Mitt nyår!

Det är sisådär 3 dagar in på 2021 och jag har fortfarande inte delat med mig av mitt fantastiska nyår!?! Fy skäms på mig! But here we go...

I år agerade jag kock och bjöd mina allra bästa vänner på en tre rätters middag, vegansk såklart! Var skapligt nervös över rätterna då jag endast gjort 1 av 3 förut. Men må jag säga att det vart en SUCCÉ.

Vi dukade upp fint med guld- och silvertema såklart. Nyårsfeelingen var på topp må jag säga! Vi kände oss som 40 åriga damer som sitter hemma med sina vänner på nyår istället för och vara ute och festa som vi gjort alla andra år, men det är okej. Vi valde att inte vara själviska utan faktiskt tänka på våra medmänniskor. Och innan någon säger nånting om att vi träffade varandra, vi är som sagt bästa vänner varav två stycken är i ett förhållande med varandra, 3 av 4 går i samma klass och vi träffar inga andra utöver våra familjer.

Kvällen bjöd på väldigt många skratt och kanske lite för tävlingsinriktade personer körde en massa sällskapsspel. Inte sköt vi nå raketer utan vi tänkte på alla de fina djuren där ute i naturen och hemma i hemmen.

Till förrätt gjorde jag toastskagen, med en skagenröra på tofu! Jag tappade ord för hur bra det blev, har nämligen köpt vegansk skagenröra förut och jag spydde nästan för att det var så äckligt. Men asså wow vad bra det blev och göra egen! Kan droppa receptet i ett annat inlägg

Till varmrätt blev det tacopaj ala vegania (Vegansk tacopaj) ett recept jag gjort MÅÅÅÅNGA gånger. Receptet hittar ni HÄR. Supergod som vanligt. <3 Rekomenderar att använda en vegofärs av något slag som inte är formbarfärs, det riskerar att blir väldigt kompakt annars.

Höjdpunkten blev nog trotts allt desserten. Jag brukar ALDRIG göra tårtor, speciellt inte flera lager, så då kände jag att varför inte avsluta året på topp och lyckas med något jag aldrig gjort förut. Jag erkände mig dock halvt besegrad ganska tidigt men min briljanta hjärna kom på räddningen....marsipan. Och voila här har ni nyårstårtan vegan style. Den kanske inte fick det tänka utseendet men smaken....wow, wow, wow! Jag imponerar på mig själv, och ja mina vänner tyckte också den va god ;D Jag kan droppa receptet i ett annat inlägg!

Utöver mat så blev det en hel del dans och skratt. Mellan rätterna så blåste vi även upp en herrans massa ballonger också :D Fint blev det aboslut! Och en jättefin sne gran i bakgrunden som på något vis överlevde hela kvällen.

En liten nyårsprommis blev det också! Ren lycka är detta! Bästa vännerna man kan önska sig <3

Gott nytt år på er och god fortsättning! Låt oss utrota corona nu och få ett bra 2021!

Gillar

Kommentarer