Hejdå skräck, hallå romantik

Till alla er som tycker att skräckfilmer är de bästa alternativet för en perfekt biokväll, dags att tänka om och tänka rätt. Någonsin varit med om att du är på en biodejt och filmvalet blev en av de nyaste rysarna, du har inte träffat personen tidigare och mötet blir inte precis som du har förväntat dig. Filmen börjar och det som skulle vara en romantisk och mysig stund blir en katastrof och en stel stämning smyger sig in.

Därför borde valet av film självfallet bli en underhållande romantisk komedi. Risken för en stel och olustig stämning är så gott som noll. Oavsett om du ogillar eller gillar romantiska komedier så kommer du med störst sannolikhet att börja skratta någon gång under filmen. Ett skratt är den perfekta ice-breakern och ett idealiskt sätt att charma dejt.

"Romantiska komedier är den filmgenre som varit populär längst tid. Kanske är det så för att vi inte kan sluta frossa i möjlig och omöjlig kärlek."(Hant.se, skriven 270118).

I blogginlägget "Länge leve skräckisar" (cineastfantast.blogg.se 280818) påstår Alexander Himmerlöv att skräck är den ultimata filmgenren. Enligt mig är det en av de värsta, kanske för att jag inte kan komma till underfund med nöjet av att frivilligt bli skrämd. Eller kanske är det för att jag är en av de intelligentare människorna som inte känner för att öka risken till att uppleva trauma.

Romantiska komedier är inte bara bra för att få en lyckad filmkväll med en dejt, det är också ett ultimatum för ångestfyllda kvällar. Då man känner ett sug och ett hopp efter att en dag få uppleva den kärleken som utspelas i filmen, plus att den komedi som flikas in här och var i filmen garanterat kommer få dig på ett gott humör. Jag tror att vi kan komma överens om att skräckfilmer inte får oss på ett lika bra humör som komedier gör.

Vissa påstår att romantiska komedier är töntiga eller stela, dem påstår att de inte alls är roliga. Då säger jag att dessa människor saknar känslor eller åtmistone några. Att inte skratta av något som är roligt är tycker jag är omänskligt.

Romatik och komedi är en perfekt kombo, två genrer med med mycekt skratt läggs ihop och blir dubbelt så mycket skratt. Enligt mig är det helt lönlöst att se på enbart romantiska filmer eller enbart komedier, det blir ju bara hälften så mycket skratt och gråt.

Alexander Himmerlöv påstår även i inlägget "Länge leve skräckisar"(cineastfantast.blogg.se 280818) att skräckfilmer är bra för hälsan. Om du nu får en bättre hälsa på grund av att man bränner kalorier av att bli skrämd, så borde du rent logiskt även bränna kalorier när du skrattar. Jag tror alla kan relatera till att man någon gång har skrattat såpass mycket att man får ont i magen, eller att man blir så andfådd av en skrattattack att man måste ta en nypa luft. Det är något som aldrig inträffar när jag kollar på skräckfilmer iallafall.

En av mina absoluta favoriter inom denna genre är klassikern Grease. Den är fylld med spänning, känslor, musik och en massa skratt. Helt klart en film du inte klarar av att kolla på utan att sukta efter kärlek och skratta dig till tårar.

Alltså, romantiska komedier är den ultimata dejting genren, den hjälper dig igenom tuffa perioder i livet, du slipper oroa dig för att uppleva trauman på grund av film. Dessutom är det ett perfekt sätt att träna på ifall du skippat gymmet en dag. Romantiska komedier är helt klart den absolut bästa filmgenren.  • TIPS

Gillar

Kommentarer