Tjohej. Idag började jag spela piano på musikania, en av musikskolorna i nacka. Jag gick runt var lite smånervös hela dagen. Tänk om jag är för dålig var nog det som mest snurrade runt i mitt huvud om och om igen. Jag hade ju inte spelar på så länge. Jag började spela piano när jag var liten, 4 år. Jag tror att jag höll på tills jag var 6 och sen flyttade musikskolan till Huddinge. Och man kan väl säga att åka 1 mil på lördagsmornarna varje vecka som 6åring inte är det roligaste man kan göra. Sedan när jag var 8 började jag på Kulturskolan som var lite närmre (ironisk). Ja och vad ska man säga om det. Jag hade inte världens roligaste lärare precis och jag tror nog att hon inte fattade direkt att jag redan kunde det vi spelade. En dag kom jag med en samlings bok med ABBA-låtar som jag ville spela och spelade "Money, money, money" som jag lärt mig själv hemma, tvåhändigt med ackord med fem toner. Och då undrar man ju lite vad jag egentligen gjorde där när jag kunde köra mig bättre hemma. Tråkig lärare + tråkiga spelbokslåtar = jag slutat efter två år.

Så, vad blir det, 5 års uppehåll och så nu bestämmer jag mig för att börja spela igen och jag tror att det kommer gå bättre den här gången. Det som är så bra med den här musikskolan är att man mer inriktar sig på att man ska spela själv och utveckla improvisation och spela som musiker gör. Och lärarna är just musiker. Jag tror att det kommer passa mig super helt enkelt med roliga låtar och ett bättre sätt att lära sig på.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag gick jag från skolan efter kören och åkte till Astrid Lindgren för att gå på återbesök hos Bosse, barnreumatologen. Jag och mamma väntade i en halvtimme för att gå in och när det var dags gick vi in till hans rum och pratade lite on hur jag mådde och om allt kändes bra. Han kände på mina vader för att kolla lite så att allt var bra för det var där min sjukdom, PAN (typ inflammation i blodkärlen), hade "placerat sig" och allt var bra. Vi kollade lite på rapporter från tidigare besök och gick igenom lite för att checka allt. Sedan kom beskedet helt plötsligt. "A, och så tar vi väl och slutar medicineringen också då" sa han och då kunde inte jag sluta le. Det har väll inte direkt varit en så stor grej med det hela men det känns bra att kunna lämna allt från sjukdomen och allt från 2012 bakom sig. Man kan väl inte direkt säga att det var det bästa året i mitt liv och mer känner jag att jag inte vill gå in på det.

Vi firade genom att middagen blev rostbiff och potatis sallad, det första jag åt när jag äntligen började må bättre, fick medicin och kunde börja gå igen. Och till efterrätt åt vi päronsplitt. Det var lite som minne för att när jag var på akuten i Huddinge och hade gjort röntgen och skulle åka hem så mötte vi läkaren som tog hand om mig på akuten och så sa han åt oss att stanna där bi va och så började han springa. Sen när han kom tillbaka hade han en glass med sig som han gav till mig. Det var som en liten solglimt mitt i stormen som jag hamnat i.

Översta bilden är från den dagen jag blev bättre för första gången och de andra är lite mer än ett och två år sen.

Likes

Comments

Hej igen. Man kan väll säga att det gått lite trögt här på sistone eller är det bara jag. 😅 Vad ska man säga liksom. Jag har inte haft något att direkt skriva om och man kan väl säga att jag inte direkt har varit på humör för det heller. Jag har varit lite besviken på mig själv för att jag fått lite för dåliga betyg på bilden bland annat som inte direkt gör mig lugnare inför gymnasievalet. Plus så har vi precis flyttat, jag tycker att det är jätte skönt, men dock så har det blivit problem med gympan/gymnastiken för att det inte direkt går ihop med "vardagslivet" och då måste jag hoppa över massa träningar. Om jag får säga det själv så är det faktiskt gymnastiken som är min glädje i livet nästan. Det är det som gör att jag vaknar med ett leende på läpparna för att jag vet att idag kommer jag att ha kul. Det kanske inte går så jätte bra på själva träningarna med "spärrar" som kommer tillbaka, men all support och alla skratt gör att jag tar mig framåt.

Men nu ska jag åtminstone inte vara borta alltför länge hade jag tänkt i alla fall. Förutom det jag skrev här ovanför så kan jag ju säga att jag har haft min sista konsert i Berwalldhallen med NMK. 😢 man kan väl säga att jag har lite blandade känslor över det. En del säger att det är skönt för värmen där inne kan verkligen bli olidlig när alla har ljus plus så blir man jätte trött. Men en anna del säger att jag bara ska gråta rakt ut för att jag aldrig kommer att få uppleva det här igen. Att stå på scenen och få applåder och sedan höra sig själv i radio är rätt så makalöst. Men imorgon är en ny dag, eller en ny repvecka faktiskt. Det är inte helt slut än för vi har faktiskt två konserter till i vår aula och det tror jag faktiskt kommer att bli roligare för då får vi sjunga egna låtar och SITTA NED när vi inte sjunger😄 Plus så har jag fått världens finaste klänning av min mammas kusin som jag ska ha då.

