Klokken er 23.08, jeg ligger i sengen min og tenker "Hva i alle dager skal jeg skrive om på bloggen?". Et innlegg som skal rettes av en norsklærer burde ikke være så vanskelig, jeg er jo vant til å skrive norskstiler som skal vurderes. Problemet er bare at denne gangen egner ikke en artikkel, diktanalyse eller litteraturhistorie seg. Jeg skal skrive et innlegg som skal passe på en blogg og være interessant, helst et litt kjedelig tema pleier det vel å være, men muligens en ny tanke, ett nytt svar på en problemstilling som har vært diskutert så utrolig mange ganger tidligere. Så normativ og kjedelig som jeg er googler jeg meg til slutt frem til muligens tidenes mest stilte spørsmål, men med færrest kloke svar.

Av en eller annen grunn har jeg aldri tenkt over dette spørsmålet. Det mest basic spørsmålet som noen gang har eksistert I guess. Jeg som tenker så det knaker over alle ubetydelige, men også mer betydelige spørsmål. Jeg som analyserer i hytt og pine, og hele tiden ønsker å ytre mine meninger om alle mulige ting. Jeg har aldri tenkt over spørsmålet; "hva er meningen med livet?"

Desto mer jeg googler hva meningen med livet er, jo flere dumme svar kommer jeg over. "Meningen med livet er å forplante seg". Eh what? Så de som ikke ønsker å få barn, eller til og med de som ønsker å få barn men ikke kan har ingen mening med livet sitt? Dummeste jeg har hørt.

På en annen side, hvem er jeg til å dømme? Jeg er har ingen fasit, jeg sitter ikke inne med det korrekte svaret på hva meningen med livet er. Kanskje er det akkurat dette som er meningen med livet. Å ytre meninger, samtidig som man skal akseptere andres. Å se verdien i alle mennesker og se at ingens meninger er mer verdt og mer korrekt enn andres. For akkurat det sitter nok langt inne hos mange, det å akseptere at vi er forskjellige og at det bare er utrolig vakkert.

For å akseptere andre og se verdien i andre mennesker tror jeg det er viktig å først og fremst akseptere seg selv. I dagens samfunn er det ingenting som er mer omdiskutert enn å akseptere seg selv. Det finnes hundrevis av slankeråd, råd til hvordan man skal tenke, gjøre, spise og leve for å oppnå den beste versjonen av seg selv. Blant alle disse rådene tror jeg det aller viktigste er å gjøre ting som gjør deg glad. Liker du å reise så gjør det! Liker du å sitte hjemme i godstolen og lese en god bok så gjør det! Det er viktig å ikke føle på at man må innfrie alle disse tipsene og rådene for å være en "perfekt" versjon av seg selv. For den perfekte versjonen av personen mener jeg at er det gladeste og mest lykkelige versjonen av personen.

Om jeg ble så mye klokere på denne tanken vet jeg nå ikke, men uansett er jo det akseptere seg selv og andre viktige verdier og ta med seg. Kanskje en gang om forhåpentligvis mange år, sitter jeg på et gamlehjem og stadig beveger meg nærmere slutten av livet og sitter igjen med tanken "Jeg har levd et godt, innholdsrikt og lærerikt liv. Samtidig som jeg har hjulpet andre på veien mot et bra liv", da har jeg vel funnet meningen med livet?

For mange gamle sjeler, men også yngre mennesker er ikke tankene helt der. For mange er døden den største frykten. For hva skjer etter døden? Har man i det hele tatt oppnådd meningen med livet når man dør? Jeg har hørt om flere som tror at meningen med livet er å leve livet. Men hva da når man dør? Mister man da meningen med livet? Er det sånn at når ens sjel skytes ut i det evige univers så er man bare borte, alt liv er dødt og alle ens meninger er ubetydelige?

Jo mer jeg tenker på hva meningen med livet er desto mer forvirret blir jeg. Hvert et spørsmål som dukker opp fører med seg minst hundre andre. Flere spørsmål, færre kloke svar. Det vil nok aldri komme et fasitsvar på hva meningen med livet er, og kanskje er dette bare utrolig fint. For hva ville skjedd hvis fasitsvaret kom?

