Att orka plugga och att orka bli bedömd

Många av er vet nog att jag går naturvetenskaps programmet, jag har alltid fått höra att det är en plugglinje. Jag tänkte alltid att det passar mig alldels perfekt för jag älskar att plugga och ha saker att göra. Jag älskar att ha saker att göra fortfarande, men det kan bli lite mycket.

Många i min omkrets gillar också att plugga men de gillar också att jämföra sig med varandra och de mår inte dåligt över det(som jag ser det).

Jag lider av prestationsångest, jag har jämfört mig med andra i alla mina skolår, vilket jag idag inser varit ett dumt val. Den jämförelsen är grunden till hur jag refererar till bedömningar idag.

Till alla mina vänner som läser det här, fråga mig inte om mina betyg, berätta inte i min närhet vad ni fick för ett prov. Även om jag frågar så ifrågasett då varför, för jag mår skit av det, jag behöver sluta jämföra mig med andra, lika så gör du!

Vi kan inte vara lika smarta, världen skulle vara tråkig, ingen som skulle behöva lära sig något, ingen som skulle kunna lära ut. Vi är dessutom bra på olika saker och det är viktigt att komma ihåg.

Gillar

Kommentarer