Veganfrågor, "djuret är ju redan dött"

Du äter ju ändå köttliknande grejer, t.ex. sojakorv, varför äter du inte bara vanligt kött om du nu gillar det?

Vad i ordet korv säger att det innehåller kött? Korv är endast en form på något och säger egentligen ingenting om innehållet. Det är endast mänskligheten som är lat igen och tänker att det betyder korv som innehåller överflödiga restprodukter från djur. Jag har valt att äta något som har samma form som köttkorv men som jag faktiskt kan vara säker på vad det innehåller och som inte äventyrar med min hälsa.

Är det inte jobbigt att vara vegan?

Nej. Tycker inte du som icke-vegan att det är jobbigt att veta att din konsumtion leder till att kalvar blir tagna från sina mödrar direkt vid födsel bara för att du ska kunna få mjölk och ost? Eller att b.la. grisar och kor styckas levande för att du ska få kött? Så nej det är faktiskt ganska skönt att kunna gå runt utan att känna att man har blod på händerna.

Djuret är ju redan dött, du vill väl inte att det ska ha dött i onödan?

First of all, djuret är inte DÖTT, djuret är MÖRDAT. Dagens samhälle är baserat på en marknadsekonomi, produktionen (dvs. uppfödningen och slaktningen av djur) styrs utav efterfrågan (dvs. ni icke-veganer). Jag vill inte att det jag gör ska säga att det är okej att döda ett djur för människans skull, cause it's not. När ska samhället inse att alla djur har lika värde, vilket inkluderar oss människor, för sanningen är att vi också är djur och det finns ingen anledning att anse oss som de med högst värde.

Växter har känslor också..

Sorry to bring it down for ya, men växter har inget centralt nervsystem det vill säga de kan varken känna smärta eller något annat.

Tänkte slänga in några roliga memes om veganism också bara för att spice it up a bit. Hoppas ni gillade inlägget så hörs vi!

Sååå jag, springer liksom förbi allt sånt, men det värsta är att det bara kommer mer och mer, slutar alltid med att jag gömmer mig bland bönorna. Någon annan vegan som gör likadant?

Gillar

Kommentarer

fridasilvereke
fridasilvereke,
Haha såå sant! 😂👏🏼
nouw.com/fridasilvereke