Hoppning med Finesse 🌟

Har ju faktiskt vart i Grekland, Zakynthos đŸ˜»đŸŒ

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dag 4

Idag skulle vi ha uteritt hela dagen. Det Àr vÀldigt mysigt! Vi hÀmtade hÀstarna som vanligt frÄn hagen och började rykta dem nÀr vi kom tillbaka.
Vi hoppade upp och vi skulle fixa ett led vi skulle gÄ i. Jag fick gÄ nÀst lÀngst fram eftersom jag hade en av dem större hÀstarna. Ritten gick jÀttebra och det var super mysigt. Kim Lii Àr sÄÄ snabb i skogen haha. Hon höll pÄ springa om Kaspian men dÄ blev han sur sÄ han sparkade sÄ Kimmi bara backade sÄ jag gasade as mkt uppför backen Hahaha.
PÄ kvÀllen hade vi grillkvÀll och körde lite aktiviteter!
Det var super mysigt iaf !!

Dag 5

Sista dagen
Denna veckan har gÄtt sÄÄÄ fort.
Idag skulle vi tÀvlings trÀna i hoppning vilket var kul.
Först hade vi en liten uteritt vilket gick jÀttebra. Kimmi Àlskar att springa i skogen!
NÀr vi kom tbx Ät vi lunch och sedan fixade hÀstarna för "tÀvlingen" pÄ framhoppningen var hon sÄ fin och snabb. Hon lyssnade bara pÄ mig vilket jag var supernöjd med. Men inne pÄ banan var inte samma sak. I 50 cm rundan var hon sÄ stark och lyssnade inte alls pÄ mig. Hade henne i galopp till o frÄn men kunde varit bÀttre. I 60 cm kÀndes det bÀttre dÄ jag var lite mera förberedd, höll dock pÄ att ramla av dÄ hon stannade framför en oxer men hoppade ÀndÄ haha. Men hon var superduktig ÀndÄ. Jag var nöjd Àven fast det inte gick sÄ bra. Fick 4 fel pÄ bÄda rundorna!
Efter det fick vi rida barbacka en sista gÄng..
jag galopperade sÄ klart och det gick skit fort. Vilket Àr kul! Hem frÄn hagen fick vi Äka fyrhjuling vilket ocksÄ var kul.
Sedan plockade vi ihop alla saker och stÀdade i stallet. Efter det var veckan redan slut och jag Äkte hem :(
Det var nog bÀsta veckan pÄ lovet!!

Likes

Comments

Idag sÄ var det bara roliga saker pÄ schemat!
Vi skulle föst ha banhoppning vilket inte gick bra alls dÄ hon Àr sÄ himla stark och lyssnar inte alls pÄ mig. Fick bara fram henne i galopp nÀr vi hoppade en kombination. PÄ fredag ska jag tÀvlings trÀna henne i hoppning sÄ fÄr se hur det gÄr haha.
Vi Äkte Àven och badade idag men jag gjorde inte det.
Efter det hade vi terrÀnghoppning vilket inte heller gick sÄ bra. Första varvet gick super dÄligt och hoppade bara ett hinder. Billan gick före vilket inte var bra dÄ hon var jÀtteseg och svÀngde förbi alla hinder vilket dÄ kimmi gör hur mycket jag Àn styr. Andra varvet red jag först och dÄ gick det mycket bÀttre. Hade henne i galopp hela tiden och hon hoppade det mesta men höll pÄ att svÀnga förbi. Blev mycket nöjdare och kimmi tyckte det var superroligt, hon bara kutade fram över Àngen haha. Sedan sÄ Ät vi mellis vid stallet och tittade pÄ dem som hoppade bana samtidigt.
Idag var det bara alla med ston som fick rida barbacka till sommarhagen och jag galopperade as fort efter fyrhjulingen i skogen, vilket var superkul men fick massa grenar i ansiktet haha. PÄ vÀgen hem fick jag rida pÄ mabuza vilket jag alltid velat göra. En vÀldig skillnad frÄn kimmi, mabuza Àr liksom storhÀst och myyyycket smalare en lilla feta kimmi haha. En annan tjej satt bakom mig och mabuza Àr vÀldigt tittig av sig sÄ nÀr vi kom till stallplan var det en hund dÀr hon blev rÀdd för sÄ det var lite lÀskigt för hon höll pÄ att hoppa omkring.
Det var typ det vi gjorde idag!
FÄr se om jag orkar upd imrn dÄ vi ska va kvar till 20 :)

