Jag kämpar att klara av en enkel jävla dag..
Jag kämpar varje dag mot min rädsla!
Jag kämpar varje dag mot mitt självförtroende...
Jag kämpa för att hålla tårarna inne.
Jag kämpar genom min problem.
Jag kämpar igenom sorgen.
Jag kämpar för att bli accepterad för den jag är.

Jag kämpar för att kunna bli mig själv, jag är alltid någon annan.
Kommer jag någonsin bli mig själv?
vem är jag?
Jag kämpar för att klara av skolan. det är så svårt. Jag mår så dåligt att vara i skolan.
Jag vill inte till skolan men jag måste....
ingen vet hur jobbigt jag tycker det är att gå i skolan. Jag HATAR skolmiljö får mig må så fruktansvärt dåligt.

Mobbning har verkligen satt sina spår i mig. i 10 jävla år har jag varit mobbad.
Jag vet inte hur jag ska vara mot andra..
Jag har så svårt för att lita på andra, jag litar inte ens på de  vuxna som jag borde kunna ha ett förtroende för!

Jag gick till en Diakon för att prata med, pratade några gånger men jag tappade förtroende för den. Jag gick till en präst & pratade med den några gånger men jag kunde inte lita på prästen så jag vågade inte säga så mycket. Jag ljög för prästen att jag litade på den för det gjorde jag aldrig.. Nu går jag till en annan Diakon & pratar med kan inte lita på den heller. jag har så mycket jag behöver ha ur mig men jag kan inte berätta för att jag inte kan lita på dem. Jag känner en trygghet hos alla tre. men det är bara det att jag inte kan lita på dem, jag kan inte lita på mig själv vad jag känner heller när vi hade  samtalen.

Ja jag har pratat med Diakon & präst de jobbar i kyrkan. Ja har pratat med andra utanför kyrkan men det var svårare att prata med dem för jag har svårt att prata med folk jag inte känner. De i kyrkan har jag lärt känna för jag är med i kyrkan & trivs där när gud, jag finner ro i kyrkans värld.


Jag längtar till jag slutar skolan & kan ta hand om mig själv, flytta här i från till en plats där jag kan vara & ha det bra.
Ingen vet hur jag mår och känner.
Jag döjler det bakom ett leende som inte ens är äkta!

Jag kämpar att ta mig igenom det!
jag SKA  lyckas ta mig ur detta för jag orkar inte med det!
Det är inte bara detta, det är så mycket som händer runt om kring mig med!
Men jag ska ta mig ur allt det kommer ta lite tid men jag har redan kommit en bit på vägen har en bra bit kvar!
jag ska klara av detta!!

//Elly

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag är 18 år & 18 är bara en siffra.
Som betyder väldigt mycket att man är vuxen kan börja jobba, kan gå in på krogen , att man är myndig & inte ett barn längre. Ingen kan bestämma över dig.

Man kan göra en hel del när man är 18 år.
Men det är bara en siffra från att vara 17 till att bli 18 år är en stor grej. Man blir inte mogen, redo bara över en natt.
Men tydligen blir man det.

Alla säger att ingen kan bestämma över mig. Men varför gör du det ändå! Varför ska du bestämma över mig?!

Jag är 18 år & myndig inget barn längre.
Jag känner mig inte vuxen. Men jag ska göra så mycket för att jag är 18 år.
Det är så jävla mycket man ska göra.

Jag har en tvillingbror som får ALLT! Han har körkort och bil.. Jag vill också ta körkort men jag måste övningsköra med min föräldrar men det är inte så lätt när de inte har tid med mig. Jag vill också ha körkort & bil.
Kunna ta mig vart jag vill, Inte behöver ha någon annan som kör mig.

Eftersom min bror tog körkort så han kunde köra traktor. och jag tog inget moped körkort. jag väntade på Bil körkortet och jag skulle ta det förre min bror sa mina föräldrar blev det så NEJ!! och nu har de ingen tid att köra med mig.

jag vill kunna leva mitt liv, vill kunna vara jag. men det går inte alla ser ner på mig. jag är inte värd något. ingen lyssnar på vad jag vill. gör jag något så är det alltid fel. kan jag göra något rätt någon gång?

