I helgen firade vi Moa, Klara och Norma som fyllt 18 år precis!! Riktigt kul, tog tyvärr inga bilder så fick sno av Hanna haha, grattis igen tjejer!!

Hallå hörni!! I lördags firade vi som sagt Moa, Klara och Norma som precis fyllt 18. Riktigt kul var det. Resten av veckan har jag mest tagit det lugnt, haft ett ganska stort prov i juridik. Får se hur det gick men hoppas på det bästa haha..

Idag träffade jag Hanna som jag ej träffat på länge, verkligen riktigt mysigt <3 Kommer ej träffa henne på ett tag så det va skönt att träffas innan. I helgen måste jag plugga, vilket jag inte kommer göra dock. Har prov på kapitel 1&2 i matte på tisdag vilket kommer gå åt helvete, tyvärr. Men men ska försöka få lite plugg gjort iaf, har faktiskt pluggat lite i veckan ;)

puss

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kolla vad mycket fint det finns på jobbet!! Älskar glasen längst ner till höger, så himla fina!

Hallå hörni, då va denna helg över och den har gått förvånansvärt fort. Kanske med tanke på att jag jobbat hela helgen, själv dessutom. Detta var alltså min första helg helt själv och det har gått helt okej, tycker jag iallafall. Lär ju mig saker efterhand så allt går på rullande band sedan.

NU däremot tror jag att jag ska ta ett bad då det är riktigt ruggigt väder ute, sedan ska jag försöka läsa lite i engelskaboken. Har så himla mycket denna veckan men vill inte riktigt inse det. Får ta vara på helgen liiite till, innan det är tillbaka till verkligheten. Har faktiskt något att se fram emot nu, v.12 SKA jag följa med familjen Söderberg till trysil. Varför jag lägger betoning på ska är för att förra året fick jag körtelfeber passade till det att vi skulle åka. Men detta året ska ingenting stoppa mig! Det ska verkligen bli så himla kul! Sen är även Moas, klaras och normas 18 års fest i helgen, vilket ska bli så himla kul! Har (förhoppningsvis) även lite annat att se fram emot i helgen ;-)

puss

Likes

Comments

Akne vilken fantastisk grej.

Ni vet i somras? När jag skrev hur glad jag var över att jag äntligen vågade visa mig utan smink? Hur glad jag var över att äntligen ha fin hy? Hur bra jag faktiskt mådde? Jag slutade akut med min medicinering i våras, min hy blev så fin men nu i höstas fick jag "bakslag". Aknen är tillbaka.

Vad många tror anledningen till är akne är att man inte sköter sin hy, inte överhuvudtaget. Men faktum är att det faktiskt är en liten del i det stora hela. Min akne, tillexempel, kommer genom inre stress, gener, över och överproduktion av talg. Inte genom fet mat, choklad eller o-omhändertagen hy. Visst spelar dessa grejer roll, men man får inte direkt akne av det. Kanske bara en vanlig finne här och där.

Många ser akne som något äckligt, att en annan människa automatiskt blir äcklig bara för en människa har akne. Är så sjukt fel, tycker jag, jag vet själv hur mycket jag sköter min hygien just för jag vill bara bli av med aknen. Visste ni att 4 av 10 ungdomar lider av akne. 47% av dem som lider av akne mår psykiskt dåligt pågrund av aknen. När man börjar med medicinen som jag tar, den starkaste samt mest effektiva, får man höra alla biverkningar. Men några saker som de poängterar mest är; ingen alkohol, bli inte gravid, du kan/kommer bli deprimerad. En annan sak som de berättar är även att vissa som tar medicinen, tar självmord. MEN vad dem inte säger är att det är inte på grund av själva medicinen, ungdomar med akne mår redan dåligt, de är redan deprimerade. Inte på grund av medicinen, utan på grund av aknen. Akne är en svår sak att dölja, det syns hela tiden, det är det som gör personen deprimerad.

Som sagt akne är något som syns i ens ansikte hela tiden, hur mycket man än sminkar sig så syns det. Akne är något som många andra äcklas av, som jag sa innan, man tänker att en person med akne är ofräsch. Dessa ”påståenden” är också anledningar till att folk med akne mår dåligt. Jag vet själv hur dåligt jag har mått över min akne, över att visa mitt ansikte, utan smink. Jag säger verkligen inte att alla äcklas av folk med akne, så är det verkligen inte , men en del äcklas och jag tycker det är fel. En person men akne kan ej hjälpa att den har akne, en person med akne äcklas redan av sig själv tillräckligt mycket, en person med akne kan intala sig själv att hen är äcklig bara för hen har akne.

