Vilka objektiv använder jag?

Så fint! Vad använder du för kamera/objektiv?

Svar: Jag har en Canon EOS 600D som jag är väldigt nöjd med och alternerar mellan de två objektiven ovan. Det vänstra lånar jag så fort min bror är hemma, ett vidvinkelsobjektiv EFS 10-22 från Canon som jag själv är otroligt sugen på att införskaffa. Det jag vanligtvis använder dock och som jag tar alla mina frisyrbilder med är objektivet till höger, ett 50 mm objektiv från Canon. Känner själv att dessa två objektiv räcker för att kunna ta många olika sorters foton i olika miljöer, skulle verkligen rekommendera dem båda två!

Tre bilder tagna med EFS 10-22. Jag använde det bland annat mycket på vår senaste resa till Kalifornien då ett vidvinkelobjektiv är perfekt för fina vybilder, som ni kan se över är det just det som jag använder det mest till. Har det också på kameran såfort jag vet att jag behöver kunna zooma in och ut, bland annat för bilder på resturanger då det inte alltid är lätt att stå fem meter ifrån bordet som jag får göra med 50 mm objektivet, samt perfekt att använda för att ta bilder inomhus för att få med så mycket som möjligt av rummet. Ska jag ut och resa så använder jag nästan detta mer än mitt 50 mm!

Dessa bilder är tagna med mitt 50 mm objektiv och som ni kan se på alla tre bilder så är bakgrunden suddig. Hade innan detta 1.8 50 mm från Canon som faktiskt är en riktigt bra budgetvariant, detta 1.4 50 mm är dock i mycket bättre kvalite! Det är många som är ute efter just ett objektiv för till exempel outfitplåtningar och då är detta riktigt bra. Även detta som jag använder till mina frisyrbilder för att få den där blurriga bakgrunden.

BEAUTIFUL photos! What editing program do you use for these??

Answer: Thanks! :) I use ipiccy.com, usually I just change the exposure and make the pictures a lot brighter!

Likes

Comments

Tindra
Tindra,
Tack så jättemycket för svaret! Köpte faktiskt relativt nyss en Canon EOS 600d och funderar på att köpa ett nytt objektiv, tack för tipsen<33 kram Tindra (@allaboutthebraidss)
elvirall
elvirall,
Åh va kul, jag är väldigt nöjd med min! 😃 Kram <3nouw.com/elvirall
Write a comment...
IP: 82.99.3.229