Thoughts

Denna veckan har varit en stor röra. Jag ska inte vara helt negativ och säga att hela veckan har varit skit. Men i onsdags, eller egentligen tisdags så slog någon till mig. Det är ingen direkt överraskning då dessa känslor kommer från vecka till vecka och faktiskt ta och komma en gång i veckan det senaste månaderna. Jag känner mig utmattad, jag känner mig extremt stressad över skola, uppgifter, vänner och livet generellt. Varför allt så känner jag mig stressad för att jag jämför mig, jag jämför mitt liv och mig själv med det jag var innan och gjorde innan. Det är nästan värre än att jämföra sig med någon annan. Jag tänker ofta varje dag, varför jag inte orkar träna lika mycket som i ettan, varför jag inte presterar lika högt och få så bra betyg som innan, varför jag inte är lika organiserad fokuserad och bestämd, att jag inte ser ut som jag gjorde innan, att min kropp är förändrad. Att jag tappat min glöd.

Det är en svinstor del i den ångest jag har. Eftersom det är billigare som varje område som jag har ångest för. Skola framtiden kroppen träningen mat vänner ja allt sånt ligger i denna jämförelse. Jag tror många känner igen sig i den stressen vi ungdomar har och kraven vi har på oss själva fundera över varför vi ha dessa kraven och ställ frågan var, kommer de från.

Detta är den enda logiska tanken varför jag inte kunde gå upp till skolan onsdagen. dock var onsdagen inte så mycket hjälp även om jag var hemma för jag fick tillbaks två resultat i skolan och du bet i mig hårt. Det var ett kvitto på att jag inte presterar lika bra som innan och det sög jag vet inte vad jag ska göra åt situationen och känner mig bara mer stressad. Visst jag tar igen det nästa gång jag gör bättre ifrån mig och kommer får det betyg jag är nöjd med, men det är just det att du kommer hela tiden nya uppgifter hela tiden nya krav och denna cirkel tar aldrig slut. Jag vet att jag behöver vila jag vet att jag behöver ta en pause och andas ut från all den här stressen och pressen från skolan men det går inte. Jag vet att veckorna efter lovet kommer jag ha en mer än vad jag har nu och jag kommer behöva prestera ännu högre än vad jag gör nu för att kunna nå de mål jag ha på mig själv. Det gör verkligen ont och skriva detta men det är också ett kvitto på att jag kommit till insikt vad som är fel. Jag gick till skolan igår torsdag prata med mina lärare och en av dom lärarna som gav mig det betyder att jag inte var nöjd med. Vi pratades vid en ganska lång stund och jag berättade att jag inte haft det så lätt på senaste. Att min hjärna inte varit i den kapacitet som jag varit innan och han bekräftade. Lärarna har sett på mig att jag var stressad men samtidigt har jag också gjort det förtjänt eftersom jag var med lucian har varit borta en hel del. Och han förklarade som att det verkar som jag kommer på att jag passerat dåligt i efterhand och den energi jag lägger på att fixa saker i efterhand borde jag lägga innan.

Han sa att om jag vill ha något högt måste också lägga ner den tiden och även om jag har taggat ner med både träning och elevkår hinna denna omvändning inte förändras över en natt. Sedan ställde hon frågan men är betygen så viktigt då då? Vad är viktigt för dig eller vill du ha dina höga betyg får du också prioritera det och det kanske krävs att du lägger all din tid och energi på detta mer än vad du nu gör och mer än vad du anar. Hur skolan har blivit svårare och det måste du inse livet har förändrats och man kan inte prestera i samma utsträckning som innan och det är okej vanligt finns att slappa och ha kul och betygen kommer visa sig därefter vad vill du? Vill du leva och ha kul och tänka att betygen inte är det viktigaste i livet eller vill du ha tvärt om?

Jag har enorma krav på mig själv och har märkt det krav på gott och ont men jag vill inte inse att jag inte alltid kan orden. Livet har förändrats skolan har blivit tuffare livet lite tyngre. Jag måste inse att jag inte längre kan prestera i varje del av livet jag måste sluta jämför mig själv med andra och hur det var innan. I torsdags vänder jag mig ångest även hela veckan var hemsk. Och det är jag enormt stolt över. Det har gjort mig så mycket starkare och jag kan inte lova att jag inte kommer må dåligt igen men jag lärt mig något av detta därför har jag skrivit en lista på vad jag behöver jobba med, vad jag tycker är för lite eller för mycket i livet och hur jag ska göra någonting åt det. Jag tycker alla som har Ångest av skola eller livet generellt borde sätta sig ner och ut peka vad är det som gör att det känns som du gör det jag kartläggningen så mycket lättare

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229