Andra dagen i Kalbarri tog vi det lugnt, vi var trötta efter den långa bilresan och bestämde oss för att hålla oss kring den lilla byn. Så vi vandrade längs kusten och kika på fina utsikter och coola klippor!

Till slut tog vi en paus på den fina stranden ni ser på bilderna! Det var så skönt, var runt 25 grader den dagen så vi tog oss några dopp. Hade inte legat på en strand och solat sedan i april så det var efterlängtat!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hade en veckas lov från skolan förra veckan och Michael och jag hade bokat 4 nätter uppe i Kalbarri. Hade aldrig hört talas om Kalbarri förrän jag flyttade till Perth. Det är en liten semesterort som ligger 6,5 h norr om Perth som är känd för deras national park där de har "Natures window".

Anyway tog massa bilder så tänkte försöka blogga lite. De här bilderna är från första dagen, längs kusten där det fanns massa fina vyer!

Det var väldigt blåsigt! Tydligen så ligger WA blåsigaste stad bara en timme från Kalbarri så inte så konstigt att det var som det var. Mer bilder kommer snart...

Likes

Comments

På tisdag är det min födelsedag, men igår överraskade Michael mig med att han hade bokat in mig hos frisören och för en massage senare på dagen som födelsedags present. Jag har ingen aning när han har hunnit fixa det, för vi har hängt ned varandra 24/7 då vi har haft lov i två veckor nu.

Jag hade pratat om att jag måste klippa mig för håret är så slitet, så det passade bra med ett besök hos frisören. Klippte av cirka 5 cm och klippte håret längst fram lite kortare. Vaxade även ögonbrynen och blev mycket nöjd!

Hundfiltret på snapchat räddar ett osminkat ansikte;)

Sen var jag bokad för en timme helkroppsmassage. Det var sååå skönt och avslappnande. Fräschaste massage stället jag varit på!

Efter det tog vi det bara lugnt, det ösregnade ute så vi stannade hemma och drack lite vin och åt ost och kex.
Han den där killen vet hur man överraskar sin flickvän på bästa sätt! Tack Michael! <3

Likes

Comments

Nu har jag praktiserat på South Perth Child Care i 4 veckor via min skola, har fortfarande en vecka kvar med 0-2 åringarna, sen blir det 4 veckor till fast med de äldre barnen.

När jag började var några som jobba där intresserade och exalterade över att jag, som jobbat i Norge skulle komma dit. För Skandinavien har tydligen de bästa förskolorna.

Jag trivs bra där. Skillnaden här och i Norge är mest att de inte går ut om det regnar... Och att när dom går ut springer dom runt barfota!

I fredags kom min lärare och observerade mig när jag jobbade, i lite över en timme. Var nervös innan hon kom och hade förberett med aktiviteter för barnen som jag själv har hittat på (bilderna ovanför) och tagit fram massa andra aktivitet att leka med utomhus. När hon var färdig gick vi igenom vad hon hade sett och allt var super positivt! Fick noteringarna hon skrev om mig, så delar med mig av dom:

Likes

Comments

Groovin Mooin & Creepin - förra helgen var vi på en en-dagars festival i Bunbury.

På vägen till festivalen var vi ett stort gäng som gick från Claire och Seans hus. När vi gick över en park var det ett par som var ute och gick med deras två får (händer bara i Australien), dom behandlade dom som att dom var hundar haha. Bonnie och jag började prata med dom och tydligen bor dom på deras gård bakom huset. Med lite alkohol i kroppen var ju det här extra kul också.

Till slut kom vi fram till festivalen, tappade bort halva gänget direkt, men lyckades smuggla in sprit i yoghurt förpackningar och hade fortfarande de närmaste runt oss, så vi var glada och taggade!

Musiken var så bra! Roligast hade vi inne i DJ-tältet där vi dansa loss.

Cirka en timme innan Alison Wonderland skulle spela gick Bonnie och jag och köpte dricka till alla, men när vi kom tillbaka var Michael, Claire och Sean borta. Fick ett sms från Claire lite senare där det stod att dom hade gått hem men att Michael stanna kvar. Vi gick runt och leta efter honom, eftersom han inte hade sin mobil med sig. Till slut gav vi upp, svepte drinkarna och tog oss närmare scenen och njöt av musiken. Bådas mobiler dog och vi insåg att vi inte hade en aning om hur vi skulle komma hem. Vi visste att adressen var något med 7 Mont... Och att vi kanske kom ihåg vägen tillbaka.

Vi frågade oss fram och lyckades hitta Claires gata. Vi kommer in i huset och Michael sitter i soffan och säger att han kom hem för 10 min sedan och att det tog en timme att komma hem för han gick fel och att han blev utkastad från festivalen när vi var och köpte dricka. Han var inte särkilt full, men när vi kollade igenom bilderna hittade vi bilden där Michael snurrar runt med Bonnie och vi tror att vakterna såg det och eftersom jag och Bonnie gick iväg och Claire och Sean gick hem, stod Michael där alldeles själv och såg ut som att han just "tacklat en okänd tjej" haha.

Allt som allt hade vi en väldigt bra dag och kväll! Dom här låtarna kommer ta mig tillbaka till den här kvällen med glädje:

Jarryd James - Do you remember
Golden features - Do you
Odesza - Say my name
Alison Wonderland - Take it to reality

(Och by the way... Varför gör jag peace tecken på varenda bild? Haha)

Likes

Comments

Igår åkte vi upp till kings park och promenera. Det är sååå fint där! Finaste parken jag har sett! Och jag visste inte att den var så stor. Sen lyssnade vi på när dom prata om ANZAC day.

Vi tog med en liten picknick också och njöt av den fina utsikten över Perth.

Likes

Comments

Lite bilder från en dag när det regna och vi bestämde oss för att besöka en djur park där man kan mata kängurur och papegojor.

Likes

Comments

Idag har jag sett min första surf-tävling! Cirka en timme söder om Bunbury ligger Margaret River där dom just nu håller "Margaret river surf pro" med några av dom bästa surfarna (säger man surfarna?). Det mesta vi såg var när tjejerna tävla. Dom var två stycken i vattnet och dom hade 30 min på sig att försöka få så höga poäng som möjligt 1-10 på två vågor, så det högsta dom kunde få var alltså 20 poäng under 30 min, och dom hade så många chanser som mjöligt under den tiden. Men det beror ju också på hur många bra vågor som kommer in under den tiden.

I början blåste det ganska mycket, men sen kom solen fram och det var skönt att sitta ner på en filt och kolla på tävlingen, såg några delfiner hoppa upp också!!

Likes

Comments

Började dagen med att Michael vakna kl 6.30 och börja prata, men jag kände att det var liiiiite för tidigt för att gå upp en söndag. Han däremot kunde inte somna om så han tog en cykel-tur och jag somna om. När jag vakna gick jag och gymma och sen packa vi våra väskor och hämta Michaels mamma och syster från flygplatsen. Vår lägenhet är för liten att ha gäster i, så vi åkte ner till Bunbury direkt efter lunch.

Likes

Comments

Bilder från förra helgen när vi åkte till City Beach. Nu när både Michael och jag har lov i 2 veckor, då regnar och åskar det. Yep, that's Murphy's law säger Michael. Imorgon kommer Michaels mamma och syster från Tasmanien och hälsar på, så vi ska ner till Bunbury igen. Tyvärr så ser det ut som att det ska regna några dagar nu, men försöker tänka att om jag var i Sverige hade jag inte klagat för det är fortfarande över 25 grader varje dag.

Likes

Comments