THREE THINGS - DAY 2

THREE QUALITIES I WANT TO IMPROVE

Bättre lyssnare

Jag är inte dålig på att lyssna på folk, faktum är att ofta är jag den som sitter tyst och lyssnar. Eller ja, jag lyssnar ju för tillfället men jag har ju efter några sekunder oftast börjat tänka på något annat, om det är något jag inte alls är intresserad av. Jag är ganska bra på att avbryta folk också, så jag skulle nog behöva träna på att lyssna lite mer trotts att jag är ointresserad.

Bättre på att förstå och läsa av andra

Nu tänker ni säkert - "läsa av någon, det är väl inte så svårt. Du ser ju om någon är glad eller ledsen". Oftast är svaret ja, du ser om någon är glad eller ledsen. Men alla är inte så, alla visar inte sina känslor utåt för att de inte har en sådan personlighet eller bara inte vågar.

Som jag skrev i gårdagens inlägg så vill jag helst att alla ska må bra och att jag är väldigt omtänksam. Därför vill jag veta hur en person som inte visar sina känslor utåt mår tillfället, därav vill jag bli bättre på att läsa av människor.

Jag skulle också vilja bli bättre på att förstå varför människor gör vissa handlingar och varför vissa tänker på ett sätt om en sak, medans en helt annan person ser det på ett helt annat sätt.

Få bort min prestationsångest

Det kanske inte är att förbättra en egenskap, men det är något jag verkligen vill och som jag faktiskt kämpar mot. För er som läste min gamla blogg så vet ni att jag har en ganska grov prestationsångest. Jag gör allt 10 gånger större än vad jag behöver. Jag gråter om något inte går som jag vill och planerat. Detta gäller främst skola och träning.

Jag vill verkligen kunna göra en uppgift utan att känna att jag inte får göra ett enda fel, jag vill verkligen kunna ta det lugnt utan att få ångest för att de saker jag har att göra kanske inte blir lika bra om jag skulle jobba lite extra. Tro mig jag försöker och jag kämpar men det är så mycket svårare än ni tror.

Gillar

Kommentarer