Header

Efter Brisbane åkte vi vidare uppåt till Noosa där vi "firade" självaste julafton. Vi hade sett fram emot att äntligen få fira en vit jul, dvs att ligga på en drömstrand hela dagen, men så blev det ju inte riktigt. Temat på vår resa har varit dåligt väder och det var ingen skillnad nu. Solen tittade fram i 20 minuter där på morgonen och sedan var det skyfall som gällde.

I och med att Noosa är väldigt litet fanns det inte någonting att göra en regnig jul så vi höll oss på hostelet hela dagen. Som tur var hade vi laddat upp med både sol och sötsaker dagen innan så vi klarade oss gott och väl ändå. Julbordet bytte vi ut mot tacos, Kalle Anka fick bli några avsnitt av Sunes Jul och tv-serien vi följer fungerade som kvällsunderhållning. Dessutom hann vi prata med familjerna där hemma så lite julkänsla fick vi allt även om det egentligen mer liknade midsommar här.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter Surfers Paradise spenderade vi några dagar i Brisbane. En stad som de flesta tycker är tråkig men som vi gillade. Eftersom att det är en större stad än de flesta andra vi stannar i fanns det äntligen lite rolig shopping. (Som om väskan behöver bli mer full). Blev man trött på det var det bara att korsa en av broarna och hamna vid South Bank. (Från bild 3 och nedåt). Ett jättefint ställe där de bland annat har byggt upp ett poolkomplex med en konstgjord strand och ett stort pariserhjul. 30 meter från poolerna fanns en liten julmarknad och varje kväll sista veckan fram till jul hade de en fyrverkerishow. De sköt dem dessutom över vattnet, så mer eller mindre halva staden samlades på den största bron eller runt omkring för att se det. Vi upptäckte tyvärr det vår sista kväll men gjorde det mesta av det genom att sitta kvar bredvid pariserhjulet i någon timme och kolla på utsikten, allt liv runt omkring oss och äta choklad.

Likes

Comments

Efter Byron Bay spenderade vi några dagar i Surfers Paradise. Det hade inte alls lika mycket charm som de andra ställena då det kändes väldigt turistigt och skyskraporna nästan gick ända ned på stranden. Livet kretsade därför runt mat och poolhäng större delen av tiden istället.

Sista dagen mötte vi i alla fall upp en av mina vänner hemifrån och gick loss i en gigantisk spelhall som finns där. Dom hade verkligen ALLT. Så vi passade på att köra laserdome, minigolf, bowling och airhockey innan vi satt oss på en pub och tog igen förlorad tid. Mycket mer än så hann vi inte för morgonen efter var det dags att åka vidare mot nästa stopp på resan: Brisbane.

Likes

Comments

Vi överlevde (knappt) surf campet! Efter att ha surfat sju gånger på fyra dagar kändes det lite i kroppen kan man lugnt säga. Men det var det värt! Bilderna kommer så fort jag själv får dem.

När vi var färdigsurfade blev vi skjutsade upp till Byron Bay där vi har hållit till sen dess. Det är en typisk australiensisk liten surfarstad med två milslånga stränder. Första två dagarna var det regn och åska så vi passade på att ligga i sängarna och vila upp oss. Okej, så gott det gick i alla fall. Första dygnet gick brandlarmet 4 gånger med start klockan 5 på morgonen. Alla var dessutom falska så vi kunde stanna inne men fick sitta och vänta på att brandmännen kom och stängde av det.

Första intrycket av Byron var som ni kanske förstår ingen höjdare. Nu har vi däremot haft extremt bra väder och massor av tid på stranden/vid poolen så vi är nöjda igen. Igår passade vi dessutom på att låna cyklar från vårt hostel och cykla upp till fyren som ligger här. Och wow vad fint det var. Vi försökte komma iväg tidigt på morgonen för att slippa den värsta värmen men båda två var ändå dyngsura när vi hade kommit upp. Folk tittade dessutom på oss som om vi var galna eftersom att alla andra tog bilen eller gick. Men när vi väl var uppe kunde vi ju bara sätta oss och rulla ned igen.