Jag har en tavla på min väg där det står " Do More Of What Makes You Happy" jag ser den varje dag och det står: Gör mer av det som gör dig glad.! men varför gör jag bara saker som får mig må dåligt?!

varför förväntar alla så mycket av mig? jag är 18 år ja! men det är bara ett år äldre. jag vet att jag ska bete mig på vuxnare sätt. men jag kan inte allt över en natt!!

jag tycker Rasmus Gudmundsson har sagt bra saker,

jag tycker att detta var bra saker han säger :

"Samtidigt som det finns många fördelar och förmåner med att bli myndig så finns det också nackdelar. Överlag förväntas det att man ska bete sig på ett vuxnare sätt. Rasmus Gudmundsson märkte att andra människor runt omkring honom förväntade sig mer av honom.

– Så fort jag blev 18 år började folk prata om arbete och körkort, vilket gjorde att det blev svårt att fokusera på andra saker. Jag tror att förväntningarna från omgivningen kan bli en press, säger han.

Då Rasmus Gudmundsson tidigare nämnde att han ser ansvaret som en fördel så tycker han samtidigt att det kan vara en nackdel."

hör är en länk läs gärna den :

http://www.dt.se/allmant/dalarna/att-bli-myndig-fordel-eller-nackdel

Det är mycket press när man är 18 år man ska göra så mycket reda. det är bara siffror som betyder väldigt mycket! jag är 18 år bestämmer jag över mig själv ? Nej det gör jag inte. När du blir 18 år så försvinner allt från föräldrarna de har inte koll på dit bankkonto eller koll på skolan . dina föräldrar har inte koll på dig längre!

här är en länk:

http://www.aftonbladet.se/wendela/article19500738.ab 

DU ÄR 18 ÅR!! INGEN BESTÄMMER ÖVER DIG:  LÅT INGEN SE NER PÅ DIG!!

det är inte lätt att göra allt över en natt.  jag vet.

GLÖM ALDRIG DET ATT DU BESTÄMMER ÖVER DIG SJÄLV!!

// Elly 


Likes

Comments

Hej!
Följ mig gärna på wattpad  heter lissan1 där
min berättelse  jag skriver nu heter Hon!
Här är en länk till den gå gärna in och läs den
länk : http://my.w.tt/UiNb/UkT2SjVbBE

jag har även skrivit en berättelse  som heter  Fuck School
läs gärna den med
länk : http://my.w.tt/UiNb/2ot6w07cBE

Följ mig gärna Tack ❤✏📝📖
// Elly

Likes

Comments

Jag börjar mitt sommarlov med att sjunga för studenterna i kyrkan 🎉
blev till frågad i skolan för nån månad sen.
Jag & en kompis Paulina. ställde upp.
Vi övade några gånger innan vi sjöng sommaren är kort & idas sommarvisa.
Det var jätte roligt att göra det jag var nervös. Men det blev bra än då.
Jag skulle börja sjunga sen skulle min kompis komma in i låten men när jag sjöng glömde kantorn spela så jag blev nervös så det gick så där att börja sjunga. Men det gick bra sen 😁 Det var en upplevelse för jag har aldrig sjungit för så många personer🙈

Nu tar man helg sen är det dags att jobba på måndag. Ska vara med som ledare på ett konfirmtionsläger. Det ska bli roligt det är nog min andra gång jag är med som ledare på konfirmationsäger. Det ska bli roligt, jag hoppas att det kommer bli bra.

Men som sagt dags för lite helg. Ska inte göra något speciellt i helgen än att vara med morfar 😊

Här är en bild på mig i kyrkan 😊🎉 👇👇Likes

Comments

Nu är det äntligen  sommarlov!
Har längtat  efter  sommarlovet!
Äntligen få komma bort från den jobbiga miljön, stessen.
Ska inte göra något  speciellt  i sommar ska sommar jobba i 8 dagar sen vet jag typ inte mer.
Längtar inte till skolan ska börja igen.
Men när skolan börjar så ska jag fixa Engelska! Jag ska klara den!

