Snart är det äntligen fredag och mot Göteborg. Ska bli så spännande att se då laget leder. Har följt det både igår och idag. Både extremt lärorikt och roligt att se. Tittade även på dressyren igår då Sverige tog bronset, så välförtjänt. Tycker dressyr på högsta nivå är riktigt roligt att se då dem är så otroligt skickliga att rida. Man lär sig väldigt mycket av det oxå.

Hade hoppträning i tisdags och alla tre hoppade väldigt fint. Jobbade lite bommar i uppvärmningen och sedan hoppade vi en studs på Latoki och Crescendo. På Latoki hoppade vi en kort bana där studsen ingick och sedan en oxer, räcke oxer på fem steg, ett räcke och oxer oxer dogleg på fem steg. Han hoppade bara bättre och bättre! Crescendo hoppade igenom studsen ganska många gånger, väldigt nyttigt för honom att få vänta och hoppa igenom kroppen ordentligt. Avslutade med ett räcke och en oxer med bom före. Väldigt fin han också. Amy hoppade samma bana som Latoki men med kombination istället för studs. Även hon var fin.

Igår och idag har jag trimmat. Latoki har fokuset varit rakriktning och att han ska vara reglerbar. Crescendo att han ska vara avspänd mellan hand och skänkel, mycket tempoväxlingar och flyttat för skänkeln. Amy har jobbats med övergångar, tempoväxlingar och lite skolor där hon måste trampa under sig.

Nu är nästan allt packat. Bara det sista kvar till imorgon. Hästarna longeras imorgon och vi åker kring lunch. När vi är framme är planen att först stalla upp hästarna och fixa med dem. Därefter lämna grejerna på hotellet och äta middag med en kompis till mig som fyllt år. Kanske blir en sväng på mässan imorgon annars får det vänta tills på lördag. Sen klockan 20.30 drar det igång.

Hörs imorgon på vägen, så ska jag försöka blogga lite mer ordentligt
Kramis

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dagen avslutas med att lyssna på Noel och Ludwigs podd. Ett bra avslut på dagen helt enkelt. Är ett stort fan av poddar, det är lite lagom avkoppling samtidigt som man kan göra andra saker samtidigt. Perfekt när det blir många timmar i lastbil.

Hästarna gick superfint idag. Känns som jag fick med mig mycket från förra veckans träningar med Jens och Mads. Lite ny motivation och nya saker att jobba med. Jobbade mycket utan stigbyglar och med en ridbåge. Har börjat rida med den hemma. Man har den bakom ryggen och sen går det en liten båge framför armarna på båda sidor. Jättesvårt att förklara, men kan ta en bild av den. Den är iallafall jättebra då det gör att man får armarna mer på plats och bättre hållning. Tränade mycket tempoväxlingar och övergångar. Avslutade med en s-båge med tre bågar där jag jobbade på att hitta rytm och skola dem att vänta på mina hjälper.

Hann precis springa innan regnet kom oxå, skönt. Lite tungt idag men kämpade mig igenom det. Kändes iallafall bra efteråt. Nu på kvällen har jag börjat packa inför helgen och förbereda det sista i planeringen. Tänkte försöka sova hyfsat tidigt idag. Imorgon går jag mellan 9-12 och sen är det hoppträning för Åsa imorgon kväll med alla tre.

Hörs imorgon!
Kramis

Likes

Comments

Nu är första timmen i skolan avklarad och hästarna trimmade. Skriver lite mer om det senare. För först ska jag ut och springa lite. Har varit fint väder hela dagen men nu börjar det se lite regnigt ut. Man kan ju alltid hoppas att jag hinner innan det. Annars brukar det va typiskt mig att alltid lyckas tajma in regnet.

Bäst jag sätter fart. Hörs sen
Kramis

Likes

Comments

Sista dagen på lovet, lite sorgligt men ska bli kul att se alla igen. Ska väl inte heller klaga då jag bara går en vecka innan jag ska vara ledig igen och vi drar till Absolute.

Nu till dagens planer så händer det väl inte jättemycket. Har trimmat Crescendo med bommar nu på förmiddagen. Han var väldigt fin så det var roligt. Fick hjälp av Mads förra veckan vilket gav stor skillnad. Jobbade mycket med att flytta honom till medellinjen och sen galoppera framåt med rakriktning på den andra halvan. Gjorde även övergångar på serpentiner och tempoväxlingar innanför spåret. Bra övningar att jobba hemma med. Väldigt basic men så nyttigt! Dem andra har gått på lina. Nu på eftermiddagen tänkte jag gymma lite med kondition som fokus. Även lite mage på det.

