Header

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Onsdagen den andra mars intervjuade vi Dan Ottosson lärare och klassföreståndare för el och energi eleverna här på Viskastrandsgymnasiet. Dan har varit en stor drivande del i idéen och genomförande om solenergi till skolan.


Varifrån kom idéen till detta projektet?


- Med tanke på uppstarten av el och energiprogrammet så uppmärksammade jag taket här på skolan och ansåg att den skulle passa för solceller och gick då vidare till skolledningen där jag fick hjälp att ta kontakt med lokalförsörjningskontoret som hjälpte till att rulla igång detta år 2015.


Vilka har varit era sponsorer under projektets gång?

- Vår största och främsta sponsor har varit Rexel. Men även Storel har varit involverade.


Hur mycket pengar beräknas ni spara in åt skolan under ett års tid?

- Vi beräknas spara in ca en tiondel av skolans förbrukning. Det är ca 70 000 Kw installerat på 400 kvadratmeter tak. Får vi certifikatet på anläggningen beräknas vi spara in anläggningskostnaden på omkring 6 år.


Hur har samarbetet mellan eleverna funkat? Från din synvinkel som lärare.

- Eleverna har jobbat i projektgrupper, vilket dom i början var mycket vilsna i, men idag blivit mycket starka. De kan idag se själva vad som behövs göras utan att jag ska behöva påpeka det. Utvecklingen har varit mycket stark.


Vad tar du personligen med dig för lärdom?

- Jag har sett att eleverna varit mycket mer motiverade att jobba och gå till skolan när vi jobbat på det sätt vi gjort

Likes

Comments

Rören gjorda av plåt sätts på plats.

P4 radio Sjuhärad var på plats här i full fart med Dan.

André och William blir intervjuade av Borås Tidning.

​Torsdagen den 26:e November kom Borås största adventsljusstake upp på Viskastrandsgymnasiet tak. Projektet har varit ett samarbete mellan bygg, plåt och el eleverna.

På plats var även P4 radio sjuhärad och Borås Tidning.

Likes

Comments

Foton

Solpanelerna står redo.

​Solpanelerna anländer till taket.

Torsdag vecka 45 så var stunden kommen för att en andra gång lyfta upp solpanelerna till Viskastrandsgymnasiets tak. Så att killarna kan fortsätta sitt arbete mot en mer klimatsmart skola.

Alla deltog aktivt och såg till att försiktighetsåtgärder och kommunikationen från marken till taket fungerade.

Likes

Comments

Filmer

Efter ett kortare uppehåll med ett efterlängtat lov, försöker vi nu kicka igång med att uppdatera bloggen som vanligt igen. Vårat mål är, som vi nämnde i ett tidigare inlägg, att bloggen ska uppdateras minst 1 gång i veckan.

Veckan innan lovet gjorde vi en intervju med EE13D's klassföreståndare Dan Ottosson, som även håller i detta projektet. Ni kan se intervjun här nedan:

Likes

Comments

Vi har under en tid varit tre tjejer som har arbetet med detta projektet. Men tider förändras och det har nu skett lite omstrukturering. Så hädanefter kommer vi därav bara vara två stycken som fortsätter med detta projektet. Vi som fortsätter följa grabbarna kommer vara Alma Winberg Hedberg och Sanna Åberg. Men vi önskar dock vår tredje partner Fanny Rudbäck en lyckad fortsättning i andra spår!

Bloggen och sociala medier kommer fortsätta uppdateras, cirka en gång i veckan.

Likes

Comments