THREE THINGS - DAY 4

THREE PROBLEMS WITH SOCIAL MEDIA

Kroppsfixering

Det är inget nytt. Jag tror dem flesta vet om att kroppshets är ett stort problem främst för unga tjejer (men självklart andra grupper också) på sociala medier. Ja, det har blivit bättre men så länge det är ett faktum att det fortfarande existerar så är det ett problem.

Förr när sociala medier inte var en lika stor grej som det är idag, så var det modeller i tidningar och på hemsidor som var idealet, och då hade inte alla tillgång till de källorna heller. Det är ganska lätt att begränsa unga tjejer från tidningar och hemsidor. Men idag när varje ung tjej har en mobil eller dator, finns på sociala medier och har tillgång till internet fritt så är det så mycket enklare att hitta nya kroppsideal.

Man vill gärna vara så smal som möjligt eftersom att det är vad som anses vara snyggt enligt samhället. Men det man inte inser är att många modeller är egentligen sjukligt smala och ofta till och med photoshopade, vilket inte är bra för dig och din kropp att utsättas för.

Snuskgubbar 

(Från ett kvinnligt perspektiv) så är snuskgubbar som "stalkar" upp små tjejer och kommenterar deras bilder på t.ex. instagram, ett stort problem. Det är så sjukt äckligt hur vanligt det är idag. Allt börjar med en kommentar, där snuskgubben utger sig för att vara i t.ex 15 års åldern, fast han egentligen är 30+. Den där kommentaren leder till att tjejen blir intresserad och dem väljer att prata via skype, han ber om "saker" och tjejen går med på de då hon självklart tror på faktan om honom. Hon gör inget fel, hon borde inte skämmas bara för att hon är parten utan bevis, HON ÄR OFFRET.

Drama

Ni som kollar på youtube vet att det är mycket drama där, just nu pågår mycket drama kring Guldtuben eller så kallade Riggtuben. Men det är inte bara mellan olika stora profiler på den plattformen som drama uppstår utan även på Instagram och andra sociala medier mellan vanliga människor som du och jag.

Idag vill vi gärna ha mycket likes och mycket kommentarer, det är inget fel på det. Vi vill bara höra och synas, det är okej. Vi fokuserar på kommentarerna. Positiva kommentarer, tolkas oftast som neutrala. T.ex om någon skriver "Gud va vacker du är" tolkas den ibland som "Du är fin". De så kallade neutrala kommentarerna tolkas då som negativa T.ex. "Fin" tolkas av vissa som "Hur ser du ut?". Fattar ni vad jag menar? Är du en av de personerna som tolkar kommentarer på detta viset?

Gillar

Kommentarer