Ridsport, Allmänt

Hejsan! Idag har jag varit på GHS och kollat på hästhoppning och såklart shoppat!!!!

Vi var bara där över dagen men det var kul ändå. Först kollade vi på lite hoppning och då var Sverigeponny finalen där min kompis var med! Det var jätte duktiga ryttare med och min kompis Tindra slutade på en 9:onde plats totalt! Så kul!!

Det blev mycket shopping idag i alla fall men det köptes även en del välbehövliga saker. Jag skriver där nere ihop med bilderna på vad det var jag köpte. Annars hade vi en jättebra dag men nu kan man säga att man är riktigt trött, speciellt i bena och fötterna.

Lägger lite bilder här nere, om dagen.


En tävlingskjorta från Horze! Bra pris på rean!!

Skinnjacka från Tessie, även den var det rea på! Behövde en ny vår jacka så detta blev jätte bra!
Tävlingsshabrak och huva från Equestrian Stockholm i marinblått med silvrig kant! Strl full och så snyggt!!
En täckesgord från dyon och ett par nya ridhandskar från rockl! Båda var välbehövliga!
En ny sadelgjord till jack då jag sett att han fått skav av sin gjord han har nu så då fick han en ny med fluff!!!!

Ett nytt träns till jack då jag inte vill ha ett micklem träns på honom längre. Ett brunt Dyon träns i strl full! Jätte snyggt!!

Jag är jätte nöjd med dagen och nu ska jag bara chilla hemma, ha det bra!!

Kram<3

Elinor Eckert

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Hej tänkte bara fråga, ska ni till Göteborg Horse Show?? Jag ska dit på lördag för att kolla på min kompis! Vi ska kolla på hoppningen och sen shoppa lite på mässan! Vill ni att jag gör en haul på vad jag köpte? Gilla isåfall inlägget<3

Kram<3

Likes

Comments

Ridsport, Allmänt, vardag

Förlåt för att inlägget kommer idag istället för igår men jag har haft massa plugg att göra så jag har inte riktigt hunnit med, så nu sitter jag på bussen påväg hem från skolan så ja bloggar från telefonen nu.

Måndag!
2 hästar skulle ridas! Först ut var Jack som var riktigt fin, vi jobbade på lite bommar. Det var 2 bommar med 18 m imellan och så tränade jag på att både korta och länga imellan. Han gjorde det faktiskt jätte bra!! Efter det red jag Aragon! Han var jätte fin! Det är så kul att rida honom för han är alltid fin!!

Tisdag!
3 hästar reds! Först red jag ut sheefen! Vi skrittade bara en runda på 45 minuter och han var pigg och framåt! Vi mötte även en älg!!!!! Som tur är sheefen så snäll och blev bara lite spänd och tittade mycket men när älgen hade gått iväg så fortsatte vi bara vår lilla runda! Efter det red jag Chantelle och hoppade lite! Hon fick hoppa på 2 små räcken och hon var super fin! Hon har blivit väldigt fin nu när vi lärt oss varandra! Jack fick även hoppa några små skutt också men inte alls mycket! Han verkade tycka det var kul då han var väldigt pigg!

Onsdag!
3 hästar reds! Först skrittade jag ut sheefen samma runda som igår! Men vi mötte dock ingen älg! Sen red jag Chantelle och hon var så fin! Hon har blivit sjukt fin i dressyren nu och jobbar på så sjukt bra! Det är jätte kul!! Sen red jag Aragon igen och han var lika fin som vanligt!
Sen på kvällen kollade jag på livesändningen från Göteborg horse show! Det var sverigeponny semifinal och min kompis red den! Det är bedömning inverkansridning de 10 bästa gick vidare till final på lördag, och hon gick vidare!!! Så kul!!! Så då ska jag till GHS på lördag för att kolla på henne!!

Idag!
Idag ska 4 hästar ridas men mer skriver jag inte för det får ni veta i nästa inlägg!!

Kram<3

Ellinor Eckert

Likes

Comments

Ridsport, vardag

Dessa dagar har inte hänt jätte mycket men det har ändå hänt lite!

Fredag! I fredags åkte min tränare Anneli till USA så nu har jag hand om hennes hästar tills hon kommer hem. Eftersom hon är borta fick jag lite extra att rida, Jack red jag i skogen för han tycker det är så kul verkligen. Sen red jag Annelis häst Virran och hon var pigg men väldigt fin faktiskt! Chantelle och Sheefen hade vila för dom har gått rätt hårt på det senaste. Sen hemma hade jag mys stund med vårat 9 månader gammal föl!! Han är så söt och mysig.

