Veckans planer och mål

Tänkvärt , Inspiration

Söndag kväll och änne ett slut på en vecka. Det har varit en bra vecka ändå. Jag har gjort en hel del men samtidigt kunnat njuta av lugnet och att vara ledig. Detta gör mig också utvilad nog att vara taggad på nästa vecka. Jag har suttit nu ett tag med min kalender framför mig och planerat och strukutrerat upp. Prioriteringar, tider, to-do's, allt. Jag behöver verkligen en kalender för att kunna sortera upp livet men dock ör det sällan jag följer alla planer till hundra. Det jag har förändrat är att jag har sänkt kraven och börjar med små små rutiner och saker som får mig att bygga det liv jag vill ha.

Nästa vecka består av en hel del jobb så största fokuset och tiden kommer läggas där. Vill hemskt gärna få in promenader och träning då jag knappats rör mig mer än att cykla till jobbet nu förtiden. Jag vill egentligen inte det i syfte att förändra min kropp utan för att jag ska må bra. Det är kanske lite av båda men har varken orken eller motivationen att börja något fitnessprogram och köra 100%. Just nu vill jag fokusera på att må bra i kropp, skalle och själ. Med allt som händer i världen så behöver man hålla psyket rent. Hade blivit galen annars. Och i och med det så vill jag prioritera min allmänna hälsa mer och verkligen anstränga mig att dricka vatten, ta mina vitaminer, sova 8h, läsa en bok och dissa skärmen, ta en promenad, äta sunt.


Mål för denna veckan är:

- Dricka 2.5l vatten varje dag

- Sova 8h

- Morgon/kvällspromenad varje dag

- Läst i en bok

- Ge mig själv komplimanger

- Sprid positiv energi


I min personliga utveckling har jag lite lagt hälsa, träning osv. liiiiite på paus eller iallafall låter det rulla långsammare. Detta pågrund av att jag har varit tvungen att ta tag i min psykiska hälsa, vilket jag känner är mycket bra just nu, dock jobbar jag fortfarande aktivt med att inte bli stressad i min vardag och försöker distansera mig lite grann. Inte ta allt på största allvar eller ställa så höga krav. Släppa saker när det är dags och inte älta. Detta har tagit mig till att jag nu kan ta tag i små delar av min personlighet, hur jag pratar, agerar och visar mig vara till andra som jag känner inte speglar vem jag vill vara - eller rättare sagt vem jag faktiskt är. Någonstan i all stress och ångest, och egentligen förvirring i mitt liv tappade jag lite mig själv. Mina grundprinciper, mitt fäste och moral i livet. Låter kanske lite spirituelt. Förenklat, jag måste tillbaka på min bana igen. Varje dag noterar jag nya saker som jag gör bra, men också saker jag vill förbättra och jag nu bearbetar svar på. Klart man inte ska hålla på att förändra sig själv men det jag gör nu är att hitta tillbaka till den Elin som är tygg, stark, driven och godhjärtad och främst har huvudet på rätt ställe. Detta är dock inget jag kan fixa till på en dag utan långsamt med små steg och noteringar, samtal med vänner och familj tar jag mig dig.

Jobba varje dag för den personen du vill vara. Jobba varje dag för det liv du vill leva. Med små steg tar man sig väldigt långt ändå.

Mina bästa citat som verkligen prickar ämnet helt rätt.

Gillar

Kommentarer