Header

Postad i: Mat, Vardag

Gårdagens lunch blev på Ostbutiken med Sandra. Mycket snack om allt som har hänt och om framtida planer! Det är inte alltid så lätt att få till en dag att träffa vännerna, men att träffas över en lunch är ju ett bra sätt att ses på!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Vilken överraskning!!! I förmiddags gjorde jag fransar på en vän och mitt i behandlingen knackar det på dörren. Jag blev typ rädd, vem skulle det kunna vara som knackar på mitt på dagen...Det var ett blomsterbud som lämnade en bukett blommor till mig! Jag blev verkligen såå glad! Blommorna var från min pojkvän som bor uppe i Stockholm..alltså vilken överraskning❤️❤️

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Mat

Idag har jag jobbat på salongen till klockan två och efteråt mötte jag upp mamma på stan. Vi satte oss på EH och tog varsin kaffe och pratade om helgen som varit. Jag var nämligen uppe i Stockholm! Supermysigt, tror vi satt där i två timmar innan vi drog oss hemåt.

Idag är det ju fettisdagen och såklart måste man äta en semla idag! Men just semlor kan jag tycka är gott ibland. Jag är inte så förtjust i grädde och mandelmassa, speciellt inte när det blir för mycket! Därför kändes detta så mycket godare med hjärtsemla, när man själv väljer mängden av dessa tillbehören. Lite Roy Fares inspirerat, den nya natchosemlan tänker jag på!

Receptet hittar ni längre ner i inlägget!

Ingredienser hjärtan:

25g jäst

100g rumstempererat smör

2 1/2 dl mjölk

1/2 msk kardemummakärnor

1 dl socker

2 krm salt

2 krm hjorthornssalt

ca 8 dl vetemjöl


Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) och häll över jästen. rör tills jästen smält.
3. Tillsätt rumstempererat smör och rör om.
4. Mortla kardemummakärnorna och lägg ner i smeten, tillsammans med resterande ingredienser.
5. Gör degen smidig, antingen för hand eller med bakmaskin. Låt sedan degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.

6. Kavla ut degen så tunt du bara kan och använd sedan en pepparkaksform och stansa ut dina hjärtan. Lägg de på en plåt och pensla ägg på.
7. Grädda i ugnen mellan 3-5 min. Låt svalna.


Serveras med:

Grädde och Mandelmassa - Jag gjorde egen på mitt sätt. Mixade 1 dl sötmandel tillsammans med 1/2 dl flytande honung.


Likes

Comments

Postad i: Vardag, Mat

Det här var verkligen oväntat, nu ska ni få höra!


Under en ganska lång tid har jag försökt få mina föräldrar att testa sushi EN gång, men detta har inte varit enkelt! Kommentarer som "Det kan ju inte vara gott" eller "Hur kan man bara sitta och äta sushi? Det är ju bara rå fisk" eller "Blir man verkligen mätt på det?", har jag hört alldeles för många gånger!

Så nu bestämde jag mig för att ta med dom till Tokyo 15 i Helsingborg som har SÅ god sushi. Ville att de skulle testa äta detta på ett riktigt bra ställe med bra råvaror.
Det var vi tre och min bror som åkte dit. Var så förväntansfull!!


Ni skulle sett deras miner när brickan kom in. Visst ser det gott ut?

Vet ni vad...mina föräldrar tyckte detta var riktigt gott och kan absolut tänka sig äta detta fler gånger! Uppdraget slutfört, check!

P.S. Mamma gick t.o.m och tackade kocken.

Till efterrätt beställde vi in chokladfondue som blev ett perfekt avslut på kvällen.

Likes

Comments