Likes

Comments

Idag pÄ ridlÀgret var det en bÀttre dag.
Först pÄ morgonen hÀmtade vi alla ston frÄn sommarhagen, alltsÄ dem som hade ston red barbacka hem. Dem var lÀngst bort i hagen men vi hittade en genvÀg sÄ vi kom direkt till dem. Det Àr sÄÄ mysigt att rida barbacka!
NÀr vi kom tillbaka sÄ borstade vi hÀstarna och va lite med dem. Sedan hade vi teori. Vi visiterade hÀstarna och tog tempen pÄ dem. Kim Lii hade 37,9 tror jag sÄ hon hade inte feber som tur var!
Efter det sadlade vi hÀstarna och sÄ.
Vi hade uteritt idag pÄ morgonen.
Det var super mysigt och vi red en annorlunda vÀg som var rolig att rida sÄ vi galoppade lite pÄ en Àng vilket var kul! Kim Lii Àr sÄ himla rund o fet ( efter sommarbetet speciellt ) sÄ jag slog i benen i trÀden hela tiden vilket inte var sÄ kul. KÀndes som att jag rev upp hela benet en gÄng haha.
NÀr vi kom tillbaka sÄ tror jag vi Ät lunch, kommer inte ihÄg exakt allting haha.
Sedan hade vi lite mer teori dÄ gick vi igenom sjukdomar. Vi var i grupper och svarade lite pÄ frÄgor!
Sedan fixade vi hÀstarna och hade lite hoppning/markarbete. Det var kul men Kim Lii Àr sÄ himla stark sÄ hon vill inte gÄ pÄ spÄret i galoppen. Vi hoppade en liten serie/kombination med bommar pÄ marken och upphöjda bommar. Det var vÀldigt svÄrt att fÄ henne i galopp över bommarna men tillslut gick det bra men kÀnner mig inte jÀtte nöjd över hur jag red. I början kÀndes hon mycket piggare och mer framÄt sedan blev hon vÀldigt trött vilket jag förstÄr.
Efter det skulle vi av med sadeln och rida barbacka vilket jag Àlskar. Jag prövade Àven att galoppera barbacka idag vilket var superroligt. Lite vingligt osÄ nÀr hon sprang in i Meyas rumpa sÄ hon börja trava jÀttefort men det var kul. Fick bra fart i henne ocksÄ vilket var kul.
Det var vÀldigt varmt idag men dagen var superrolig :)

Har tyvÀrr ingen bild frÄn idag :(

Likes

Comments

Hej !!
TÀnkte att jag kunde upd om dagarna pÄ ridlÀgret som jag Àr pÄ nu. Jag har dock inte sÄ mycket bilder sÄ det kanske inte kmr va bilder pÄ alla inlÀgg.
Idag var iaf första dagen.
NÀr jag och min kompis kom till stallet sÄ tittade vi direkt vilken hÀst vi hade fÄtt. Jag blev supernöjd med min hÀst dÄ jag fick min favorit!!
Vi hade 2 ridpass idag, en dressyr lektion i ridhuset och markarbete pÄ ridbanan.
Min hÀst jag fick heter Kim Lii ( fjording ).
Hon va super duktig pÄ dressyr passet men pÄ markarbetet var hon vÀldigt stark och envis. Men hon var bÀst ÀndÄ. Det blev lite jobbigare pÄ markarbetet dÄ hon Àr fjording och man har flera kilon att jobba med. SÄ vi fick inte sÄ mycket galopp över bommarna. Dressyren kÀndes bÀttre och hon lyssnade bÀttre pÄ mig dÄ men fick ÀndÄ inte sÄ mycket galopp :(
Vi red Àven barbacka till sommarhagen dÄ stona fortfarande gick dÀr sÄ hem dÀrifrÄn fick jag och min kompis rida pÄ Trixie. Hon var lite bak skygg sÄ i början var hon lite sur och försökte bocka men det gick inte sÄ bra dÄ det blev för tungt haha. Men det var ÀndÄ kul att rida henne!
Imorgon sÄ skulle vi iaf ha uteritt!

Jag Ă€r hon pĂ„ den beiga hĂ€sten ! 🐮

Likes

Comments

Jag Àr i LuleÄ just nu hos min slÀckt sÄ jag fÄr se hur mkt jag kmr uppdatera dÄ jag inte har internet. Men jag ska försöka för det Àr sÄÄÄ mysigt hÀr.

SÄ lÀnge fÄr ni en bild pÄ min Queen

Likes

Comments

Hej!
Jag vet att jag inte upd pÄ ett bra tag men jag ska nog bli bÀttre pÄ det dÄ jag fÄtt en ny bÀttre telefon.

Likes

Comments

NĂ„gra bilder frĂ„n senaste veckorna!! đŸŸđŸ™ŒđŸ»â€

Likes

Comments

Hej!

KÀnner att det gick jÀttebra med att uppdatera varje dag hehe. Men jag ska försöka skriva varje dag nu.

Iallafall sÄ vaknade jag ganska tidigt pÄ mÄndagen och direkt gick jag ut med Elvis. Sedan kom min lilla dansgrupp hem till mig och sÄ hade vi som ett litet möte. Efter det sÄ gjorde jag inte sÄ mycket mer förutom att jag gick en prommis med mina vÀnner och pratade.