Klokken er 00.00, jeg ligger i sengen min, tenker fortsatt. 

Elise 

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

  • 219 Lesere

Likes

Comments

17.mai feiringen i går var helt super. Jeg feiret den med gode venner, familie og kjæresten. Først var jeg på champagne frokost med noen gode venner og kjæresten. Så gikk vi til byen og koste oss på cafe, mens vi ventet på russetoget. På kvelden ble det grilling med familien og selvfølgelig dessert, hehe. Resten av kvelden ble det eksamens øving for min del, ettersom jeg kom opp i fransk og skal ha den på mandag.

Her er noen bilder fra gårsdagen. Så håper jeg dere også hadde en kjempefin feiring.

Xoxo Nadia

  • 105 Lesere

Likes

Comments

"A girl should be two things: classy and fabulous"

-Coco Chanel

//Weheartit

Xoxo Elise

  • 163 Lesere

Likes

Comments

Hola!

Tenkte å kjøre i gang ei aldri så lita "get to know me tag". Spørsmålene har jeg funnet på andre blogger, valgte bare ut noen tilfeldige og du skal ikke se bort i fra at det kommer en del to senere.


Har du et mellomnavn?

Jepp! Har alltid sett på Hanevold som etternavnet mitt, men det er egentlig mellomnavnet mitt.

Hva er ditt favorittfag på skolen?

Helt klart Norsk. Skal innrømme at jeg ikke syntes litteraturhistorien er det mest spennende, men når vi får muligheten til å skrive alle mulige slags tekstanalyser og forskjellige tekster trives jeg godt. Er også glad i rettslære, historie og medie.

Hva er din favorittdrikke?

Min favorittdrikke er definitivt vann, men er også veldig glad i iste, smoothie, fanta exotic og soya sjokolademelk.

Hvor mange søsken har du?

Jeg har en storesøster som syv å eldre enn meg og som jeg har et veldig nært forhold til.

Hva er det siste du kjøpte ?

En diamantchoker og et par øredobber fra Glitter.

Hva er din favorittbok?

Må ærlig innrømme at jeg leser minimalt med bøker, kan vel får så vidt ikke huske sist gang jeg leste i en bok som ikke var skolerelatert. Hver sommerferie tar jeg med meg en bok som jeg har planer om å lese på flyet, i bilen, på stranda eller på hotellrommet, men når jeg kommer hjem har jeg som regel bare kommet meg et par sider videre i boken. Så en favorittbok har jeg vel egentlig ikke.

Favorittferie ?

Sommerferie i Canada!

Favoritt blogg?

Åh mange veldig bra blogger, men favoritten er nok l0ve.blogg.no. Tenkte jeg skulle lage ett innlegg med alle mine favorittblogger senere.

Kan du lage mat?

Hahah, skal ikke skryte på meg at jeg er noe masterchef og klumsete som jeg er så har jeg opp i gjennom brent noen gradiser og ødelagt et par matretter med å putte i alt for mye salt og krydder. Når det er sagt så klarer jeg stort sett å lage mat så lenge det ikke er retter som er for fancy.

Har du noen dyr?

Jeg har to Berner Sennenhunder, verdens beste bamser. Cesar og Dexter<3

Xoxo Elise

  • 161 Lesere

Likes

Comments

De siste dagene har jeg vært i skikkelig shopping mood. Jeg er vel ikke den eneste som sitter å titter på klær når jeg egentlig har så mye annet å gjøre? Hehe. Nå er det jo så mye fint i butikkene også. Jeg tenkte å legge ut mine top 10 wants akkurat nå!

Disse herligheten her finner dere på Nelly.com!

Bukse fra river Island og skjørt fra bikbok!

