​Nu när jag startat denna blogg, och tänkte försöka skriva ganska ofta, så känns det mest rätt att ni, om de nu finns någon här ute i cyberrymden som tar sig tiden att läsa, får en sammanfattning av mitt liv. Så ja tänkte give it a go och faktiskt försöka.

Tänk dig att någon nu frågar en "kan du inte berätta om ditt liv". Jag tror inte att det är lätt att berätta sin livshistoria även för den som har haft den mest mainstreama uppväxten. Och eftersom att min uppväxt inte varit den mest normala så kanske de inte blir särskilt lätt för mig heller men försöket till sammanfattningen av mitt liv, Här kommer den:

Jag föddes på östra sjukhuset i Göteborg klockan 03:något en stormig natt den 8 januari 2001. Jag gillar att tänka på stormen som var under natten jag föddes som en fest gudarna höll för att jag föddes. De första åren i livet bodde jag i Majorna i centrala Göteborg. Jag gick på ett ur och skur dagis och hade många kompisar. Min mormor och morfar bodde bara några minuter ifrån våran 3:a vilket gjorde att jag har fått en väldigt nära relation till dem. Min moster bodde i London men så fort jag föddes flyttade hon tillbaka till Götet för att kunna hänga med mig. Min släkt på min pappas sida bodde i Helsingborg och i Stockholm vilket ledde till att jag aldrig riktigt haft någon riktig relation till den delen av min släkt. 

När jag fyllde 4 år så föddes min lillasyster Märta. Jag minns natten lite halvdant men jag minns den fortfarande. Och sedan dess, den 18 mars 2005 har jag behövt stå ut med henne. Självklart så älskar jag henne innerst inne men hon kan vara en pain in the ass också. 

Båda min mamma och pappa är teaterregissörer och inom det yrket är det nästan omöjligt att få fast kontrakt så de bestämde sig för att flytta till landets huvudstad... Stockholm. Just för att det finns mer jobbmöjligheter- alltså fler teatrar där. Så samma år som jag skulle börja sexårs packade vi ihop allt vi ägde och lämnade vackra Göteborg och flyttade.

Vi flyttade in i ett parhus och jag fick börja ett nytt dagis de första månaderna på året innan sommarlovet. Till en början hade jag brevkontakt med mina gamla dagiskompisar, för året var 2007 och då brukade man fortfarande skriva brev, men fort så tappade vi kontakten. Sedan började jag skolan och fick massa nya kompisar. Så att jag tappade massa kompisar var inget problem för jag fick fort nya.

Tre år senare när jag var nio satte mina föräldrar mig och min lillasyster i soffan och berättade att de skulle skiljas. Som bomb nedslaget det var mådde jag ganska dåligt under en period men man vänjer sig ganska fort vid en sådan omställning. De flyttade isär, min mamma bodde i en normal 4:a och pappa bodde i en lägenhet i ett ombyggt sjukhus precis vid en sjö i en skog.

Mina föräldrar har alltid tagit jobb i andra städer för det är fortfarande svårt att få jobb bara i Stockholm. Men jag tror att de är mer hemma nu när vi bor här än ifall vi hade bott kvar i Göteborg eftersom att det finns så få teatrar där. Så under hela mitt liv har de alltid varit så att den ena varit borta i just en annan stad vilket har varit jobbigt för mig för det är jobbigt att inte känna att hela ens "säkerhetsnät" är i samma stad. Och med hela den grejen att inte alltid ha sina föräldrar hemma även fast jag fortfarande bara bor varannan vecka så har det varit svårt att känna så och ändå hålla sig plugg motiverad. 

Något år senare träffade båda mina föräldrar varsin ny partner, den ena regissör och den andra skådespelare så det fortsätter med estet yrkena. När pappa träffade sin tjej så flyttade vi till en 5,5:a lite mer centralt eftersom att den gamla lägenheten var för liten för alla oss fyra

Sedan spolar vi till förra året. Då satte min pappa mig och min lillasyster vid matbordet och släppte en ny bomb. Jag skulle få ett till syskon. Så i februari i år föddes Bruno som nu i skrivande stund är 5 månader och största charmtrollet. 

Och nu så har jag gått ut nian o grundskolan, haft ett helt sommarlov och är redo att börja gymnasiet nästa vecka. Jag är redo att börja en ny del av mitt liv. 

Självklart finns det så mycket mer i mitt liv som hänt men det skulle behövas skriva en hel bok som ingen skulle orkat läsa. Men det här var mitt försök till en förkortad självbiografi. 

Hörs snart!

Likes

Comments