Nu är vi färdiga med Byron Bay och ska röra oss vidare uppåt. Nästa stopp: Surfers Paradise.

Likes

Comments

Igår packade vi väskorna igen och lämnade Sydney. Efter bara två veckor här är väskan överfull så mina skor fick hedersplatsen: kylbagen.

En tågresa på 9 timmar tog oss till det första stoppet på resan upp för kusten. (Ska aldrig klaga på att det tar lång tid att åka någonstans i Sverige igen.) Efter det var det bara en kort bussresa mitt ut i ingenstans där vi håller till nu och ska lära oss att surfa. Första dagen med lektioner är gjord, vilket gick över förväntan, så imorgon är det dags att lära sig svänga. Om jag ens kan stå imorgon det vill säga.

Likes

Comments

Nu när vädret är på vår sida igen passade vi på att gå kustpromenaden mellan Coogee och Bondi. Det är en gångled vid havskanten som passerar småstränderna och utkiksplatserna där emellan. Mamma och pappa, ni hade älskat det. Både hundar och människor promenerade/sprang i båda riktningarna trots värmen, och blev det för varmt hoppade de bara i vattnet. Vi höll oss tills vi kom fram till Bondi där vi spenderade resten av dagen.

Likes

Comments

Inläggen får komma i lite omvänd ordning här nu beroende på om jag bloggar på datorn eller mobilen.

Tråkigt nog är vädret inte på topp här borta så vi får planera in våra stranddagar i förväg. I tisdags hängde vi på Manly Beach igen som ni redan har fått sett bilder på. Av en slump träffade jag på en kille vi har pratat lite med på vårt förra hostel så vi följde med honom och hans kompisar till Shelly Beach. Det är en lite mindre strand som ligger några minuters gång därifrån. Du går dessutom på en liten stengång precis vid vattnet så bara promenaden i sig är jättefin.

Resterande delen av veckan har varit ganska trög. Vädret har varit kallt och blåsigt så vi har mest legat inne på rummet och funderat på om vi ska stanna i Sydney ett tag eller om vi ska resa. Nu lyser solen igen och på måndag väntar ett femdagars surf camp som start på en resa upp för östkusten!

Likes

Comments

Tids- och dagsuppfattningen är som bortblåst här så jag glömmer bort att blogga. Men jag ska försöka hinna ikapp.

I torsdags hängde jag, Emilia och Nina i Hyde Park på eftermiddagen och passade på att få lite sol. Vi hann med någon timme i alla fall innan det blev moln och regn. Okej, det droppade i några minuter. Men regn som regn. Tack och lov slutade det tills kvällen då Nina visade oss och Kim, en av våra room mates, runt i Darling Harbour. På kvällstid är det mitt favoritställe här hittills. Men det är mycket kvar att se så jag ska inte säga för mycket i förväg.

Likes

Comments

Det känns ju mer eller mindre som en dödssynd att gå en dag utan att ha bikini på sig här så igår blev det strandhäng.

Vi tog färjan över till Manly vilket tar en halvtimme. (Älskar att det är lika vanligt att åka båt som buss här). Väl på plats strosade vi runt i några butiker innan vi slöt upp med gårdagens gäng + Lukas och lade oss på stranden i några timmar. Värre har man ju haft det.

Likes

Comments

Vi lever! Sista flyget gick ganska smärtfritt, däremot var vi ännu mer slitna när vi kom fram så hela måndagen spenderades med att sova ikapp.

I tisdags flög vi däremot upp ur sängen för att möta upp Nina efter att inte ha träffat henne på över ett år. Hon tog med oss, sin syster och hennes kompis på en guidad promenad runt de viktigaste platserna i centrala Sydney. Tror vi var ute i nästan 8 timmar men det tog mig inte många minuter att bli helt kär i den här staden. Kombinationen av storstad, natur och sol är svårslagen.

Likes

Comments