Xoxo Nadia

  • 164 Lesere

Likes

Comments

Hverdag

Goood søndag<3

I skrivende stund ligger jeg rett ut med omgangssyken, kjempe kjedelig men venta nesten på det i og med at veldig mange rundt meg alt har hatt det. Satser på å komme meg fort på beina igjen, fordi å være syk nå har jeg så absolutt ikke tid til!

Meeeen over til noe positivt, jeg har hatt en veldig fin helg frem til i dag. Helgen min startet i grunn med at jeg blei ferdig med en prøve i rettslære, etter den gjensto det kun en medietime også hadde vi fått avspasering fra historietimen i siste time. Etter skolen på fredag dro jeg rett til Cicilie, hvor vi skulle feire Lenas bursdag på kvelden. Det hele resulterte i en koselig og veldig fin kveld, med masse latter, dans og sang.

Jeg og Mats sov over hos Cicilie og hjalp til å rydde opp dagen etter. Deretter dro vi til Mats å spiste taco og bare slappet av.

Hver søndag sitter jeg igjen med en følelse av at helgen bare har rast av sted, men det blir vell sånn når man hygger seg. Ha en fortsatt fin søndagskveld alle sammen!

Xoxo Elise

Likes

Comments

Reiser

Jeg har så lenge jeg kan huske elsket å reise, det å bare få et avbrekk fra hverdagen og bort fra hjemme. Misforstå meg rett, jeg trives veldig godt i hjembygda mi, men bare det å dra til et helt annet sted og oppleve noe nytt er en så deilig følelse. Jeg har vært heldig og reist mye i mitt liv, alt fra norgesturer til sydenferier, storbyferier til blant annet Beirut i Libanon og flere storbyer i Canada og USA. Jeg har et scratch map og i fremtiden ønsker jeg å skrape frem enda flere land. I sommer skal jeg til Kroatia, hvor jeg aldri har vært før, og jeg gleder meg kjempe masse til sommer, sol og nye opplevelser! Det er fortsatt mange land og steder jeg ønsker å besøke og her er noen av de stedene som står høyest på ønskelista.

Dubai
Roma
Hawaii
Svalbard
Paris

Bilder fra google

Ha en fortsatt fin lørdagskveld <3 xoxo Elise

Likes

Comments

De siste dagene har egentlig bare gått til øving til psykologi prøven jeg har i morgen, så har ikke så veldig mye spennende å blogge om for tiden. Jeg har egentlig ikke gjort så mye annet enn å øve og å se på Svenske Hollywood fruer. Utrolig morsom serie. Har hatt lite tid til både trening og andre ting, dessverre. I morgen er det endelig helg og da kan jeg slappe av og trene igjen, gjett om jeg gleder meg!

I helgen får jeg først besøk i morgen av kusinene mine og på lørdag stikker jeg til Oslo til ei venninne. Så kanskje det blir noe litt mer spennende å lese om senere! Jeg skal på The Weeknd konsert om 2 uker, så det blir jo morsomt, men dere hører nok fra meg før den tid kommer.


Nå får jeg nesten fortsette øvingen til prøven, ettersom jeg har sovet bort hele dagen også hører dere nok fra meg i løpet av helgen! Gjerne kom med tips på enten melding eller kommentarfeltet om det er noe dere ønsker at jeg skal blogge om!

Xoxo Nadia

  • 177 Lesere

Likes

Comments

Mote

God kveld<3

Junkyard er en av mine all time favorites nettbutikker, de har jo så mye fint! Her har jeg samlet sammen noen av mine favoritter som står høyt oppe på ønskelista.

Kjole HER Joggebukse HER Hoodie HER

Genser HER Anorakk HER Strikka genser HER

Jeans HER Sko HER Skjørt HER

xoxo Elise

Likes

Comments

I sommer var jeg i både Kreta og Marokko, så her kommer bildedryss fra dette. Det er så koselig å se tilbake på dette, spesielt på en kald vinterdag.

Kan vel si jeg savner varmen en liten smule! Foretrekker 30-40 varmegrader, fremfor minusgrader.

Xoxo Nadia

  • 189 Lesere

Likes

Comments