Ha en härlig  sommar alla 😊☉
kram Elly

Likes

Comments

Hej mitt namn är Elly. ,jag är 18 år, jag går på gymnasiet.

Det är en svår tid nu, jag går fösta ring på gymnasiet börjar 2:an efter sommarlovet mitt liv har inte varit det enklaste. min skolår sen F- klass har inte varit så bra.

När jag gick i F- klass till 2:an så fick jag inte hjälp av mina lärare jag hade det jobbigt & tufft jag mådde inte bra, jag satte mig under ett bord i klass rummet. lärarna pratade inte med mig de lätt mig bara vara där tills en vikarie kom och fick fram mig. jag minns inte så mycket mer än att det var en kille som slogs och att jag hade det lite svårt i ämnena. jag bytte skola till en som ligger i stan jag började 3:an där. det var tufft att börja där för de hade redan börjat med Engelskan i 1:an. jag låg ett halvår efter. det var tufft. jag kom inte i fatt så jag fick gå om årskurs 3 det var det värsta jag var med om!  jag vill resa mig med 4:orna men lärarna sa att vi skulle sitta ner sen när 3:orna skulle visa vilka de var som gick i trean satt jag kvar med en lärare bad mig resa mig då sa en av 4:orna ska inte hon gå i samma klass som oss. nej sa lärarna.

Jag gick där 3:an ut och sen bytte jag skola & då berättade mamma vad lärarna hade sagt om oss, jag har en tvilling bror. de sa att jag luktade illa men jag kom rentvättad varje dag till skolan!? de sa att min bror var smutsig även han kom ren tvättad. de såg inte vad som hände på rasterna min bror spelade fotboll varje dag men de han spelade med var inte snälla de knuffade han i lera och han fick inte så många passar de var inte snälla mot han. ingen lärare såg min bror bli så illa behandlad. det gjorde ont i mig att se honom bli så nertryckt.

Vi bytte skola till en lite skola som ligger på landet. började 4:an där. läraren var bra jag gillade läraren den fick mig att må bra. jag gick på den skolan 4:an till 6:an sen flyttades man till en skola i närheten i nästa by. under skål åren 4 till 6. blev jag mobbad & utstött jag ville inte till skolan men jag hatar att missa skolan så jag åkte ditt ändå fast det fick mig må dåligt. de hjälpte mig med engelskan lärarna det var svårt .

Efter årskurs 6 så flyttade jag till 7:an på skolan i gran byn och det är samma skola som jag gick F - klass till 2:an.. jag orkade inte bytta fler skolor. Det var tufft jag blev mer utstött blev ner tryckt av klasskompisar jag mådde sämre & sämre. det var en lärare som var på mig, läraren vill bara hjälpa men jag mådde så dåligt att jag blev arg på den läraren för jag orkade inte mer. Jag vill lämna jorden, jag ville bara försvinna. jag gick på samtal. de hjälpte inte.. jag ställde mig nära ett tåg som tuttade som fan. jag vågade inte jag ville inte lämna min familj..

Jag gick till kuratorn på skolan men jag tyckte inte om att gå ditt, jag gillade samtalen men på något sätt trivdes jag inte där. jag kom ur det jobbiga. jag gick kvar på den skolan klass 8 & klass 9. Det var så jobbigt att gå ditt allt satt ju i väggarna. jag blev fortfarande utstött,, jag hade en vän som fanns där. jag blev vän med lärarna de fanns där för mig. en händelse som jag kommer ihåg mycket väl var den gången jag berättade allt för lärarna vad som hade hänt, jag blev mer utstött kallad att jag skvallra för lärarna. jag sluttade med det och bar mer & mer inom mig. när jag gick ut 9:an var en lättnad.

