mode/kreativ

Gammal bild jag gjort med ink pennor. Tror att jag var på dåligt humör när jag målade den. ;)

Nu ska jag snart in till byen för att hämta en skatt (kallar den skatt för att det känns som att jag kommit över något ovärderligt) jag köpt, ni får se imorgon.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Livsstil



"I know a girl from an island
She stands apart from the crowd
She loves the sea and her people
She makes her whole family proud"

"Sometimes the world seems against you
The journey may leave a scar
But scars can heal and reveal just
Where you are"

"The people you love will change you
The things you have learned will guide you
And nothing on Earth can silence
The quiet voice still inside you
And when that voice starts to whisper
Moana, you've come so far
Moana, listen
Do you know who you are?"

"Who am I?
I am the girl who loves my island
I'm the girl who loves the sea
It calls me"

Likes

Comments

mode/kreativ

Nyheter i garderoben! Måste hitta lite mer nya "våriga" kläder. Det känns som att jag är som en kameleont som ändrar färg efter omgivning haha för på hösten och vintern är min stil väldigt enkel och sportig, typisk skandinavisk.. På sommaren klär jag mig mer bohemiskt/hippie rock. Trivs egentligen bäst i det sistnämnda men på vintern har jag typ ingen motivation till att klä upp mig, då blir det lätt enklare kläder.

Haha jag vet inte vad jag vill säga med det här inlägget.. hade varit kul om det fanns någon mer stil kameleont därute. hoppas att ni får en fin dag. ^^

Likes

Comments

böcker

Här är några böcker jag har läst dom senaste månaderna som jag tycker är väldigt bra. Ofta tycker jag att det är svårt att finna tid till att läsa när man jobbar så mycket. Men jag försöker att läsa en bok i månaden, bra för fantasin är det- och språket. Jag som bor och arbetar i Norge känner verkligen att man långsamt tappar sitt ordförråd. Istället övergår man till en Norsk blandning, det låter inte bra. x)

"Show your work" av Austin Kleon bjuder på många bra tips om man som jag är en självutnämnd konstnär som vill nå ut till fler personer (bli upptäckt ;) och vilken strategi som skal användas för att nå sina mål.

"Style Stalking" innehåller en massa streetstyle bilder med fantastiska outfits. Väldigt bra om man behöver inspiration någon dag.

"What makes great art" om du är konst intresserad är den här boken väldigt fin, tar upp många konstnärer och deras verk genom historien.

"This is Leonardo DaVinci": en väldigt lättläst bok som inte bara beskriver konsten men även uppfinningarna och hans liv i allmänhet.

Likes

Comments

mode/kreativ

Nu har det vart fint väder här i Oslo i några dagar så jag har verkligen fått vårkänslor redan haha. Jag har börjat att sortera bort mina "höst" kläder och göra mer plats för vår och sommarkläder. Gillar liksom att sortera och planera, ett speciellt lugn infinner sig alltid hos mig efter att jag är färdig. Men det har väll alla vi kontrollfreak gemensamt.
Fast det är fortfarande svinkallt ute.. så jag får nog vänta en månad eller så med att börja gå med den typ av kläder.

Monokromt i olika toner är något av det smartaste (tråkigaste?) jag vet ifall du vill att din outfit ska se någorlunda planerad och "clean" ut.

Likes

Comments

Livsstil, Resa

Eftersom jag ändå inte kan sova så ligger jag här och funderar på en resa som jag och min sambo ska göra till sommaren. Vi ska kanske bila ner till Italien och åka runt där en vecka eller två. Jag ska visa honom Florens, där jag studerade för fyra år sedan.
Det är verkligen en utav de vackraste platserna jag har varit på. Staden har en fantastisk atmosfär och att bo där omgiven av all gammal arkitektur och konst var otroligt.

Jag saknar verkligen Florens ibland, att gå förbi Piazza Della Repubblica varje gång man skulle till skolan, eller gå in på La Rinascente's café och sitta där uppe och blicka ut över omgivningarna.

Så det blir givet att åka dit igen. Sen ska vi till Venedig och kanske Positano. Känner på mig att det kommer att bli en bra resa. 👌🏻

Likes

Comments