Hej! Sry för dålig uppdatering, men hade helt glömt bort bloggen heh...


Idag var det en jätteseg dag, asså det känns som denna dagen har vart en evighet. Jag cykla till skolan vid ca åtta, o vi börjar 20 över, men det tar ca 10-15 min och cykla så är framme strax innan 20 över 8. Första ämnet var spanska, och då fick jag för mig att vi hade prov, men det var tydligen imorgon. Så jag blev ganska lättad för jag hade inte hunnit träna så mycket heh.. Nästa lektion var matte, asså det är såååå tråkigt, tråkigaste ämnet faktiskt. Men det var rätt chill för jag gjorde ca 3 uppgifter på lite mer än en timme, jag orkade verkligen inte göra mer hihih. Sen var d lunch, d var nån slags köttsoppa, kallops tror jag det hette, men det var jättegott till skillnad från all annan skolmat iaf. Efter maten så hade vi svenska, men där så hade vi genomgång med nåt program på datorerna och så lyssnade vi på sommarpratarna, då Heidi berättade om när hon bodde i auswitch. det var rörande men jag började aldrig gråta som några andra i min klass gjorde. Sen var det sista lektionen, so. Då kollade vi bara på film om delfiner, det var några som tjuvfiskade elr va d hette, då började jag fakstiskt gråta för jag är en djurvän och klarar inte av att se djur plågas.


Efter skolan så hade vi fotbollsträning, vid fem. Men jag kom lite sent och då hade dörren tills salen låsts, så jag kom aldrig in, tillslut åkte jag hem för jag orkade inte stå där och banka på dörren så det blev tyvärr ingen träning för mig idag :(


Det var allt för mig, hare gött❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har jag sett 3 säsonger av Skam. Kommer eventuellt spoila lite grejer här, men är nog ingen fara om ni inte är superkänsliga.

Frånvaron av vuxna.

Jag älskar och hatar den här ensamma världen som alla i Skam lever i. Hur det sällan läggs fokus eller ens pratas om vuxna eller föräldrar. Hur lärarna är huvudlösa och det aldrig någonsin blir ett ”vuxenperspektiv” på serien. Vuxna finns inte, eller är i alla fall helt ointressanta. Visst får jag en inblick hur vuxenvärlden svikit t.ex. William eller Noora men fokus hamnar aldrig där som det i andra ”ungdomsdraman” skrivna av vuxna så ofta gör.

Saker är sällan övertydliga.

Ångest, problem med maten eller homosexualitet behöver inte sägas rakt ut med ord, det kan i Skam berättas med nya grepp. Som när Vilde sorterar maten, eller Noora förklarar varför potatis är bra för dig. Det behöver inte vara någon som står framför spegeln och nyper sig i magen för att sen gå in och spy i bilden efter. De mer subtila scenerna berättar samma sak men gör det starkare och mer trovärdigt.

Trovärdigt.

…vilket leder oss in på det jag älskar mest med Skam. Det känns så satans trovärdigt. Nu är inte jag 17 år, men jag är i kontakt med 17-åringar genom min fritid dagligen, och i ärlighetens namn kan jag vara trött på allt snack om ”målgrupp” och ”generationer” när det inte är sådana megaskillnader som vi hela tiden försöker få det till. Trovärdigheten i Skam är enorm. Fantastiska skådesspelarinsatser, rätt känsla för hur en använder teknik (typ scenen när de sitter och gapar framför en selfie och man FATTAR att de använder snap utan att regissören måste TRYCKA på det), en urladdad mobil, hur sms:en skrivs, ÄLSKAR att teknik är en naturlig del i serien utan att göra en grej av att ”ungdomar tar selfies” osv.

Fotot.

Halloj vad bra och fint det är filmat. Morgonscenerna på Noora och William är helt otroliga! Ljussättningen, utsnittet, färgerna, tja allt. Gillar också hur kameran ofta känns direkt på och nära. Skakiga bilder, slow mo blandad med riktigt fint filmfoto får det att kännas 100% verkligt och okonstlat. Jag är helt omedveten om kameran samtidigt som det ibland känns som att jag tittar på konstfilm typ.

Musiksättningen.

Alltsååååååååååå så bra musik? Allt från ny deephouse till Lykkeli och kommersiell musik. Allt känns superaktuellt och ibland supermodigt i musiksättningen.

Skådespelarna.