Vart jag vill komma med detta är att verkligen ALLA är fina på sitt sätt. Akne eller inte, men jag tycker akne är så fint på så många sätt. Aknen gör en unik, hur mycket man än kan må rent ut sagt skit på grund av aknen, så får man inte glömma hur fint det är. Akne är verkligen inte ofräscht och absolut inget att skämmas över. Jag skäms inte längre för min akne, jag ser ut såhär just nu, jag är verkligen så himla fin precis som jag är och det är DU också! Tro mig jag vet hur svårt och jobbigt det är. Jag har haft akne i sex år, jag vet verkligen precis hur det är. Hur fin jag kände mig utan aknen, men jag är verkligen precis lika fin med min akne. Kom ihåg att det är du också, med eller utan akne.

Akne ÄR en fantastisk grej.

Likes

Comments

Bilder från i fredags då jag hade studiedag, välbehövligt!

I fredags hade jag som sagt studiedag, vilket spenderades med Keyla då hon slutade redan vid 10. Vi käkade lunch samt shoppade lite, riktigt mysigt att träffa henne igen <3 Resten av dagen sedan spenderades hemma, lugnt och skönt.

Nu idag däremot är det tisdag, imorgon har jag kortdag, SKÖNT, sedan är det bara torsdag sedan fredag osen är det helg igen! Jag ska dock jobba hela helgen, men det ska bli kul ändå. Jobbar för första gången själv så är ganska nervös men det går säkert bra! Ska bli skönt med en produktiv helg, har inte haft det på ett tag, tyvärr. Nu ska jag däremot fortsätta skriva på mitt inlägg angående akne, som jag dock skrivit på i flera månader nu. Men det är ett så känsligt ämne, speciellt för mig, så vill att allt ska vara perfekt med inga missförstånd. Aja får se hur det går.

puss

Likes

Comments

Tyvärr är dessa de enda bilderna jag har från festen som jag känner passar här haha tecken på att jag hade kul

Som sagt så fyllde Jenny 18 år i början av januari, vilken vi firade i lördags. Maja kom till mig runt 14 på dagen då vi ba tog de lugnt, sen framåt kvällen gjorde vi oss iordning. Runt 20 drog vi oss mot stan, kvällen där var sedan jätterolig på alla sätt och runt 2 åkte vi hem, jag hamnade hos den andra Maja. Jobbigt med kompisar som heter samma sak haha.

Jag hade iallafall en toppenkväll, trotts besvikelse till en början, gick de snabbt över trotts allt ;) och tillsist GRATTIS igen Jenny!!!

puss

Likes

Comments

Idag åkte vi skridskor på idrotten, vilket jag taggat i en vecka nu. Tycker verkligen de är så kul men såklart skulle jag trilla idag, så nu ligger jag i sängen med en svullen/blå fot samt smalben och knä :-) härligt härligt

Annars idag har dagen varit toppen, faktiskt! Började dagen med en seg näthandelslektion, sedan åkte jag, Hanna, maja och Lisa upp till max för att äta. Sedan vidare till ishallen där vi åkte skidskor som sagt, vilket var höjdpunkten på dagen haha. Efter det hade jag affärsjuridik samt kriminologi som vanligt, dagen gick dock oerhört fort idag, vilket jag inte klagar på!

Nu ikväll jag har bara tagit de lugnt, vilket jag tänker fortsätta med. Ska läsa lite till ur min älskade bok i svenskan, sen försöka sova tidigt då jag verkligen behöver det!

puss

Likes

Comments

Här sitter jag på lektionen, hungrig och kollar lite bilder från när jag va iväg. Blir ju inte lite sugen när jag ser dessa bilder, då jag är ett stort fan av mat haha så njöt jag ju hela veckan, här är några exempel på det jag åt+ en bild på fina mammis<3 Men iallafall maten är ju väldigt vanlig haha väldigt svensk, vilket passar mig då jag är kräsen he. Men tyckte ändå detta förtjänade ett eget inlägg då det var bland de godaste jag ätit. Efterrätten där uppe var de sjukaste haha <3 + att jag är klar med uppgiften vi ska göra så kan chilla lite ;) Efter skolan ska jag plugga lite tror jag, måste läsa i svenskaboken iaf, så det ska blir kul </3

puss

Likes

Comments

Hallå hörni, ser ni hur gott detta ser ut, kan ju säga att de verkligen va precis lika gott som det ser ut!!!

Idag var jag som ni kanske ser på brunch, den var hos Julia då hon fyller 18 år imorgon. Så himla mysigt och framförallt GOTT var de! Efter brunchen stannade bland annat jag och några andra kvar för att prata, spela spel osv. Riktigt kul!

Imorgon däremot ska jag jobba, kul kul nämen ska jobba med Amanda en sista gång innan jag jobbar själv för första gången. Så kvällen ikväll blir lugn, vilket känns skönt då jag varit iväg hela dagen. Hoppas ni får en finfin lördag!

puss

Likes

Comments

Instagram@elsaagustafsson