Idag (tisdag) sÄ vaknade jag ocksÄ tidigt och tog hand om Elvis. Sedan Äkte jag till gymmet och dansade i ca 2h. KÀndes verkligen bra idag och nu kan vi alla danser förutom en hihi. Men nu gör jag inte sÄ mycket sÄ jag har inget mer att sÀga haha.

Puss

IG : eellssaaa_

SC: elsajon

Likes

Comments

Hej!

Jag tÀnkte försöka ha en blogg vecka nÀsta vecka alltsÄ v. 15. DÄ Àr det ÀndÄ pÄsklov sÄ dÄ har jag nog mera tid och sÄ. Jag tÀnkte skriva om min vecka nu iallafall sÄ fortsÀtt lÀsa tack !

MÅNDAG :

Idag sÄ var jag först i skolan frÄn 8.00 - 14.00. Vi hade nationella prov 8.15 - 12.00, sedan hade vi lunch 12 - 13. 13 - 14 sÄ hade vi engelska som först skulle sluta 20 över och sedan 10 över men eftersom vi inte hade nÄgot att göra sÄ fick vi sluta tidigare. Efter skolan gick jag och 3 av mina kompisar hem till mig och pratade o sÄnt. Vi hade jÀttetrevligt typ. Sedan var bara millan kvar sÄ dÄ fick hon följa med mig nÀr jag och min lilla dansgrupp dansade. Dansen gick super men vi hann bara trÀna i ca 20 min dÄ det var ett pass dÀr innan och sedan skulle jag pÄ gitarr. Efter gitarren ( Ca 20.00 ) sÄ var jag bara hemma med familjen och hade det trevligt.

TISDAG :

I tisdags sÄ var jag i skolan som vanligt ( 8.00 - 13.20 ) och det var en kort Àven fast vi fick sluta senare. Vi brukar sluta 12.55 men vi hade en förelÀsning sÄ den var 1h o 25 min. Efter skolan stÀdade jag hemma och inte gjorde inte sÄ mycket. Runt halv 7 Äkte jag och dansade och hade det allmÀnt bra haha. Gjorde inte mycket mera sen.

ONSDAG :

I onsdags hade vi dem sista nationella proven i matte och det Àr sÄÄÄ skönt att dem Àr klara nu. Nu vÀntar bara engelskan v. 18. Iaf sÄ gick jag i skolan 8.00 - 14.20. Skulle egentligen sluta 14.30 men vi fick sluta tidigare igen hihi. Som sagt sÄ hade jag nationella hela dagen förutom engelskan i slutet. Kom pÄ att vi hade idrott innan engelskan haha. Efter skolan laddade jag upp för stallet sÄ jag Ät och bytte om o sÄ. Vi skulle haft uteritt men det blev inte det sÄ dÄ spelade vi fotboll ist ( med hÀstarna ). Trodde att jag skulle ha Finesse men eftersom hon Àr sÄ tjurig i fotbollen fick jag ta Billan ist och hon var sÄÄ duktig. Hon var inte alls rÀdd för bollen men dock tyckte hon inte det va sÄ kul nÀr jag gick bredvid nÄgon annan hÀst, speciellt inte Trixie och Kim Lii. Hur som helst sÄ var det nog en av mina bÀsta ridpass. Efter det Äkte jag hem och duscha sedan sov jag för jag var jÀttetrött.

TORSDAG :

I dag sÄ var jag i skolan som vanligt. ( 8.00 - 13.30 ). Hade inget speciellt idag i skolan vilket var skönt. 14.09 gick bussen till centrum dÄ jag skulle till gymmet och dansa. Gick super som vanligt och kom hem typ 17.00. Gjorde inget mer vilket var skönt att bara fÄ ta det lugnt.

FREDAG :

ÄNTLIGEN FREDAG !! Idag sĂ„ fĂ„r vi Ă€ntligen pĂ„sklov. YEEY. Gick sĂ„klart i skolan 8.00 - 12.30 sĂ„ det var en kort dag med bara bild, teknik och nĂ„gon kortare förelĂ€sning om animationer till filmer. Det var ju inte den roligaste dagen iaf. Men kort var den. Efter skolan gick jag och nĂ„gra andra till favvon och köpte lite choklad ofc. NĂ€r jag kom hem gjorde jag inte sĂ„ mycket men 15.55 hade jag en tandlĂ€kartid och jag hade inte varit dĂ€r pĂ„ jĂ€ttelĂ€nge sĂ„ trodde verkligen jag hade hĂ„l men hade inte det. Eller tog röntgenbilder och dĂ„ var det typ ett hĂ„l i en tand men irl sĂ„ fanns det inget men dem satte i ngt Ă€ckligt flor i den tanden som fortfarande smakar. Om vi gĂ„r till lite trĂ„kigare nyheter sĂ„ var det ju ett terrordĂ„d idag i Stockholm sĂ„ mina tankar gĂ„r till dem drabbade <33. #prayfortheworld #prayforstockholm


ANDRA SOCIALA MEDIER :

IG - eellssaaa_

SC - elsajon

GLAD PÅSK ALLA !!

Likes

Comments