Ja, de måste få en egen kategori :) Hur hur kan en sån egentligen överdriven och jobbig karaktär som Vilde ändå kännas så fantastisk trovärdig och älskvärd? Tycker den skådisen är helt magisk. Älskar egentligen alla karaktärer men typ Vilde, Noora och Isak är såpass trovärdiga att jag vill ringa dem i morrn och umgås, kan alltså knappt få in i huvudet att de inte finns på riktigt.

Behandlar orättvisor.

Har iofs tagit upp detta med subtila scener som blir starkare pga aldrig överspelat, men tycker det är helt fantastiskt när de pratar om feminism och Noora skäller på Vilde när hon kallar Eva ”slut” eller när Isak säger till Eskild att han inte är en sån ”homo-homo”, eller Sanas smarta comeback när t.ex. Isak frågar henne hur hon kan vara religiös.

21:21? (spoiler från säsong 3)

När Isak och Even kysser varandra för första gången är klockan 21:21.

När Isak senare kommer ut för sin mamma svarar hon i ett sms att hon älskat honom sedan han föddes: 21 juni, klockan 21:21.

Gillar du långsökta tolkningar och magiska tal i sagor? Då kan du kolla på denna uträkning: 3 x 7 = 21. Så multipelt magisk är alltså undervattenskyssen i poolen.

William

Huuur snygg är han inte?!! Det är så fett tråkigt att han inte är med i säsong 3, va hände med han o Noora lixx? Man vill ju veta! Nu har jag kollat på säsong 1, 2 och 3, och säsong 2 är helt klart bäst! Jag har kollat om på säsong 2 ca 5 ggr nu, kan inte sluta titta på Noora och William. Jag satt och kollade på säsong 3 denna veckan, och jag har verkligen ingen motivation till att se om den. Det är Noora & William man vill se, inte Isaac och Even ellr vad han nu heter. Aja, rent ut sagt har skam förstört mitt liv! iaf säsong 3 hahah.

HEJ HEJ FRÅN MIG

Shiit va snygg han är ellr??

Likes

Comments

Dagen har det vart skola från 8:20-14:20 med ganska tajta lektioner, den längsta rasten är 25 minuter... Vi har haft Spanska läxa och en redovisning om sig själv som man skulle redovisa via en powerpoint.

Igår red jag Rannet i min träningsgrupp. Igår hade vi Markarbete på schemat. Det var kul och vi började med lite bommar på volt som vi fick trava & galoppera över, på en böjd linje. Sedan så red vi klockan som det kallas när det ligger 4 bommar på en volt, vi hade bommarna som tiden 3, 6, 9 & 12. Målet var att vi skulle galoppera med jämna språng mellan varje bom. Rannet höll på och fjantade sig som vanligt, bara tvärstanna och rör sig ingenstans, men det börjar bli bättre, om man säger till honom ordentligt så lyssnar han. Så ridpasset igår var helt okej.

Idag på Svenskan så var det en chill lektion, vi kollade på snövit & vi fick äta godis samtidigt. Vi håller på med sagor nu i svenskan & bilden så vi har kollat på shrek, askungen & nu kollar vi på snövit.

Just nu är jag helt trött i huvudet och kan knappt tänka klart på vad jag skriver... Jag känner att jag hoppar väldigt mycket mellan ämnena men det är bara för att jag skriver vad som dyker upp i hjärnan. Men hoppas ni har haft en bra dag, hare gött!❤

Likes

Comments

Hej! I detta inlägget tänkte jag dela med mig om mig själv. Jag heter Elvira, en 13 årig tjej som rider, spelar fotboll & dansar på fritiden. Jag rider 2 gånger i veckan, lördagar och tisdagar på en ridskola som heter Götene ryttarklubb. Jag är även stallvärd på lördagar också och det innebär att du hjälper till såna som är nybörjare i stallet och även när de rider. Jag spelar fotboll två gånger i veckan, på måndagar & onsdagar. Och sen dansar jag också, jag ska börja dansa på fredagar, förut har jag dansat på tisdagar men det krockar tyvärr med ridningen.. Jag har 3 syskon, en mamma och en pappa, Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer... Men hoppas ni kommer gilla min blogg och tipsa gärna era kompisar om den :) Jag kommer skriva lite olika inlägg och kommer försöka uppdatera så mycket jag kan. Jag kommer försöka lägga upp minst 2 inlägg i veckan så får vi se om det går, som ni förstår har jag ju ganska fullt upp hela veckan.. Men men, jag ska försöka ;)

Jag lägger även in en bild på hästen Trish Molly som min favvo :) & en bild på mig själv, och anledningen till att det står ett datum på bilden är att jag fyller år idah så ;)


Likes

Comments