I veckan ska hästarna förberedas för Danmark och grejerna packas. På tisdag är det hoppträning för Åsa, kul! Sen på fredag åker vi vid lunch tror jag så vi hinner fram till laghoppningen på kvällen. Ska även ha ett möte med en PT på onsdag. Det känns välbehövligt att få lite extra hjälp med sin egen träning. Man är så noggrann att hästarna ska vara liksidiga, ha bra kondition och starka och så glömmer man bort sig själv som är sne som det lutande tornet i Piza, kondition som en 90-årig pensionär och stark som en 5-åring. Haha skämt åsido riktigt så illa hoppas jag det inte är. Men det kan bli mycket bättre så dags att lägga lite fokus på det. Mer om det sen haha. Om jag överlever vill säga.

Nu ska jag sätta fart, hörs sen.
Kramis

Likes

Comments

Jag går på ett idrottsgymnasium i Västerås som är blandade med alla möjliga idrotter från road racing till fotboll till ridning. Det är enormt lärorikt och vi har nyligen haft utbyten mellan idrotterna vilket innebär att man helt enkelt testar på varandras idrotter. Det var något som fick mig att reflektera över att det kanske är dags att modernisera idrotten? Jag tror att alla idrotter skulle gynnas över att ta bitar från varandra. Som vi ryttare...i många fall rider vi själva och generellt sätt är det inte jättemånga som tränar för tränare mer en än 1-2 gånger i veckan. Inget fel i det, men kanske skulle det gynnas av att träna fler? Kanske skulle det bli enklare om fler hamna på rätt spår istället för fel? Om man jämför med hockey och fotboll där man tränar ungefär 6 gånger i veckan med tränare. Jo visst det är lagidrotter, men kanske skulle vi också kunna ha nytta av det? Jag tror ofta man är rädd för förändring att prova något nytt. Tänk om vi skulle pushas mot våra mål varje ridpass? Jag säger inte att man trampar i gyttja när man är själv, men jag säger inte heller att man springer barfota på stranden. Kanske starkare klubbar med mer bundna tränare skulle kunna göra det möjligt, vad vet jag? Men en bredare träning skulle gynna hela ridsport sverige. En annan sak som slagit mig är deras fysträning. Hockeyn har fys innan varje träning och fotboll har dys inlagt flera gånger i veckan. Det finns starka samband mellan en god sits och fysträning. Varför inte utbilda alla tränare i det och göra det som ett obligatoriskt inslag vid veckoträningarna?

Från och med i år tävlar jag för Strömsholm. Vår lagledare heter Anders Högberg och har en bakgrund inom fotbollen. Strömsholm har dem senaste åren varit extremt framgångsrika mycket tack vare Anders. Klubben drivs av nytänk. Till exempel anordnades det träningar, föreläsningar, hjälp med mentalträning, sponsring osv. Alla hjälper varandra och strävar efter samma mål. Tillsammans blir vi bättre.

Det finns mycket att lära av ridsporten också som dess sätt att forma unga tjejer till framtidens chefer. Bättre skola att lära sig ta ansvar, struktur, hårt arbete och ledaregenskaper finns nog inte.

Tänk ett bredare samarbete mellan idrotterna, vore inte det fantastiskt? Jag har iallafall fått ett helt nytt perspektiv. Ibland handlar det om att våga. Man kommer aldrig veta förrän man provat. Vågar man aldrig göra en förändring kommer man heller inte få ett annat resultat.

Likes

Comments

Nu ska jag faktiskt ta tag i bloggandet på riktigt, pinsamt dåligt har det varit. På måndag börjar skolan igen och jag börjar 2:an, kämpa! Sommaren har gått sjukt snabbt men varit underbar på många sätt och vis. Har varit tre veckor och jobbat och tränat i Danmark, så fantastiskt roligt och lärorikt! Mer om det i ett eget inlägg. Har även gjort en del tävlingar. Bland annat SM där Amazing va 6:a.

Planerna framåt är först en mellanlandning på EM i Göteborg mellan fredag till söndag. Därefter tar vi färjan över till Fredrikshamn och RC horses där jag va i somras. Tanken är att jag ska träna mellan söndag och onsdag. För att sedan på onsdag rulla vidare mot Absolute horses där jag ska tävla i två veckor. Till absolute följer Amazing, Crescendo och min nya 6-åring Latoki. Ska bli spännande!

