07.00

Gooooodmorgon! Klockan är snart nio och jag har haft en väldigt bra morgon. Jag vaknade vid 06.40 och var ute med mamma på vår morgon promenad som nu verkligen blivit en rutin. Ett tips att komma igång med träning och nya rutiner som denna är att vara beroende av någon annan eller egentligen: att någon är beroende av dig! Ni pushar och peppar varandra att nå era mål och jobba mot ett bättre jag! Tips tips tips!

Idag ska jag bara vara hemma (som jag varit den senaste veckan), och söka jobb, kanske utforska lite recept och få lite mat inspiration. Kan såklart publicera här om jag hittar något intressant! Ska försöka hitta en lunch kompis och ta vara på dagen <3


Gillar

Kommentarer

Sortera, sortera, sortera.

God förmiddag!


Det är fint väder, solen är ute och luften är kall och krispig. Jag väcktes vis sju i morse av mamma och strax därefter var vi på klädda för en morgon promenad. Vi har bestämt oss för att införa en ny rutin och det är att gå ut vid sju varje morgon innan frukost. Bästa starten på dagen utan tvekan. Nu har vi gjort detta idag och igår men det ser ljust ut framöver. Vi kommer definitivt fortsätta.

Jag tycker alla borde anmana detta. Det finns inget bättre för kropp och själ än en promenad innan alt har vaknat. Så fridfullt och lugnande, samtidigt som man känner att man får en produktiv start på sin dag.

Nog med det. Jag har suttit och kollar youtube och hemskt beroendeframkallande tik tok i solen nu någon timma efter frukost. Innan frukosten och efter promenaden tog jag mig också ann min stökiga garderob och fick ordning på rummet mitt.

Nu har jag suttit och gallrat min mail. Tagit bort alla fem tusen mail jag inte behöver...för vem behöver fem tuden nyhetsbrev av na-kd, nelly, gamla skolbrev och konversationer.

Jag hade nu tänkt att ge mig på mitt bildgalleri på datorn och mobilen. Sortera, sortera, sortera. Det måste vara solen som fått mig galen. Hinner jag vill jag också städa huset.... hihi jag är nog vårgalen.


Gillar

Kommentarer

Hej igen!

Nej med gud. Hej.

Long time no see eller vad man säger. Välkommen tillbaka till mig själv och er som läser min lilla blogg. Jag ska börja blogga igen!

Jag har verkligen saknat det. Iallafall på den senaste tiden. Faktiskt, i början av denna veckan fick jag en snilleblixt. Kanske lite av en deja vu av hur roligt och bra det är för mig att skriva, blogga och dokumentera. Inte för den ytliga aspekten utan för den inre.

Tiden har gått och mycket har hänt och just nu i mitt liv är det lite grått. Lite jobbigt. Lite tufft. Den psykiska delen av mig är inte helt hundra. Tvärt om den är väldigt dålig. Och jag är riktigt trött på det. Jag vill inte leva i en grå värld. Jag vill ser ljus, färger i alla nyanser, se utmaningar, se glädje i att ta sig framåt.

En anledning varför jag mår dåligt är nog för att jag inte riktigt har kontroll över mitt liv. Min disciplin är ren ut sagt fruktansvärd. Och även om kontroll och disciplin i livet inte löser alla psykiska problem tror jag iallafall, eller jag vet, att jag kommer mår snäppet bättre.

Gör man saker, är man produktiv, aktiv och har motivation känner man sig värdefull och bra. Men hur ska bloggen få mig att må bättre? Jo, jag är en person som behöver uttrycka mina känslor och prata eller skriva ner dem. Lika så gäller det för önskningar, mål, minnen, prestationer och ambitioner. Jag ökar motivation genom att se mina mål och ambitioner framför mig. Jag vill samtidigt dela med mig och dokumentera min resa för att betona att vad du än går igenom finns det ett ljus på andra sidan. Ingen förtjänar att må psykisk dåligt och ingen ska eller bör nöja sig med den livssituationen. Din ångest är inte du.

Sedan, dokumenterar du dina mål och skriver ut det på bloggen, känner, iallafall jag, att man tar de på större allvar. Nu har du även läsare som förväntar att du håller det du skrivit ned. En extra kick helt enkelt. Plus, en annan sak som är positiv med att blogga främst för mig är att ofta, inte alltid men ofta skriver man om positiva saker. Dagens, veckans eller månadens highlights, det glamorösa livet och visar den bästa sidan av dig själv. Även om kritiker ser med den onda ögat på detta är det kanske en fördel för skribenten trots allt. Nu säger jag inte att man alltid ska visa sitt bästa och starkaste jag för det är ohälsosamt och egentligen tråkigt att båda läsa och skriva. Men att skriva om varje dag i en positiv klang har nog en fördel. Till exempel, genom att du skriver om din dag och återberättar något i positiv ton, kommer ditt minne av dagen också bli mer positiv och fylld av glädje. Man ska såklart inte ljuga, men att bara skriva om dåliga saker får en också att tänka negativt. Det är heller inte roligt att läsa en blogg som sprudlar negativitet. Hoppas jag gör mig förståelig.

Summan av kardemumman, jag ska börja blogga igen!

Massa kramar

Gillar

Kommentarer