Lördag! Min mamma fyllde år så vi hade lite stressigt i stallet eftersom vi skulle hem och fira henne. Men i vilket fall åkte vi till stallet och fixade allt sen red jag Chantelle i skogen vilket hon älskade! Sen red jag Virran igen och hon var lika fin igen. Jag red även Annelis häst Aragon och han var super fin!!! Jag älskar verkligen den hästen, det är typ min drömhäst.... nej men jag tycker om honom galet mycket!!!! Sen åkte vi hem och firade mamma med hela familjen<3

Söndag! Idag reds nästan alla hästarna! Först red jag ut Jack igen och han var super duper snäll och verkade tycka det var skönt! Chantelle reds även hon ut efter det och hon var lika snäll som vanligt. Sen red jag världens bästa Aragon igen och han var hur fin som helst. Jag jobbade han lite och han lyssnar så bra och är så lätt, jag älskar verkligen att rida honom!!

Imon är det skola igen efter ett behövligt lov kan man säga. Och vi startar på bästa sätt med ett prov på Torsdag som jag inte övat på.... hehe det är nog dags att börja plugga kanske... Jaja ha det så bra så hörs vi. Om det är något ni undrar eller har frågor kan ni kommentera så kommer jag svara på det i ett inlägg!

Kram<3

Ellinor Eckert

Likes

Comments

Allmänt

Jag har nu bestämt mig hur jag ska göra med bloggen så att inläggen kommer regelbundet!

Det kommer komma minst 2 inlägg i veckan, men om jag har något och skriva om kommer jag såklart att skriva fler inlägg.

Men jag kommer göra såhär att jag skriver om måndag, tisdag, onsdag i ett inlägg och torsdag, fredag, lördag, söndag i ett inlägg. Men om det händer mycket en helg kommer jag såklart skriva ett inlägg bara om helgen och när det är tävling kommer jag skriva ett separat inlägg om tävlingen osv.

Om det blir så att bloggen blir större så kommer jag såklart skriva fler inlägg och börja skriva ofta! Så om ni vill det får ni gärna dela min blogg eller tipsa andra om den så skulle jag bli jätte glad!

Kram!

Ellinor Eckert

Likes

Comments

Ridsport, vardag, träning

Hej på er! Nu tänkte jag skriva om vad som hänt de senaste 3 dagarna!

Tisdag: Inspirationsdag!

Jag red Sheefen på morgonen. Han fick komma ut och galoppera i skogen, vilket han tyckte var galet kul!! Efter det hämtade min tränare Anneli mig och vi åkte till stallet. Först red jag Chantelle i skogen, bara en liten skritt runda vilket hon tyckte va skönt. Sen red jag Jack och han var riktigt fin och lyssnade bra på mig!!

Jag följde med Anneli på hennes träningar sen på kvällen, så först ut var dressyrträning hos Marika Martinsen. Och vilken fin gård hon har och vad duktig hon är på att rida! Det var så kul att se en så duktig ryttare rida vilket var riktigt inspirerande och jag ville bara åka hem och rida direkt!! Efter det hade Anneli 2 hoppträningar där jag fick titta och lyssna på vad de behövde träna på osv.

Onsdag: Fin Chantelle!!

Jag red bara chantelle i onsdags men hon var så sjukt fin! Jag tror att efter jag fick se hur duktig Marika Martinsen var ville jag bli lika duktig så jag satt och jobbade chantelle länge!! Hon var riktigt fin och hon gick bra i alla gångarter och hon har nog aldrig varit såhär fin! Så kul att hon blivit så fin!!

Torsdag: Hoppträning!

Idag hopp tränade jag på Chantelle och hon var så fin! Vi hoppade massa studs och olika serier och Chantelle gjorde det så bra och var så fin. Det var så kul att hon var det idag också! Efter träningen red jag ut Jack och han var helt galen och bockade massor!! Han var så busig!! Sheefen fick vila idag för det är så sjukt kallt!

kram

Ellinor Eckert


Likes

Comments

Allmänt, Ridsport, tävling

Hej!!

I söndags var det då tävling på hemma plan. Jag hade med mig 3 hästar, chantelle, jack och calle.

Först ut var Chantelle som hoppade en lc, hon var super fin och satte en dubbel nolla och även en 3:de placering. så duktig för att vara vår andra tävling ihop. Hon hoppade även lb sen där hon var lite stark men ändå fin. Vi var nolla fram till sista hindret där den andra ryttaren red ivägen för oss så chantelle tyckte det var läskigt och bakade därför av lite mot hindret så därför rev hon, så retligt när det var en så fin runda som hade lätt till en 3;de plats den med...

Efter det hoppade Calle en lb och han var super på framhoppningen och jag hade en sån bra känsla men väl inne på banan blev han jätte seg och då kom vi nära på första hindret och rev....så tråkig start!! Sen när vi kom på 3:an la jag honom i ett sånt dåligt läge så han stannade men sen red vi bara om och han gick som aldrig förr, så vi slutade på 8 fel.

Jack hoppade bara en lb+ och han var så sjukt fin hela banan och rörde inte en bom. Sen i omhoppningen ville jag gasa lite och då rev vi ut hoppet ur kombinationen....sen blev han så sjukt stark så jag fick inte runt han i svängen till sista så jag fick lägga en volt. Jaja, det kan inte alltid gå bra, vi kommer igen nästa tävling!

Idag har jag även köpt en dator som jag ska skriva på när jag bloggar, så hoppas mitt skrivande blir bättre nu.

