Förutom att jag fick tid med en saknad och fin vän i fredags kväll har helgen inte varit någon vidare trevlig. Nästan skönt att den är slut, och det trots att jag inte är speciellt tagg inför skola imorgon.

Dagen bjöd i vilket fall som helst på ett jobbigt träningspass på Friskis runt lunch och nu på senare eftermiddagen har mamma och jag gjort granola. Ska bli spännande att smaka på.

Här ser ni resultatet. Det är en salig blandning av diverse frön, nötter, havregryn och torkad frukt. Hoppas det smakar!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej för första gången på flera dagar!

Till att börja med vaknade jag i morse med träningsvärk X2000, härligt. Tränade fys i onsdags o power hour igår, så träningsvärken lär troligtvis hålla i dig ytterligare någon dag/ett par dagar.

För övrigt rullar vardagen på, trots att underlaget inte alltid är jämt.Möttes av detta när jag tittade ut i morse, wow!

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas ni mår fint.
Här kommer lite bilder från igår kväll, då min älskade mamma lyxade till det ordentligt.

Räkor, musslor, gratinerad hummer, västerbottenostpaj, sallad, bröd och aioli = fulländad födelsedagsmiddag med familjen.

Likes

Comments

Grattis på födelsedagen! Men TACK så mycket!!🎉

Igår firade jag min födelsedag med tre riktigt fina vänner! Är oerhört tacksam för att ha dem vid min sida. Blev en lyckad kväll med mycket prat, fisksoppa och sedan varm frukt till efterrätt. Stämningen var avslappnad och jag kunde njuta ordentligt trots att jag ofta tycker det är jobbigt när folk visar uppskattning gentemot mig. Något får mig alltid att känna som om jag inte är värd den. Varför ska jag aktas, uppskattas eller beundras när det finns de som förtjänar det mer? kan jag fråga mig själv. Samtidigt vet jag att man inte kan tänka så. Visar folk uppskattning gentemot en finns det sannerligen en god anledning till det. Därför borde det inte vara jobbigt att tacka och ta emot. Istället borde det vara något väldigt väldigt fint och värmande.

Idag har jag i vilket fall som helst varit med min familj en sväng på landet och myst, vilket var behövligt då jag fick tid att rena själen lite! Nu i kväll vankas det skaldjur, mums!

Mina fina vänner!

Gino till efterrätt!

Älskade landet idag!

Likes

Comments

Imorgon har jag spanskaprov, skriftligt. Det är på tiden eftersom att jag har skjutit på det sedan i höstas. Erkänner att spanska inte är ett ämne jag prioriterar. På plats i Mexico fick jag möjlighet att prata lite spanska och för en gångs skull inte känna mig värdelös på det, men i skolbänken är det annorlunda. I skolan är spanska så mycket svårare, och tråkigare för den delen, än i verkliga livet. Där känner man sig tvungen att prestera vilket gör att man tänker alldeles för mycket på vad man gör och hur man ska uttrycka sig.  Omkring andra spansktalande faller det sig naturligt att bara prata på, ingen direkt varken stress eller press. Synd bara att det är i skolbänken man blir betygssatt och inte när det verkligen gäller...

Önska mig lycka till, tack! 


Likes

Comments

Till att börja med: Vilken dag! Just nu sitter jag lagom mosig och trött i benen med en renad själ efter en dag med pappa och LLK ute i st Annas ytterskärgård på långfärdsskridskor. För mig var det premiär på långfärdsskridskor, men det blev trots allt en fantastisk tur på ungefär 32 km.Just st Annas skärgård ligger mig ypperligt varmt om hjärtat och det är så häftigt att se vilka kontraster naturen har årstider emellan. Jag blir lika fascinerad varje gång när sommaren slår om till höst, när hösten slår om till vinter, när vintern slår om till vår osv. Naturen är verkligen magisk!

Vi tog oss nästan ända fram till iskanten!

Så gick vi i land och upp på Kupa Klint också!

Här är en bild från igår då jag var i Kisa och åkte skidor i Tolvmannabacken med en väldigt fin vän! Fun fact: Vi var tvungna att gå från Kisa station till backen och sedan tillbaka. På tillbakavägen var vi lite väl tidsoptimistiska och blev tvungna att springa för att hinna med bussen. Med nöd och näppe han vi med den sådan tur var, haha.

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas ni mår bra.

Själv känner jag IDAG av från fysträning i onsdags. Mina armar, träningsvärk, herregud ja. För övrigt tror jag att jag börjar åka på en brakförkylning. Känner i halsen tyvärr. Brukar vara så i vintertider. Vi höres!

Tb till varmare breddgrader.

Likes

Comments

Det finns en sak som jag vill dela med mig av då jag tyvärr vet att det är många som mår dåligt över det.

Många upplever en stor stress och press från omgivningen utan att vara fullt medvetna om det själva. Denna stress och press innebär ofta en känsla av att aldrig får visa sig svag eller annorlunda. Man känner sig tvungen att hänga med på allt vad ens kompisar gör samt altid vara uppkopplad och följa vad som händer i sociala medier etc. Alltid måste man vara kontaktbar och aldrig finns det tid att andas. Samtidigt ska man hinna plugga, kanske träna och eller tillbringa tid med sin familj. Under veckorna går man ständigt på högvarv och tillåter aldrig sig själv att slappna av. Om kvällarna sitter man med mobilen och kan inte somna av rädsla att gå miste om någon viktig information. Undrar ens kompis om man vill ses känner man sig tvungen att säga ja bara för att man inte har något annat planerat. Jag menar, det är ju fel att säga nej om man ändå inte har något annat att göra. Att inte träffa den där kompisen skulle ju innebära att man inte vill ses. Eller?

Vill ni veta något? Det är okej att säga ifrån. Det är viktigt dessutom. Att ständigt gå på högvarv och aldrig ta sig tid att varva ner är inte bra i längden. I slutändan kommer det brista och nå sin gräns. Man kommer må dåligt, utan att ens förstå varför. Man blundar för vad som bryter ner en, det vill säga verkligheten. Man ser ingen anledning till att må dåligt, trots att den uppenbarar sig mitt framför ens ögon. Man är så uppe i att uppnå omgivningens osynliga krav att man helt enkelt ser bortom sitt egna mående och tror att enda sättet att bli lycklig är att fortsätta mata på. Det är som att ett nej från en person skulle betyda svaghet eller att den personen är sämre än någon annan. Vet ni vad jag tycker? Jag tycker snarare att personen som säger ifrån är stark. Att kunna säga nej utan att bli stressad av det är starkt. Det visar på att man känner sig själv och samtidigt är tillräckligt säker i sig själv för att inte behöva bry sig om vad andra tycker. Det är just dit jag vill att alla ska komma!

Likes

Comments

Blev ett power hour pass tidigare idag och vägen dit var minst lika härlig som själva passet. Älskar verkligen snö och sol, trots att det ofta är extra kallt då. När jag kollade på termometern i morse trodde jag dock att det stod -28 grader, burr. Riktigt så kallt var det inte tack och lov. My bad. Det var "bara" -2.8 grader.

Likes

Comments

Kollade på termometern som visade -15 grader! Pälsade på mig en herrans massa kläder för att kunna cykla till skolan i kylan. Precis när jag skulle dra mig frågade mamma om jag ville ha skjuts. Eh JA TACK! Det räddade min morgon. Tack mami!<3 Att cykla tre km på sommaren är som en regndroppe i havet, men när det är 15 minusgrader känns det fan i mig som om den sträckan är hela havet.

Likes

Comments