Hej!

Helgen har varit betydligt bättre än vad idag är. Har ätit god mat, bakat valnötsscones och chokladbollar, grillat, sett film, fått sol, jobbat lite, hängt lite... Ja en bra helg helt enkelt.

Idag sitter jag och söker jobb. Sökt 8st jobb och en kurs. Väntar på samtal från höger och vänster samtidigt som jag inte vet hur jag ens ska ta mig ur soffan nånsin igen. En sån dag men så blandade känslor. Ena sekunden känner jag att jag bara kan skita i allt och ta på mig tjugo jobb och aldrig mer sova eller umgås. Andra sekunden vill jag fly staden, för att tillslut känna att jag inte orkar något alls.

Är så jävla kräkless på att hoppa runt bland jobb och har aldrig varit så förbannad som idag på att socionomutbildningen inte blev av i höst. Vill verkligen bara sätta igång och veta vad fan jag gör om dagarna lite längre än någon vecka i taget.

Behöver en kram och en utlandsresa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har haft tusen funderingar den här veckan. Trist bara att jag inte skriver ned dem för det blir massa attacker mot mig själv när de dyker upp/ja men just det-känslan.

Närmast till hands har jag dock funderingen på träning. Har börjat röra på mig nu, bara för mitt eget välmående och inget annat. Känner dock direkt att man hamnar i någon slags bubbla. När jag inte orkade allt på passet i tisdags kände jag bara att jag antingen skulle ge upp samt den där känslan att "kan inte räkna detta som ett pass, måste träna mer när jag kommer hem för att kompensera". MEN VARFÖR?? Som att jag har en röst som säger åt mig att jag inte duger, att jag är tjock, att det inte är tillräckligt. Det liksom dyker upp så fort jag börjar träna igen. Det är så farligt och där har jag lärt mig att peppa mig själv med "jag gick iallafall hit och jag är med på det jag kan. Det viktiga är att jag gör nånting och att jag inte bara jobbar och sitter i min soffa".

Igår kom jag på mig själv att kolla kalorieinnehållet i middagen. MEN VA? Då gjorde jag annan mat och kollade inte på baksidan. Åt tills jag blev mätt och sket i vilket. Har ändå lärt mig hantera det men jag fick så många tankar på de där ute som kämpar med detta i detta nu. Alla tonåringar som bara ser massa fitspo på instagram och inte känner att de duger. Som inte vågar äta pizza för rädslan att bli fet. Som kollar på sig själva i spegeln och avskyr vad de ser. Jag tycker det är helt sjukt och jag önskar jag kunde hjälpa.

Jag önskar att någon hade funnits där som förebild när jag fick mina ätstörningar. Att någon satt ute på gräsmattan och mulade choklad "för fan vad gott det är". Istället för vänner som pushade att träna, som la ut bilder på sina abs på instagram och som i varje tugga sa "jag borde inte äta det här men jag kanske kan ta en extra joggingtur sen". Det lilla jag försöker göra är att lyfta de i min närhet på andra sätt. Att komma ihåg att visa uppskattning och att faktiskt säga när jag tycker något gott om något och inte bara tänka det eller bli avundsjuk.

Jag är nöjd med mig själv. Jag är nöjd med min kropp som den är. Sen finns det dagar då det känns bättre och sämre men generellt så har jag ändå tanken att jag är så jävla glad att jag har en kropp som fungerar och att jag har mat på bordet varje dag.

Jag blir förbannad och ledsen när jag ser vad många av mina vänner gillar på insta. Det är före/efter bilder. Det är fitspiration-quotes om att man ska pusha sig själv över gränsen och äckliga Katrin Zytomierska som hatar överviktiga människor. Men samtidigt är jag också glad att vi lär oss att se förbi ytan. Att det finns en massa inspiration från bra människor som Stina Wollter och kroppsaktivister som notondietanymore. Jag kan säga att en stor del för mig att ta mig ifrån mitt självhat var att ta bort alla ytliga- samt bantningssidor från mina sociala medier och att börja följa den typen av människor istället.

Jag mår bra med mig själv och önskar alla fick göra det var väl kontentan. Ta hand om er älskade

Likes

Comments

Tips!

Här är min standardfrukost. Billigt och tar tre min att göra. Dessutom bra om man som jag är känslig mot gluten (och eller laktos) och inte vill äta mackor till frukost och fika och kvällsmat. Grahamsgröt med russin och pumpakärnor 👌 nu har jag också två tsk chiafrön i gröten. Försökt att använda det i både gröten och i smoothies för det innehåller mycket omega 3, magnesium och järn som de flesta har brist på. Grahamsgryn finns på typ alla affärer och receptet på gröten finns på baksidan av paketet. Kunde inte blir lättare

Ha en bra tisdag 🌸

Likes

Comments

Det blev munkflohögen i söndags. Vi åkte fel några gånger, sen kom vi rätt. Gick på café och åt sallad, praliner, drack kaffe i tystnaden. Sen tittade vi på alpackor, mitt favoritdjur of all times. Fantastiska djur. Skulle det vara en alpackabonde med i bonde söker fru så söker jag dirr!

Sen blev det kaninvaktande, skitsnack med Eleonore, Tacomys hos Jessica och sleepover med Klara. När det känns som man gjort ingenting alls inser man när man skriver ner det att man faktiskt gjort saker. Det blev en innehållsrik söndag. Hade tänkt träna men det blev inte. Det är väl tanken som räknas?

Idag är det kaos. Kaos överallt, med allt, i hela mig. Det är för mycket nu. Och än är det bara måndag. Dagen började i kaos och kom exakt på sekunden till jobbet. Har varit i en dimma hela dagen, kommer inte ens ihåg arbetsdagen. Efter det har jag städat (mamma kom och stöttade), tvättat, lagat matlådor, snabbtränat, badat och tvättat hår, bäddat rent och panikerat. Stirrat mig blind i kalendern, sedan på bankkontot och repeterat det ett par gånger. Behöver fler timmar på dygnet.

Nu ligger jag i sängen men är inte alls sugen på att sova. Ska lyssna på musik och försöka att inte känns någon stress över att kliva upp imorgon. Ha en bra vecka 🌸

Likes

Comments

Hej!

Började skriva ett inlägg när det äntligen blev fredag. Inte haft tid att skriva klart det för jag har gjort något hela tiden och nu är det söndag (???) varför är söndagar så nära fredagarna men fredagarna så långt bort från söndagarna?

Har träffat vänner, har dansat, ätit glassbuffe, gosat bebis x2, blivit bjuden på grillat och idag tänkte jag att jag skulle kliva upp och vara effektiv men just nu ångrar jag bara att jag satt larm. Är döende trött idag.

Ska försöka ta mig iväg till munkflohögen med mamma idag. Mest för roadtripen och café. Tänkte att jag ska försöka träna lite sen, blir kanske lite hemmaträning bara eller en promenad. Ska försöka att göra nånting iallafall, bara för att hålla rutinen. Dessutom har jag inga pengar denna månad (skäms verkligen över det men så är det ibland) så måste hitta saker att göra som inte kostar pengar.

Nu blir det kaffe innan jag gör något annat. Kaninen ska matas och bilen ska tankas. Sen börjar dagen.

p.s om någon vill komma och tvätta är de varmt välkomna, är klappslut på rena kläder. d.s

Likes

Comments