Jag brukar alltid äta en bra frukost, även om helgerna. Hos mamma äter jag alltid en skål med Müsli och yoghurt och dricker ett glas juice, tar min fiskolja och D-vitamin samt Magnesium tablett. Men så kommer han hem till sin kära pappa och här verkar inte existera någon juice, så då får man ju ta Coca Cola till frukosten istället😉 #nyttigt

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Något som är jätte bra när man tränar är protein, om man vill bygga muskler. Det som man gör när man tränar är att bryta ner musklerna, det är inte då dem byggs upp. Dem byggs upp först när du äter och vilar. Protein är byggstenar för musklerna, det vill säga att de bygger upp musklerna. Så protein pulver hjälper dig att bygga upp dina muskler, vilket gör det till ett utmärkt tillskott. Perfekt att ha i smoothies!

Likes

Comments

Till frukost älskar jag att äta müsli med vanilj yoghurt, och dricka juice. Det äter jag till vardags, det går snabbt, det är gott och känns mer varierande än vanliga mackor. Men till helgen tycker jag om att ibland byta ut juicen till smoothie och äta någon frukt som kiwi. Något som jag verkligen rekommenderar!

Likes

Comments

Idag har jag varit i skolan, jag har varit så deppig hela dagen, jobbigt. men jag har ändå fått gjort relativt mycket, läst min engelska bok, skrivit på min idrotts teori och jobbat klart med matten! det är så skönt när man har koll på matten, annars så är det bara Irriterade. Nu sitter jag hemma och ska försöka göra klart min teori, jag började på den igår och den ska in imorgon...väl planerat. jag ska skriva om burpees, varför det är bra att träna dem, hur, skaderisk och hur man ska undvika skador o.s.v. något jag kanske kommer dela med mig av. min teori ska vara minst två sidor långt, jag har knappt skrivit en halv och känner mig redan klar, panik hehe!

Likes

Comments

just nu sitter jag i min säng och vilar från squat challenge, ska göra 220 squats! det snöar ute, så typiskt, vill ha sommar nu så jag kan gå i mina sommarkläder. mamma har varit iväg sedan 7.30 imorse, hon är på gymmet och håller i ett vasalopps-pass. Det är 4 timmars långt spinning pass där dem cyklar medans de kollar på vasaloppet. inte något för mig, jag har fortfarandet inte riktigt vaknat. Jag jämförde hur jag såg ut innan jag började på squat challenge och nu, vilken skillnad! idag ska jag bara vara hemma, äta godis och ta det lungt, det är ju skola imorgon... 

xoxo!


Likes

Comments

challenges är ett jättebra koncept inom träning, men där är vissa saker jag tycker man ska tänka på i alla fall. Som att inte ta för mycket vatten över huvudet, hoppa inte på för många än vad du klarar och om du helt ny på det så ta en kortvarig challenge som prov. En challenge som någon annan har skapat är gjord för vad människor generellt klarar, men om du känner att det blir för mycket , att du har nån smärta efter träning, så är det bättre att skippa en dag än att du skadar dig. Vila en dag sedan testa igen, om det fortfarande gör ont så fokusera på något annat innan du försöker ta upp det igen. Om du inte blir bättre efter en längre period kan det vara läge att söka upp vård.

Istället för att t ex. göra 200 crunches på rad så dela upp din träning. Du kan dela  det på 4 så du gör 50 stycken och vilar mellan varje sett. Bara för att det står 200 så betyder det inte att du ska göra 200 på rad. hitta bra musik som du sedan skapar en lista till. det gör att du får mer motivation och träningen blir roligare. kommer ett enskilt inlägg mer detaljerande kring detta ämnet. 

försök träna innan du ska äta din sista måltid för dagen. kroppen behöver näring/byggstenar  efter att du brutit ner dina muskler, jag kommer även här skriva ett mer detaljerat enskilt inlägg om detta ämnet.

Likes

Comments

​Här kommer ett grymt core pass -enligt min mening. Det är inte allt för svåra övningar och dem är roliga. Till er som inte vet hur man utför övningarna, klicka på länken! 

50 crunches  https://www.youtube.com/watch?v=Xyd_fa5zoEU

15 situps  https://www.youtube.com/watch?v=1fbU_MkV7NE

1 minut planka   https://www.youtube.com/watch?v=pSHjTRCQxIw 

1 minut brygga  https://www.youtube.com/watch?v=2-d8EplhKIM

15 situps

1 minut planka

50 crunches

1 minut  planka 

2 minuter brygga

50 crunches

Likes

Comments

​Personligen så tycker jag att detta är en bra challenge för nybörjare. Man märker tydliga resultat på kroppen och man känner verkligen hur det tar. Men nu när jag nästan har genomfört hela challengen så är den ganska tråkig till sist. Det är stora antal squats och den är ganska enformig. Men här är upplägget om ni vill testa den! 

dag 1 - 50

dag 2 - 55

dag 3 - 60

dag 4 - vila

dag 5 -70

dag 6 - 75

dag 7 - 80

dag 8 - Vila

dag 9 - 100

dag 10 - 105

dag 11 - 110

dag 12 - Vila

dag 13 - 130

dag 14 - 135

dag 15 - 140

dag 16 - Vila

dag 17 - 150

dag 18 - 155

dag 19 - 160

dag 20 - vila

dag 21 - 180

dag 22 - 185

dag 23 - 190

dag 24 - Vila

dag 25 - 220

dag 26 - 225

dag 27 - 230

dag 28 - Vila

dag 29 - 240

dag 30 - 250

Likes

Comments

​jag älskar att träna med challenges! Det gör att jag vet när jag måste träna och jag har mål att sträva efter. Min träning blir mer effektiv och utmanande med challenge. Man kan själv komma upp med en egen, men jag har bara sökt upp "workout challenge" på google bilder och sen fått upp ett antal bra sådana. Just nu så är jag på 8 challenges samtidigt, det är kanske inte det smartaste men jag blev bara så motiverad. Jag har endast några dagar kvar av squat challenge (kommer lägga ut uppläggen för alla i enskilda inlägg), sen är jag på arm challenge, abs challenge, buttchallenge, build-a-booty challenge, plank challenge, easy push up challenge och beach body challenge. Det som man bör tänka på är att kolla vad alla innehåller om du är på flera samtidigt. 

Likes

Comments

Hej, mitt namn är elvira anna björkman. Jag bor i helsingborg tillsammans med min mamma. Jag är 14 år och går i åttonde klass. på min fritid så älskar jag att lyssna på musik, vara med min bästa vän, träna (styrketräna) och att äta. 


Likes

Comments