How I edit my pictures

Jag får en del frågor om mina bilder, allt ifrån vilken kamera jag använder till hur jag redigerar mina bilder. Kamerabiten har jag svarat på ett flertal gånger så tänkte att det var dags att svara på hur jag redigerar mina bilder. Ni som följer mig här och även på instagram vet nog att i princip alla mina bilder är ganska ljusa och somriga, så tänkte starta med att ge er mina två tricks på hur jag gör för att få den vänstra bilden att se ut som den högra. Jag gör all min redigering i ipiccy.com och jag har ingen utbildning i foto eller liknande så är helt självlärd och har bara testat mig fram under dessa år som jag redigerat en del så det är väl mitt främsta tips, att testa sig fram. Men iallafall, hoppas ni gillar min lilla miniguide.

Det första jag gör för att ljusa upp en bild är att ändra ljusstyrkan genom att klicka mig in på CURVES. Där finns en rak linje, och som ni kan se har jag dragit upp den en del för att ljusa upp hela bilden. Man får testa sig fram lite beroende på hur bilden ser ut och hur mycket man vill att den ska ljusas upp.

Andra steget är att gå in på EXPOSURE och dra upp CONTRAST. Jag brukar dra upp kontrasten till mellan 7-9 men som sagt så får man testa sig fram. Ibland använder jag även HIGHLIGHTS och drar upp SHADOWS lite för att ge bilden kontraster.

Gillar

Kommentarer

Jasmineivanoff
Jasmineivanoff,
Alltså inte för det har med texten att göra men WOW vilken frisyr på bilderna - blev helt kär!
nouw.com/jasmineivanoff
edgrencharlie
edgrencharlie,
Bra blogg 😊 Kolla gärna in min också, hade vart supergulligt! Kram
nouw.com/edgrencharlie