Olika hjärtan

Jag tror på kärlek. På skratt. På blickar som med sina osagda ord kan läka sprickor och skavanker i relationens struktur.
Jag tror på känslomässigt bekräftande samtal och jag tror på tårar i separationens och återföreningens ögonblick. Jag tror på magkänsla och telefonsamtal alldeles för tidigt eller alldeles för sent på dygnet. Jag tror på att ett liv byggt på förtroende kan raseras på en bråkdels sekund.

Därför tror jag också på besvikelse, i dess skevaste form. Jag tror på att jag tänker alldeles för mycket ibland, och jag tror på att människor emellertid känner sig svikna av orsaker som egentligen är en skepnad av deras förväntningar på omgivningen. Att bekräftelsen på att man sviker medmänniskor gör det mörka, men oundvikliga, i vardagen än svårare att konfrontera och rakryggad ta itu med.

Jag tror på olika starka hjärtan. På att mitt är ett av de svagare som ständigt drömmer om en eskapad bortom hav och land för en rannsakan och för att samma natt återvända till samma bekanta säng men med ett nyare, starkare och klarare hjärta.

#tankar #kärlek #paris #reflektioner

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229