Aja, ett tips är att lyssna på P2 kl 08:00 och 21:00 den 13:e (Lucia) så för ni höra vad vi sjöng idag.


Likes

Comments

Idag är en rätt så stor dag för oss. Eller det blev det i alla fall när min fd klasskompis mamma ringde och sa att vi hade fått ett speciellt brev på posten, hon jobbar där och vi bad henne att hålla lite utkik efter det här brevet. Nu kanske ni vill veta vad det är för brev jag pratar om, som jag nu när jag tänker på det inte fattar varför jag skriver om det som om det vore värsta hemlisen, men det är i iaf ett brev från Nacka Kommun där det står att vi ska betala för att ansluta vatten och avlopp till vårat nya hus. Vi har väntat på det här brevet i ungefär tre fyra månader nu och det är tur att vi har fått det för vi får inte flytta in om vi inte har det och vi måste vara ute ur vårat galma hus om en vecka och tre dagar så det är precis så att det typ kommer funka. Vi kommer nog kanske få bo hos mormor och morfar i några dagar i början av nästa vecka, men hällre det än att bo i husvagn säger jag bara!

Asså ärligt talat, vad kan det vara som har gjort att det har tagit så lång tid att få det där brevet egentligen? när vi öppnade det så var det bara en räkning och en ritning på var anslutningspunkten är någonstans. Visst det kan väl vara en massa pappersarbete men jag fattar forfarande inte. Vill de inte ha pengar eller. Det enda som vi vill göra är att betala det där så att vi kan skiva oss i nacka så fort som möjligt så vi kan flytta, min lillebror har redan börjat på dagis där och de kan ju knappast tycka att det är bra att pendla tre mil med en treåring varje dag fram och tillbaka?? Man undrar ju lite om de inte vill ha pengar så fort som möjligt men ja, nu är det löst och hela familjen kan pusta ut och vi får börja packa som bara den. Idag åkte vi med en full släpkärra med flyttkartonger som vi ska ställa i en container som vi hyrt eftersom man inte får ställa något i huset än (ännu en konstig regel) så det börjar bli lite tomt här nu. Jag tror att vi är uppe i 52 flyttkartonger nu.

Ja men då är det väl bara att chilla resten av kvällen. Håller på att kolla på lite gymnasier, hjälp vad mycket det finns att välja på. Tror åtminstone jag vet vilka inriktningar jag vill gå; Natur Natur eller Teknik Design och Produktutveckling, Teknik Samhällsbyggande och Miljö eller Teknik Teknikveteskap. Då är det väl bara att välja mellan dem och en massa skolor också... 

Likes

Comments

Andra året i rad som min klass glömt min födelsedag, och det är en rätt så stor tradition att alla sjunger alla fem verser. Känner mig lite bortglömd...

Likes

Comments

Idag var jag på provträning i nacka gf. Egentligen skulle jag kanske ha gjort detta tidigare eftersom det skulle ha blivit lite smidigare, men nu passade vi pp eftersom det snart är dags för flytt. 

Jag skulle vara där klockan nio så vi åkte hemifrån kvart över åtta. Jag blev verkligen bokstavligt talat mer och mer nervös ju närmare hallen vi kom, och när vi var framme hoppade jag nästan runt för att jag var så nervös. Det är ju så att jag är typ på RM1-nivå, men nästan lite under det för att jag har haft så otroligt dåligt självförtroende och inte vågat göra nya saker förrän typ ett år senare, plus så var jag ju sjuk för två år sen och fick typ börja om från början då. Så man kan väl säga att jag ligger ett år bakom min nuvarande grupp, men nog om det. 

När jag kom dit träffade jag en av tränarna, som jag inte kommer ihåg namnet på just nu, och hon var verkligen jätte gullig. Och så träffade jag lite eftersom alla i gruppen (eller åtminståne de som var där, rätt så många jobbade på tjejmilen, det skulle jag också ha gjort egentligen), men osocial som jag är sa jag inte mycket mer än "Hej, jag heter Ellinor", men det är en början.. ☺️ Vi plockade fram och värmde upp (vi gjorde några jätte konstiga saker då faktiskt och jag så säkert ut som nån groda som fått fnatt på armarna 😄) Sen delade vi upp oss i två grupper och gruppen jag var i började på tumbling. Jag fick göra lite flickisar på "basic-nivå" eller vad man nu ska säga. Jag började med lite rondat-stäm ut i gropen och stillastående flickisar ut i gropen, vi har ingen grop så det tog ett tag att fatta hur man skulle göra för att inte ramla ihop hela tiden, och sen rondat-stanna-flickis på tublinget och sen rondat flickis ut i gropen. Jag tror faktiskt att jag lärde mig mer nu än jag gjort sen jag började våga köra flickis (förra året alltså). Man körde liksom samma varv, fick kritik, gjorde det bättre, fick kritik, gjorde det ännu bättre och gick vidare till något annat. Det är faktiskt ett väldigt bra sätt att träna på, ett tips till alla (främst ledare/tränare men också alla andra som gör något annat, typ spelar piano, dansar...)skulle jag faktiskt säga.

