THREE THINGS - DAY 6

THREE PASSIONS I HAVE

Djur

Om ni känner mig så vet ni att jag ska utbilda mig till veterinär. Som ni kanske förstå då så älskar jag djur så sjukt mycket. Speciellt sällskapliga djur som hundar, katter, hästar, marsvin, osv. Jag hade en hund som vi tyvärr tog bort förra året, världens gosigaste hund var hon, och världens bästa vän.

Djur är bara så lika oss människor fast ändå inte. Dem är så snälla och förstående, de är verkligen underbara varelser.

Är det något jag avskyr så är det djurplågeri, jag blir så äcklad av att tänka på att människor faktiskt är villiga att utsätta djur för sådan våld. Man är ju bara sjuk i huvudet då.

Barn

Vi har alla varit där. Men vi här i Sverige har åtminstone haft tak överhuvudet och mat på bordet, iallafall majoriteten. Det är så viktigt att vi ger barn med sämre levnadsvillkor, en ljusare framtid och en större chans till överlevnad. Jag läser ofta om barn som inte har det bra. Jag älskar att läsa om när barn faktiskt går från att ha de så dåligt till att faktiskt ha en chans att överleva på någorlunda bra villkor.

Jag skänker ibland pengar till organisationer som jobbar för barn, jag tycker att du också ska göra det! En liten slant kan göra så mycket skillnad.

Sjukdomar

Jag vet inte om man ska kalla det en passion, men jag tycker om att läsa om nya botemedel och se hur folk blir friska från livslånga sjukdomar eller skador. Att se hur någon som suttit i rullstol i många år, faktiskt kan börja gå igen tack vare tekniken vi har idag. Jag får gåshud bara av att tänka på det.

Att läkare lägger ner så mycket av sin tid på att få andra människor de inte ens känner att bli bra. Hur man ser att dem lägger ner hela sin själ i det arbete dem gör. Så fantastiskt och vi behöver verkligen fler av dessa läkare.

Gillar

Kommentarer