40+4 Vattnet går

Graviditet

igår (torsdags) så gick vattnet i v 40+4. Det var ganska spännande, jag hade inte sovit särskilt bra natten till igår utan var ganska grinig och gick hem till mamma för att bada då jag ville bli av med spänningarna i magen, de kändes precis som mensvärk. Jag och mamma pratade i alla fall om att jag skulle äta middag där eftersom Robin och W skulle spela, så när det var bestämt gick jag till badrummet för att klä av mig.

När jag står där på ett ben för att ta av mig byxorna så ser jag hur det rinner mellan benen rakt ner på golvet och jag kan inte stoppa det. Så jag skyndar mig av med byxorna, öppnar dörren och ropar efter mamma i ren panik innan jag sätter mig på toan. Mamma kommer in i ren panik för hon trodde att jag hade fött och så jag pekade åt henne att stanna så hon inte klev i pölen på golvet. Jag tittade på henne och så att jag tror att vattnet har gått, mamma som blir helt nervös ber mig torka lite och lukta på det. Mycket riktigt så luktade det inte kiss utan fostervatten och det var alldeles fräscht så bebisen är frisk. Mamma hjälpte mig att torka upp det eftersom  när jag torkade så blev de mest bara en ny pöl.

Jag satte mig i badet och ringde FL och rådfrågade och de ville att jag skulle komma på kontroll inom ett par timmar. Så jag badade i kanske 1 h och sen packade jag resten i förlossningsväskan och åkte in med Robin. Jag hade med mig en binda precis om de bad mig om och Robin tittade på mig som om jag blivit galen när jag så att de ville se och lukta på den, men tydligen gör de så. Vi låg på förlossningen i ca 1h innan vi blev hemskickade på grund av att jag ej hade något värkarbete, så vi ska tillbaka dit ikväll vid kl19 på kontroll och så blir jag igångsatt inom 48 timmar om det ej har startat av sig själv. För min del spelar de ingen roll att vi blev hemskickade eftersom det är 2km till sjukhuset, då kan någon annan som rest längre ta min plats på hotellet.

Jag känner bara en otrolig tacksamhet att det inte hände nät jag var med Robin på jobbet för då hade det vart jobbigt. Fick även träffa min första ponny Tösen igår som jag fick när jag var 3/4 år gammal.

Gillar

Kommentarer