Nya rutiner

Så var min första pluggvecka över!

Det har gått så mycket bättre än förväntat att ta tag i plugget från 0 till 100. Jag var lite osäker på om jag skulle halka med annat då jag visste att studierna skulle ta mer energi än vad jag är van vid. Dock så har både träning och andra rutiner fungerat hur bra som helst och känns nästan ännu bättre när jag har mer att göra. Jag går fortfarande upp vid fem på morgonen och gör det mest som behövs göras de första timmarna av dagen. I torsdags gjorde jag yoga, åt frukost, gjorde klart min budget, lagade lunch i förväg och cyklade till affären innan klockan nio på morgonen!

Jag har nu lagt undan 3 timmar på morgonen till att vara produktiv innan lectures, träning och diverse annat. Hittills har det fungerat superbra och jag njuter av både studier och att bara allmänt kunna planera och organisera mitt liv.

Efter introduktionerna på måndagen åkte vi in till Kalmar och jag köpte skor för long runs som jag har tittat på ett bra tag, Nike Zoom Winflo 7!

Tidigare i månaden var jag och provade dem men hade ännu inte bestämt mig helt för vilken modell jag ville ha så det fick vänta. När jag sedan hade kommit fram till att de var de rätta så kändes det som det perfekta sättet att belöna min första dag på universitetet med ett par nya springskor haha!

Att springa in nya skor är alltid lite av ett äventyr men den här gången kändes det helt annorlunda. Det här är mitt första par riktiga skor för löpning och långa distanser vilket betyder att de har mer cushion än vad jag är van vid. De första metrarna kändes det på riktigt som att jag studsade och det var svårt att hålla en lagom pace. Jag sprang automatiskt mycket snabbare vilket ledde till att lungorna blev trötta långt innan benen fick känna det. På tal om benen, med en helt ny feel för marken så fick benen jobba på ett helt nytt sätt vilket kändes ganska mycket den sista biten. Nu låter det ju som att jag bara hade en massa problem men absolut inte! Jag har nu sprungit i dem 3 gånger och det har bara blivit bättre för varje gång, allt från studs till lungor. Igår var det min recovery run, alltså löpturen då jag inte bryr mig om pace så länge det känns skönt, men även den sprang mycket snabbare än vad jag brukar. Jag ser fram emot alla långa rundor med skorna!

Som sagt så försvann snön i onsdags och vi har haft så fint väder sedan dess. Till nästa vecka ska det bli lite sämre igen men efter att ha sett andras bilder med enormt mycket snö och många minusgrader så ska jag inte klaga. Jag har fått se så många fina solnedgångar denna vecka, något man inte kan säga om januarikvällar i Dalarna...

På tal om Januari, jag insåg idag att det bara är en vecka kvar av årets första månad. Vanligtvis brukar den ta fruktansvärt lång tid men nu vet jag inte riktigt hur det kan ha gått så fort. Nu hoppas jag att Februari ser och lär så att våren kan komma på en gång. Att Januari snart är slut innebär även att jag snart har bott på Öland i en månad men jag njuter fortfarande lika mycket av att vakna, titta ut och inse var jag är. Plugg i ett tomt hus, promenader vid havet och löpning på vägar kantade av stora öppna fält så att man ser flera kilometer framför en är precis vad jag behöver just nu!

Likes

Comments