Påskrecept

Jag tror jag har nämnt i tidigare inlägg att jag står för några rätter nu i påsk. Min familj firar påsken ganska mycket. Större delen av mamman släckt kommer och vi blir ibland upp mot 20 pers i vårt lilla hus. Det är mycket ägg, lax, sallader, SILL, nu på senaste sushi och ibland lite slovenska rätter (från mammas kusins fru). Jag ska göra två sallader, och två efterrätter och de får ni se bilder på under påskafton... men har även lite andra tips till er som jag vill inför till påsk!

Gravad lax med grapefrukt

Supervacker rätt värt att testa! Perfekt till påsk och kanske midsommar!


Ägg med kavringskrits och ansjovismajonäs

Detta är för dom som vill satsa. Själv ska jag återskapa denna rätten på mitt eget sätt. Bort med ansjovisen och hit med laxen istället! Topingen kan lika väl göras med stekt störbröd eller hackade och rostaande mandlar! Lägg till lite rom och dill och vips. Lika fancy med kanske godare??

Så till godsakerna!

Fryst citrontårta med kokos

Vi brukar faktiskt göra en citrontårta med kokos, lik denna men kanske inte lika exkta som denna kanske i och med att den kommer vara som glass! Denna ska jag inför i år definitivt! Söt och syrlig och nötig med kokosen. Helt underbart!!

Banan- och jordnötsklubbor

Detta är en av de efterrätterna jag ska göra! Choklad, jordnötter, banan. Behöver jag säga mer.

Utöver dessa bosakerna ska jag göra fruktspett! En chevresallad och en mangosallad. Stay tuned för det!

Gillar

Kommentarer

Idag

Well. Vad ska man börja skriva?

Vaknade alldeles för sen imorse. Klockan nio. Inte sent enligt er, men mitt schema är fullt idag. Jag har massor av saker jag behöver göra och få klart. Skolan hemsöker efter mig som en demon. Jag måste få klart en idrottsinlärning, redovisning i samhälle, en i franska om min språkresa och en redovisning om en artikel. OCH matte prov nästa vecka! Herre mig själ.

Gick upp iallafall. Käkade frukost och skrev så mycket jag kunde innan jag gick ut på en springrunda vid halv tolv. På dåligt humör har jag varit lite då och då för jag har glömt massor av packning i Lund, som jag VERKLIGEN behöver här. Typ datorladdare så jag kan plugga, min tandborste laddade ur och givetvis är laddaren i lägenheten. Vad har hänt med mig, jag som är mästare på att packa...?

To-do för idag:

Ta bort och lägga över bilder på datorn. CHECK

Springa CHECK

Klar med idrottsinlämningen

...franskan

...samhällen

Städa min klädbyrå CHECK


Eventuellt att jag ska träffa lite kompisar ikväll. Först hade jag tänkt att träffa Ronja och Catalina och gamla gänget men det var allergi förhinder, och alla var inte hemma så det får bli en annan dag. Tyvärr. Ronja är fortfarande på.

Eventuellt att jag drar vidare sedan till Eleni i Malmö på ett litet häng. Rhodos tjejerna och ett par killkompisar. Inget speciellt och jag ska INTE dricka. Problemet är bara hur jag ska ta mig hem...

Gillar

Kommentarer