Likes

Comments

Veckans bästa dag, äntligen!! Dagen idag har varit rätt lugn. Hästarna har skrittats, fått ta det välförtjänt lugnt efter Belgien. Börjar sent på fredagar så jag passade även på att ta en välbehövlig springrunda. Time to shape up. Blev lite svettigt som det ska vara, men rätt skönt efteråt.

Innan skolan blev det också en tur till Strömsholms Sadelmakeri där det blev ett par benskydd från veredus, hemmaträns, ett bett och en Softshell jacka från Kingsland. Själv älskar jag Strömsholm. Alltid trevliga, kunniga och bra service. Utöver det ett fantastiskt sortiment så väl värt ett besök!

Har bara en lektion på fredagar, så skönt!

Efter skolan drog jag till stan med en kompis och tog en fika och gick i lite butiker. Nu på kvällen har jag ätit en god middag och bara tagit det lugnt. Ganska trevligt det ibland också.

Har en rolig sak som händer ihelgen men väntar lite med att berätta det än 😉
Kramis

Likes

Comments

Precis landat hemma efter två fantastiska och galna veckor i Belgien. Lagom pigg nu om jag säger så. Tänkte att det kanske vore kul att läsa lite om resan. Den började då för två veckor sen på tisdagen då vi körde till min kusin Fredrika i Norrköping och hämtad upp dem och deras tre hästar. Vi körde sedan till Stall Lindgården Horsehotel i Skåne. Måste bara tillägga att det var grym service där. Vattenhinkar var redan upphängda, ingen mockning, trevligt folk och nära till motorvägen. Stort plus till dem! På natten rullade vi sedan vidare mot första tävlingen som var Bonheiden. Vi kom dit på onsdagkväll och då packade vi ut o hästarna fick gå en lång prommis.


Dagen efter var det besiktning och sedan började tävlingarna. Bonheiden hade trevlig bana och med svenska mått mätt var det helt klart ett fint ställe. Men efter att sedan ha vart i Lier veckan efter så var det klar skillnad. Lier hade två stora banor och stort ridhus att trimma i, fin restaurang och bättre stallar. Vi åkte vidare till Lier på tisdagen efter att hästarna haft några välförtjänta lugnare dagar.

Till tävlingarna så tänkte jag låta bli att rabbla alla klasser då det känns som att det lätt kommer bli lite halvtråkigt att läsa haha. Blir långt ändå ;) Men höjdpunkterna är helt klart Chelseas 140 debut i Bonheiden med ett ner, hennes två felfria 135 och SM-kval i Lier, Amys 0+4 140 i Bonheiden och Amys 140 Grand Prix i Lier med 1 tidsfel. Så tacksam för mina fina hästar.

Har lärt mig massor, träffat nya roliga människor och fått minnen för livet. Dessutom blev det klart i måndags att jag ska till Belgien igen V.19 så hästarna får ta det lugnt några dagar sen är det att finslipa lite detaljer tills dess.

Bjuder på lite bilder från Belgien.
Kramis

Likes

Comments

Okej, lets do this! Jag gillar utmaningar och jag har bloggat en del förut så tänkte att det kanske va dags att testa igen.. Mitt namn är Elsa Johansson om ni missat det ;) Jag är en tjej på 16 år som bor på en hästgård utanför Västerås. Jag tävlar i hoppning på elitnivå vilket innebär att det blir många dagar runt om i Europa på tävlingar. I den här bloggen tänkte jag dela med mig av min resa mot mina mål både hemma och ute i Europa. Utöver hästarna är jag väldigt intresserad av mode så allt kommer inte bara vara häst även om mycket kommer vara det haha. I dagsläget har jag tre hästar. Drar en kort presentation om dem också. Amazing sto f.05 e. oklund-concorde (kallas Amy) tävlad upp tom 140cm internationellt. Chelsea sto f. 07 e. Clinton l-Cento tävlad upp tom 135cm internationellt. Shelter Cove f.05 Cassino ll-Coriano plac. tom 135cm. Tänkte inte göra någon längre presentation utan ni får helt enkelt lära känna mig och hästarna allt eftersom. Hoppas att ni kommer gilla bloggen och skriv gärna om ni har några frågor eller önskemål.

Kram Elsa

Likes

Comments