill komma till är att när man tagit sig igenom den perioden tillsamans, följt med varandras utveckling och liksom vuxit upp tillsammans har på såsätt gjort att vi byggt upp en enorm trygghet till varandra. Vilket jag tror det är det absolut viktigaste för att ett förhållande ska hålla. Måste du ringa din partner varannan timme när han är ute med kompisarna eller på arbetsresa när ni varit tillsammans i flera år kanske man ska börja fundera hur sunt förhållandet egentligen är tänker jag. (min åsikt)

Jag kan säga att vi har trottsat myten kring att man måste vara lika för att förhållandet ska hålla, att man måste ha något typ av samma intresse. Detta kommer låta sjukt, men jag och Emil är natt och dag. Visst jag ska inte säga att det inte finns något som båda gillar, för det gör det, massor garanterat! Men vi är ändå extremt olika. Han är mer den där tänkaren, han älskar att tänka, klura ut ideer, uppfinnar jocke kan vi kalla honom, Haha! Han är väldigt smart, alltså enormt smart, frågar ni mig så finns det inte mycket den killen inte kan när det gäller det mesta av teoretiska gejer, och praktiska saker för den delen med. Han tycker att karriär är viktigt, och är otroligt ekonomisk. Så kommer vi till mig, nu kommer det låta som att jag trycker ner mig själv enormt men såhär är det, Jag har extremt svårt för mig i skolan, har fått kämpa som bara den för att få någolunda betyg, är inte särskillt intresserad av sådant man måste tänka för att lösa. Jag tappar lätt tålamodet och hamnar någon helt annanstans i tankarna än vart jag borde befinna mig. Pengarna sugs ner som det vore att jag la ner dom i kvicksand, hade det inte varit för honom hade jag varit runerad, han har hjälpt mig att tänka på sparande.

Trotts dessa olikheter så går vi superbra ihop, vi båda gillar att resa, har samma värderingar i livet och har oftast väldigt roligt ihop! Nu till tanken med inlägget, jag tänkte lista fem tips på vad som jag tror är bra för att gå ett förhållande att fungera, något som har fungerat för oss som jag tänker att ni kan ta del av.

1. Våga starta diskutioner - Det kan bli riktigt heta diskutioner här hemma, ja vi är olika vilket leder till att vi ibland bråkar som alla andra par gör ibland. Pågrund av att båda har svårt att erkänna att vi kanske överreagerade eller hade fel så har vi lite problem med att hitta ett slut på diskutionen, men det brukar ofta sluta med att vi ligger och kramas och ber om ursäkt. Men är man med varandra dygnet runt så måste man få skrika lite på varandra ibland.

2. Som jag nämde ovan tror jag att tillit är a och o, och till detta hör också att kunna vara ifrån varandra ibland ihop. Att inte sitta ihopklistrade på varandra.. Gå på fest utan varandra, åk till en kompis och sov över, åk till din familj ensam ibland, jag menar herregud, ni är ju trotts allt nästan hela tiden annars med varandra. Att kunna längta, sakna och även slippa varandra en stund är så otroligt nyttigt.

3. Sätt upp gemensamma drömmar, sitt tillsamans och tänk igenom hur ni vill ha eran framtid tillsammans, sedan har man säkert egna mål och drömmar som inte har med förhållandet att göra. Men det som rör er. Tillexempel något drömställe man vill bo på, någon drömresa man vill göra. osvosv.

4. Om ni som vi, är väldigt olika är mitt tips att hitta något som båda gillar och planera in det en gång i veckan. Ibland flyter vardagen på och man glömmer helt bort att spendera tid tillsammans, vi har promenader som grej just nu, en aktivitet helt oberoende av pengar, bra hälsomässigt och supermysigt!

5. Mitt sista tips blir att acceptera varandra. Låter kanske självklart men ärligt talat så är inte det självklart i vårat fall heller. Det regnar ute, och din pojkvän är sen till jobbet, du frågar om han kan köra och han säger nej för att han redan är sen. Acceptera då det och ta bussen.. Bli inte ledsen och bete dig som ett barn för att han ska göra som du vill. Jag har själv gjort så men insett att det är så otroligt respekt löst ärligt talat, då sätter man verkligen sina egna behov före den man älskar. Emil har alltid varit noga med att inte vara en "toffel" I stunden har jag blivit arg men i nuläget när några år har passerat så kan jag faktiskt säga att jag är tacksam. Fast ni är tillsammans, betyder inte det att du äger den andra. Din respektive är en egen inivid med fri vilja som har rätt att säga nej utan att behöva få världens utskällning.

Tänkte att detta inlägg passade bra eftersom det är min pojkväns födelsedag! Så grattis älskling, och tack för att du är du! Älskar dig otoligt mycket och du betyder obeskrivligt mycket för mig!

Likes

Comments