Dagliga vitaminer

Godmorgon alla goa! Varje dag har jag ett par rutiner att ta vitaminer och ha en bra frukost är en av mina favoriter. Varje morgon vill jag börja med att dricka en halv liter vatten, mest för att sätta igång magen på bästa sätt och inte vara uttorkad. Jag ju sovit 8 timmar utan en droppe vatten. På morgonen är man ju helt uttorkad.

Sedan lagar jag min gröt med fiber havregryn, ett äpple och chiafrön. Chiafrön har massa bra omega 3 fatter och fiber vilket är super för kroppen. Omega-3 är nödvändigt för en kropp i balans och uppges också vara bra för att förebygga många olika sjukdomstillstånd som exempel allt från problem med hjärta och kärl till muskler, leder och hjärna.

Därefter häller jag upp någon centimeter av ingefära-gurkmeja shot och lite äppelcidervinäger. Ingefära är en riktigt krigare för kroppen. Ingefära motverkar inflammation, illamående, artros och ömma muskler samt sänker ditt blodtryck och stärker ditt immunförsvar. Ingefäran förhindrar och lindrar förkylning och innehåller massa antioxidanter och den den är anti-inflammatoriskt.

Gurkmeja däremot har använts inom indisk läkekonst i tusentals år eftersom den har en rad fantastiska hälsofördelar. Den har massa anti-inflammatoriska egenskaper såväl som rader med antioxidanter. Den stärker cellerna och hindrar cellerna från att utsöndra molekyler, som i sin tur kan skapa inflammationer. Jag är väldigt mot cellförändringar och det är någpt jag vill lindra genom kost tillskott men främst kanske det är att hålla mig frisk, anti-inflammatoriska saker är livet då.

Och sedan kommer vi till mina favorit. C-vitamin. Utgrym. Det förhindrar förhindrar cellskador, är bra för huden, bygger och binder ett viktigt priotein. Vitaminen boostar hjärnans kapacitet att tillverka och balansera dina signalsubstanser, hjälper till bibehålla god ögonhälsa och syn OCH motverkar cancer. Utan C-vitamin har inte kroppen upp järn och järn är sjukt viktigt. Om vi inte får tillräckligt med järn bildas inte tillräcklig mängd röda blodkroppar och det i sin tur leder till sämre syressättning av kroppen. Man kan känna sig trött och yr pågrund av järnbrist. Icke bra. 

Sedan mina tabletter och då tar jag D-vitamin, ''Mitt val - vegetarian'' och ''Hår, ,hud naglar''. D-vitamin behövs för att vi ska kunna ta upp kalcium i tarmen och därigenom bygga upp och upprätthålla ett starkt skelett. Mitt val - vegetarian'' innehåller allt möjligt, järn, B2, B12, Zink, Jod, Selen och viktiga kalcium. ''Hår, ,hud naglar'' har Biotin, Pantotensyra, Riboflavin, Zink, Selen, Hissextrakt och Kisel. Alla bra och främjande för huden och cellerna.


Gillar

Kommentarer