Min story

När jag var 15 år började jag gymma, jag började min resa från underviktig till "normalviktig". Resan tog mig 3 år och jag är LÅÅÅÅNGT ifrån dit jag vill komma.

Jag har alltid varit lång och smal, något som i samhället ansetts som "ideala" kroppstypen. Men låt mig säga er en sak, det är inte värt och vara så smal, man mår inte bra av det. Jag har extremt låg fettprocent och jag ska vara helt ärlig, det är ett HELVETE. Tänk dig att inte kunna göra vanlig sit-ups eller sitta still på en hård stol för att det gör så ont, så hade jag det i 15 år. När jag var som smalast fick jag blåmärken längs min ryggrad så fort jag gjorde sit-ups, jag mådde rentutav skit och hade oftare ont än vad jag var smärtfri.

Min resa är som sagt långt ifrån färdig, jag har länge försökt komma upp till 60kg och egentligen vill jag upp på 65-70kg med tanke på att jag är 175cm lång. Jag tänkte i alla fall dela med mig av hur långt jag kommit på dessa 3 år av styrketräning.

Innan jag började med styrketräning så spelade jag fotboll i 9 år och jag fortsatte med fotbollen 1 år efter att jag börjat gymma. Mina träningar bestod alltså mest av konditionsträning och höga repitionsantal det första året. Jag var ny och hade inte riktig koll på vad jag skulle göra, innan jag började gymma körde jag även lite styketräning med egenkroppsvikt, men jag hade som sagt inte riktigt koll på vad jag höll på med.

Gymmet blev min frizon ganska snabbt.

Jag är extremt tävlingsinriktad, jag ÄLSKAR och utmana mig själv och utvecklas både psykiskt och fysiskt, vilket är något jag verkligen gjort dessa år.

Gillar

Kommentarer