Ord gör också ont

Hej på er finisar! Tänkte ta upp en ganska viktig grej idag.

Jag önskar verkligen att folk visste hur mycket ord kan skada en person. Hur ont en kommentar kan göra.

Ni som känner mig eller har hängt med här på bloggen ett tag. Vet säkert att har jag själv haft en dålig relation till mat genom min uppväxt. Det kommer och går i vågor, men jag är medveten om när jag är inne i en dålig period och jag gör allt vad jag kan för och ta mig ur den så snabbt som möjligt. Jag har alltså läget under kontroll, vilket inte är fallet för många andra. Tyvärr är det extremt vanligt att ha en dålig relation till mat, speciellt för tjejer. Samhället är hemskt på det viset.

När jag va mindre fick jag konstant kommentarer om hur smal jag va och att jag borde äta mer, jag fick sådana kommentarer av vuxna och barn. Det var som värst på låg- och mellanstadiet. Jag var ett barn?!? Jag var smal tack vare min genetik och dessutom var jag lång också. Jag visste inte vad jag skulle göra, jag älskade idrott så det var knappast på tal om att jag skulle sluta träna och bli "tjock" istället.

Kommentaren "du borde äta mera" gjorde/gör extremt ont och höra för min del. Lever man inte under samma tak som mig så vet man inte hur mycket jag äter, då vet man inte hur hårt jag kämpar för och gå upp i vikt.

Det är värst när en släktning eller vän lägger en sådan kommentar. Helt ärligt så bryr jag mig inte ett skit om vad en främling säger om min kost eller träning för dem vet ingenting om min bakgrund, men att få höra det från en som borde veta vad man har gått igenom...det sårar djupt. Jag tror inte att dem säger det för och såra, mer att dem säger det för att de "bryr" sig om en. Men om du verkligen bryr dig om någon så tänker du efter en extra gång innan du lägger en kommentar som rör något känsligt, man vet aldrig till 100% vad någon annan har för tankar om olika saker,. En sådan kommentar kan mycket väl vara en trigger för en ätstörning. Hade du verkligen velat att någon hade sagt åt dig hur du ska äta? Nej, jag trodde väl inte det.

Jag är väl medveten om att min situation inte är den vanligaste utan att det är mycket vanligare att få höra att man borde "träna mer"/"äta mindre". Men jag kan fortfarande förstå smärtan som kommentarerna orsakar. Jag tror som sagt att det oftast inte är meningen att säga sådant för och såra. Jag tror att det är något som folk som aldrig varit i samma situation bara slänger ur sig utan och tänka efter. Jag vet inte varför idén poppar upp i deras huvuden överhuvudtaget, den borde inte vara där. Varför är bodyshaming-tankar det första som dyker upp i huvudet på vissa? Jag kommer nog aldrig förstå det och tack o lov för det!

Så en friendly-reminder! Tänk en extra gång innan du säger något.

Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
celinelundqvists,

Fick också växa upp med sådana kommentarer, det drev mig faktiskt in i en ätstörning tillslut sjukt nog 😟 Folk tänker att det inte skadar när man påpekar att någon är smal men det gör verkligen det!

nouw.com/celinelundqvists
elsey
elsey,

Nej men asså det är hemskt vad folk kan vara elaka! Hoppas du mår bra nu iallafall finis <3 Kom ihåg att oavsett vad dem säger så vet du själv bäst och du är helt underbart vacker!

nouw.com/elsey
happyM
happyM,

Det här är så otroligt otroligt viktigt ❤️❤️

nouw.com/happym
elsey
elsey,
beattriicee
beattriicee,

Kan verkligen hålla med om att kommentarer är viktiga för det kan verkligen ställa till det eller såra en vilket gör så ont! ❤️

nouw.com/beattriicee
elsey
elsey,
Ja men visst <3
nouw.com/elsey