Jag började gymnasiet där alla gillar samma sak som jag. jag fick/ har fina vänner, jag mår bra med dem, jag trivs med dem, jag har fina, roliga vänner. men jag trivs inte i skolan jag mår inte bra att vara där. jag har problem med vissa ämnen. Engelskan har jag fått F i slut betyget.. Engelskan är det ämnet som sänker mig, jag har inte lärt mig grunderna jag kan inte dem, jag jobbar med engelska hemma, jag läser engelska böcker jag pluggar glossor men det går inte framåt! jag har velat har mer hjälp på engelska lektionerna, jag har fått hjälp av min lärare men det har ändå inte hjälpt mig. Engelskan har varit svår hela tiden för mig. jag har svårt att skriva en text på engelska, jag har svårt att läsa och förstå en text. jag har svårt att höra vad det säger när vi har hörförståelse. jag har svårt att skriva ner på ett papper.jag kan ta det muntligt men det har inte gått.. jag ska göra ett prov muntligt nu på torsdag får se hur det går jag är inte så bra på att prata engelska.

Jag har problem i skolan, jag har lite svårigheter i ämnena. Jag har läs & skriv svårigheter. Jag har det jobbigt skolan, just nu så är jag ledsen på en sak som har hänt för en vecka sen i skolan. Efter nationella proven så får man ju veta vad man fick min lärare frågade mig hur jag tyckte det gick. jag tyckte det gick åt helvete för jag tyckte det var jobbigt & svårt. Lite senare i diskussion så får jag veta att jag har ett F i hela betyget även i slut betyget och då får jag frågan det var väl förvänta.? jag upplever det som att läraren tycker jag är dålig, att jag inte är bra på något. jag mår dåligt av att läraren sa det var väl förväntat jag kommer aldrig klara engelskan...

Jag mår dåligt av det här, jag har ingen bra själv känsla. Att få höra "Det var väl förväntat" fick mig att vilja gråta men jag bet ihop och gick in till klassrummet. jag tänkte länge på vad läraren sa. När lektionen var slut så orkade jag inte mer jag ringde min mamma & berättade vad min lärare hade sagt. Det är så jobbigt att veta att jag aldrig kommer klara Engelskan

Att du säger att jag inte är motiverad till att arbeta då ska jag tala om för dig jag är motiverad för att arbeta det ända jag vill är att klara av det. Du säger att jag inte vill jobba att jag inte ber om hjälp!! DU ska veta att jag sliter som ett odjur för att klara av det men det går inte!! Jag ber visste om hjälp! min klasskompisar som sitter bredvid mig är trött på att jag kallar efter dig om hjälp. De vill hjälpa mig men det går inte för jag förstår inte vad de menar, vad de gör. när du kommer så är du inte heller till nån hjälp jag förstår inte när du förklarar du kan inte ta samma variation 5 gånger.. du får komma på annat sätt... Skicka mig inte till specialpedagogen för jag måste för klara för han vad vi har gjort och det går ju inte för att jag inte förstod vad du sa!

Jag har varit mobbad i 10 år bytt 3 olika skolor. jag har varit med om mycket jag orkar inte mer.. jag trodde att gymnasiet skulle hjälpa mig för jag har hört så bra om gymnasiet. men allt jag hörde stämmer inte! Är det rätt att elever med en bakgrund inte tas på allvar inte får hjälp eller stöd?

Jag har blivit hänvisad till specialpedagog med upp gifter efter som jag inte kan göra det själv så ska jag be om hjälp där. det är inte så lätt att gå ditt och be om hjälp. jag behöver ju förklara för specialpedagog vad vi har gjort och sen kan han hjälpa mig. men det är ju inte så lätt när jag inte har försåt uppgiften fast jag har frågar läraren flera gånger. det finns läxhjälp i skolan jag har varit där en 2 gånger. Det var ingen där jag har ju även mejlat personen som har det att jag kommer och då är det ingen där!!

Det finns ingen skola jag trivs på.. Är det rätt att det ska vara så här att man inte ska kunna trivas i skolan? Är det rätt att man ska känna att man inte vill åka till skolan? Är det så här det ska vara ? Är det såhär jag ska må varje dag ?Jag vill inte gå till skolan men jag måste! Jag upplever det som att du inte vill hjälpa mig, att du inte tror på mig, jag upplever det som att du tycker att jag är dålig!


//Elly

(Jag ska klara Engelska 5 nästa termin har även en annan lärare då & det är jag glad för! Jag ger mig inte jag ska klara det! Jag ska fixa Engelska 5 !!)

Likes

Comments