Ha det så bra, kram!!

Ellinor Eckert

Likes

Comments

Ridsport, träning

Hejsan!! Tänkte berätta om hur det gick på träningen i veckan!
Torsdag!
Först ut var Chantelle! Hon var riktigt lugn och fin, först hoppade vi fram lite och hon var fin, sen hoppade vi lite högre banor och hon hoppade så galet bra!!!! Så kul eftersom vi ska tävla i helgen!! Så nöjd med henne! Video finns på Instagram, skriver mitt namn där nere så följer ni inte är det bara att börja;)
Efter Chantelle skulle Jack hoppas lite med! Han var riktigt pigg och galen! Han fick också hoppa fram lite och sen hoppa lite högre banor. Han var så sjukt fin även han så det känns bra inför tävlingen med honom med!
Fredag!
Calle tränades och var sjukt fin! Han hoppade ganska mycket och var lite busig i början men sen var han jätte fin! Han hoppade banor på LA-MSVB banor!!!! Så kul att han blivit så fin!
Efter Calle red jag Chantelle och hon var jätte fin. Hon har blivit väldigt fin och positiv till att arbeta vilket är jätte kul!!
Lördag!
Idag ska Jack, Chantelle, Calle & sheefen ridas! Sen ska dom putsas rena och fina och all utrustning ska putsas och packas! Det blir en lång dag i stallet idag men imorgon är det tävling!!
Jag kommer uppdatera imorgon hur det gick på tävlingen!
Hästarna ska gå 4 klasser. Chantelle LC-LB vilket är 90-100cm. Calle LB vilket är 100cm. Jack LB+ vilket är 105cm.
Kram<3

Instagram: ellinor.eckert

Ellinor Eckert

Bilder från Borås:)

Likes

Comments

Ridsport, vardag

Hej! Eftersom jag inte uppdaterat på 3 dagar tänkte jag att jag kan sammanfatta det i ett inlägg såhär:
Måndag!
Efter en lång dag i skolan kom jag hem och skulle rida sheefen! Det var ca -13 grader men jag gav mig ut och galopperade på värt fält vilket sheefen älskade!!!! Han brydde sig inte om kylan och var överlycklig! Efter det åkte jag till vårt andra stall och fixade mat och mockade osv till Jack och Chantelle! Eftersom Jack tävlades i helgen skulle han vila och jag kände att det var för kallt för att rida chantelle på jag och pappa gick lite med båda hästarna i ridhuset så dom fick sträcka på bena!! Sen kom vi hem från stallet och jag satte mig och pluggade för jag skulle ha fysik prov och lite kom in i mitt huvud i alla fall;)

Tisdag!
Fysik provet gick bra!! Eller ja det kändes iallafall bra!
Jag red inte sheefen så han fick vila men Chantelle hoppade jag några språng på, hon fick hoppa en liten sockerbit och några språng på ett räcke vilket hon verkade tycka va kul! Och var väldigt pigg iallafall! Jack red jag bara vanligt och han var helt galen!!!! Han var super pigg och stark så han galopperade iväg för mig ett par gånger kan man säga!

Onsdag!
Sheefen reds ute i skogen igen och var så pigg och glad!! Han älskar verkligen att va ute och galoppera!
Efter det red jag Chantelle ett gamla hårt galoppass så hon blev svettig, jobbade mycket på kort galopp då hon inte är så stark än och behöver jobba på det!
Jack fick vila idag!

Imorgon (torsdag)
Är det hoppträning på Jack och Chantelle och på fredag är det träning på Calle. På lördag är det hel dag i stallet och mycket ridning och packning!
På söndag är det tävling på alla 3 ponnysarna!
Chantelle går LC 90cm & LB 100cm. Calle går LB 100cm och Jack går LB+ 105cm.

Kram<3

Ellinor Eckert

Likes

Comments

Ridsport, tävling

Nu är jag påväg hem från ennu e kall tävlingsdag!
Hästarna har skött sig riktigt bra!
Vi var i Borås och hoppade 3 klasser!
Först ut var Calle som hoppade en LC+ och han var riktigt fin!! Det var 2 faser och Calle var riktigt fin och lyssnade riktigt bra! Så jag testade svänga lite och det slutade med en dubbel nolla och en 7:de placering! Duktig ponny!! Sen hoppade Calle även en LB där han var fin och framåt och lyssnade jätte fint. Han var super fin hela banan men sen kom vi lite nära på 7:an så där petade han men vad gör det, de va ju en toppen runda med en toppen känsla annars!!

Jack var även med och hoppade idag, första starten för iår!
Han var riktigt laddad kan man säga, han reste sig när jag hoppade upp och taktade hela tiden och kunde inte skritta. Men väl inne på banan var han riktigt fin och snabb vilket slutade på en fin nolla och en 2:a placering! Bra start på året tycker jag!

Nästa helg ska alla 3 tävlas på hemmaplan som ska bli kul!
Kram<3

Ellinor Eckert

Likes

Comments

YouTube