Länge sedan jag hunnit in här. Tillbringat snart 2 veckor i Kiruna med Emil och tjejerna. Man hinner med rätt mycket trots att man sitter klistrad framför OS så fort det är svenskt på tv. Under helgen så var vi i Kangos med nästan hela familjen Lindmark, lunch i Särkimukka och en sväng till Pajala blev det. Annars bara lugnt och massa skoter.

I tisdags var det de årliga baket av semlor och de blev bjudning senare på kvällen.

Då Emil jobbar så chillar jag och tjejerna här hemma. Vi sköter markservice och laddar upp inför kommande jobbveckor.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tillbaka underjord igen. Eftermiddag hela den här veckan så det är finns möjlighet att se lite sol nu. Jag körde till Kiruna i fredags då citran ska besiktigas så nu är det jag och S6:an som håller ihop. Vi drog i alla fall till Kangos på fredagen och kom hem igår. Blev som vanligt bastu, mat och mys med hundarna. Sov i Kiruna inatt så jag körde imorse för att vara på plats till klockan halv två och jobb.

Det har rasat betong på 1000 så blir att vi alla snurrar på 1250 idag. 1,5 h köra sen får nästa köra. Ja fast nu lär vi få se hur det blir. Tydligen någon som klippt av en fiberkabel och alla radio,tele och internet är borta från 1250..

Likes

Comments

Förväntningarna växer inför sommaren. Nu är allt klart med Pajala kommun så nu blir det att boka möte med leverantören. Det är ju rätt passade ändå att jag kör grävmaskin+traktor och Emil har jobbat med anläggning och massa annat inom byggen. Vi ska försöka göra så mycket som möjligt själv men planen är att de som levererar stugan sätter upp stommen. Nu då man hittat rätt grund och kommit överens om att det blir en stuga av timmer så kan man ju börja kolla det kosmetiska inne. Mitt favorit område.

Likes

Comments

Måndag igen och tillbaka i Gällivare för en ny vecka i Scanian. Trivs otroligt bra i hytten, underjord och på LKAB. Riktigt roligt att gå till jobbet och känna att tiden bara springer iväg då man är där.

Ihelgen har jag och Emil varit till Kangos. Våra tjejer har varit där hela veckan och fått springa omkring i snön. Vi har hunnit med allt ifrån bastu till att skotta av taken. Vi har även hunnit med att få besked från Pajala kommun om bygglov så nu är bollen i rullning, nu väntar lite mer papper och ett möte om planritning + byggnaden i sig.

Finaste Elvira som sitter och serverar mig och gammelmomo kaffe.

Likes

Comments

Sömnlös i Gällivare och det är inte optimalt då klockan ringer 04.10. Älskar då man är så trött precis då man slutar jobbet och då man kommer hem. Men sen blir det middag och film eller en promenad och då efter det så är man pigg igen, lagom till man ska sova.

Spenderar i alla fall mina dagar på huvudnivån på 1250 och kör lastbil fram och tillbaka med massa malm (bergtransport heter avdelning, vilket är rätt så självklart). Idag har jag kört in ca 3000 ton och är rätt nöjd med att jag höjer min nivå för varje dag som går.

I helgen bär det av till Kangos igen. Lite nya planer som ska smidas och projekt som ska sättas i rullning inför våren/sommaren. Mer info och bilder kommer. Magiskt och helt underbart känns det i alla fall.

Likes

Comments

Tillbaka till Gällivare och tillbaka till rutiner, jobb och mat/sovklocka. Har inte haft så mycket energi över när jag kommit hem vid halv tre, det har blivit att man tagit sig en promenad efter Vassaraälven, sett lite serier och sen somnat vid nio. Det blir en helt annan dagsrytm då man stiger upp kl 04.15 och det är mörkt då man åker ner under jord samt då man kommer upp.

Nu i veckan så ska jag gå och fick med Michaela någon dag och försöka hitta någon runda som jag kan ta och gå varje dag så man får lite luft i sig.

Gammal bild från Kangos men det är ju där vi spenderat helgen.

Likes

Comments

Nu har första veckan i Gällivare och krig första veckan för LKAB är av klarad. Jag kör bergtruck vilket är en stor lastbil med en vikt på ca 70 ton utan last och ca 160 ton med last. Rätt roligt faktiskt men man får ju som passa sig lite inte direkt att man kan stanna snabbt om någon är i vägen. I veckan så har jag fått köra två dagar och totalt transporterat ca 4000 ton från tapp till tipp.

Nu sitter jag i Kangos med E och hundarna imorgon drar vi upp till Kiruna för lite mat med hanns familj och sen blir det tåg från Kiruna till Gve. Hoppas alla har en jättebra helg och passar på att njuta, det ska jag göra i alla fall.

Likes

Comments

Första gången jag får fira jul med E och hanns familj. Otroligt mysig julafton då vi började dagen med en tur till Kurra och gick en sväng på isen med Sia och Bella i deras nya dragselar, direkt från björkis här i Kiruna. Senare åkte vi till Mia och Simon för lite paketöppning och Kalle. Julmaten serverades på Bromsgatan och efter de så packade vi alla in oss i bilarna för att åka mot Kangos.

Efter två dagar i Kangos så är vi nu tillbaka i Kiruna och njuter av lugnet. Tvättmaskinen går för fullt, kaffet kokar och jag njuter av mina sista lediga vardagar på 5-7 veckor. Nästa tisdag gör jag min första dag på LKAB.

Likes

Comments

Julmyst och haft julstämning hela dagen. Jobbat på skola som vikarie idag, verkligen lärorikt och svårt att förstå vart tiden tagit vägen. Det var ju nyss jag och mina kompisar som sprang omkring i korridorerna där. Efter jobbet så blev det en längre skogstur med hundarna och även lite lydnad. Funderar på att skaffa dragselar till dom så vi kan sparka och åka längdskidor tillsammans.

Imorgon ska jag också vikariera på skola och då blir det luciatåg samt adventsmys hela dagen.

Likes

Comments

Måndag igen. Känns som att jag bara hinner med att det blir måndag hela tiden. Förra veckan blev det att åka till Giron igen, kom hem söndag och åkte tillbaka onsdag. Det var välbehövlig att få umgås med E och tjejerna lite mer än bara våra vanliga helger.

Den här veckan bjuder på jobb tisdag-fredag, mycket julbakande och sen så har Sia och Bella stannat här i byn med mig. Börjar få lite smått ångest över att de snart är dags att bege sig mot Malmberget och LKAB. Stort plus för skiftgång med ledigveckor och lönen. Men att bo på tre ställen kommer nog bli lite kämpigt innan man kommer in i det.

Likes

Comments