Sen efter en halvtimme var det drickpaus och sen var det fristående i en halvtimme. Då körde vi längor med piruette, hopp och hoppsnurrar. Det var lite svårt att hänga med då såklart för de gjorde väldigt mycket annorlundare än det vi gör på fristående, men jag tror det gick rätt bra ändå.

Fruktpaus och sen var det hopp. Vi körde på bord och jag valde att göra tsuka-tryck. Här utvecklade jag mig väldigt mycket också. Jag fick lite kritik på hur jag springer, jag förbättrade det och då gick det mycket bättre att köra.

Drickpaus och nu var det trampolin. Vi har ju aldrig haft tramoliner i Södertälje så medan de andra körde bakåt fick jag göra lite vanliga framåt volter. Grupperad, pik och sen skulle jag köra grupperad till rygg i gropen. Det tog ett tag innan jag fick till det, man vet inte direkt hur mycket fart man ska ha. Sen körde jag grupperad-halv (superlönge sen, men gick i alla fall), sträkt-halv, sträkt-hel och några försök till en och en halv skruv, fast det slutade bara med att jag typ krascha i gropen. 

Styrka, stretch och sen var det klart. Det gick faktiskt bättre än jag hade trott. Jag trodde typ att hela gruppen skulle köra dubbelsalto och tzuka (hur stavar man det egentligen????) och massa extremt svåra saker som jag aldig ens har provat. Men det var faktiskt, precis som Niklas en tränare i södertälje sa, så var det lite blandad nivå i gruppen. Och det kändes ju bra. Jag kanska inte försökte så mycket att vara social och bli komis me alla första träningen men alla verkade väldigt snälla och så går ku en tjej i min klass i den gruppen också så det är bra.

Men nu är det bara att vänta och se vad de bestämt sig för. De sa att de skulle diskutera med alla ledare och sedan skulle de mejla och säga om jag ska börja eller inte. Men jag vet inte om jag ska börja på en gång då för vi har i alla fall bestämt att jag ska gå kvar i Södertälje till RC (riks cupen) i oktober. Men det får vi väl ta då. 

Likes

Comments

Här är några lite nyare bilder på mitt rum, tvättstugan, hallen och köket. ☺️


Likes

Comments

Här är lite nya bilder från huset. Några är lite gamla, men nu börjar man verkligen se hur det kommer bli när det är klart. Det är bara golv, kök, badrum och tvättstuga kvar nu. So excited!!😝

Här är mitt rum😜


Okej lite gamla bilder på de här rummen (det är inte tapetserat) Har inte tagit kort på alla rum i huset av någon anledning, men här är de jag hittade

Lillasysters rum

Mammas och pappas rum. Så avundsjuk på deras altan. Den är lila stor som min lillebrors rum!!Likes

Comments

Vet inte direkt om det vart någon fest men fika blev det i alla fall. Man ska tydligen göra så när byggarna har lagt taket på huset fast i vårat fall blev det väll lite sent, taket var nog färdigt för några månader sen. Sen ska byggarna få kransar som de ska sätta upp i nocken, vid taket, men vi kunde inte nå dit så vi satte dem vid dörren istället.


Likes

Comments

Just nu sitter jag på en hög med spånskivor som är inne i mitt rum i det nya huset som vi håller på att bygga. Det är sååååå roligt att få vara med om det här för jag har fått vara med och bestämma och tycka till om många, som jag tycker, viktiga saker i det här huset. Plus så är jag ju lite (aa, kanske lite mer än lite kanske) intresserad av hus och sånt.
Som sagt sitter jag i mitt rum just nu och el-killen har precis varit här och gjort klart det mesta i rummen och jag ska fundera lite om allt känd rätt i mitt rum, och det gör det hittills. Jag trodde inte att det skulle vara så svårt att bestämma var alla uttag och sånt ska sitta för det måste passa med hur man ska inreda sitt rum, och om man kanske vill byta plats på nånting osv. Men jag tror att det kommer bli riktigt bra. Det enda jag var lite osäker på var om nätverks- och TV-uttaget (det var tydligen samma) hade hamnat rätt för det satt inte på samma ställe som jag hade skrivit på ritningen. Den hamnade mer åt höger än var jag vill att TVn ska va. Men det blev nog bättre ändå för då kan jag typ ställa en malm-byrå framför och gömma sladden då. Plus så ska jag ha den rätt så högt upp på väggen så jag kan se den från sängen.

Man kanske inte ser direkt hur det kommer att se ut sen, men såhär ser det ut just nu i mitt rum:Bredvid dörren kommer jag ha en skjut garderob (hela den väggen är en garderob)Jag är rätt så avundsjuk på mammas och pappas balkong. Den är lika stor som min lillebrors rum plus så är det sol där typ hela tiden.


Här är hela huset ☺️Likes

Comments