"Om man är vegan så äter man ju upp djurens mat"

Hej på er!

Long time no seen, men nu är jag tillbaka. Mycket har hänt sen sist, jag har äntligen tagit det stora steget att bli vegan och har varit det i sisådär två månader nu, jag kan inte säga annat än att JAG ÄLSKAR DET. Att få experimentera och hitta nya recept, läsa på om näringsvärden och verkligen gå in på djupet gällande mat är såå intressant.

Jag skulle ändå påstå att jag är ganska påläst gällande veganism och jag själv och många i min omgivning skulle nog anse mig som en aktivist gällande djurfrågor. I och med detta så får man många både skrattretande, intressanta och rent utav idiotiska kommentarer och jag tänker ju självklart va en jobbig människa och besvara dessa frågor, så den första frågan är:

- " Är det inte svårt/jobbigt att vara vegan?"

Nej det skulle jag inte påstå. Visst i början kan det vara svårt och veta vilka produkter som är veganska men som inte marknadsförs som veganskt. Det tar lite tid och läsa på alla förpackningar i början. Jag rekommendera verkligen att följa veganer på sociala medier för att få tips om produkter. Jag själv älskar t.ex. Therese Lindgrens videos b.la. serien "Va! Är det veganskt?". Jag ser det inte som jobbigt att vara vegan då jag hellre tar tid på mig att hitta recept och maträtter jag gillar som är veganska, istället för att veta att det jag äter är ett djur som blivit uppfött i ett slakthus för att sättas i onaturliga levnadsförhållanden utan frihet för att till slut bli mördad för att jag ska få lite mat på bordet.

- "Om man är vegan så äter man ju upp djurens mat"

Detta påstående är så skrattretande så jag vet inte vad jag ska ta mig till. För att producera 1 kilo kött krävs det 10 kilo spannmål(sädesslag), du äter alltså upp mer av djurets mat om du äter ett djur. Om fler personer valde en vegansk kost så skulle inte lika stora mängder djur behöva födas upp i slaktindustrier och vi skulle alla kunna leva på de grödor som just nu går åt för att föda upp djuren som sedan slaktas.

Eftersom jag får såpass mycket frågor om min veganska kost så ställer jag en fråga till er som läser, OBS TRIGGERVARNING:

"Hur klarar du av att ignorera det faktum att den industri du stödjer med ditt djurätande b.la. strimlar djur levande?"

Gillar

Kommentarer