Ni vet ju som bekant att jag har på E.M Media startat ett nätverk med influencers, detta är nog det jag tycker är allra roligast och det jag vill satsa mest på! Jag ser så himla stort potential i detta och vet att detta är framtidens marknadsföring, jag är helt säker på det.

Jag har de senaste 2 veckorna byggt upp nätverket och får ständigt ansökningar, det är alltså mycket jobb att få ihop det. Och en del av jobbet är ju såklart att sälja in tjänsten till företag. Och det är här jag har stött på ett riktigt stort hinder.

Företagen vill inte betala

Företagen vill helt enkelt inte betala! Och detta gör mig riktigt frustrerad. Jag har själv erfarenhet att jobba med företag där min enda ersättning har varit produkter, alltså nu snackar vi inte pressutskick, det är något helt annat. Utan riktigt jobb, där det förväntas X och Y av mig där min enda ersättning är produkter och affiliate länkar här och där. Om man inte har så många följare på Instagram är man mest tacksam att någon vill jobba med en överhuvudtaget! Jag vet det, jag har själv varit där.

Men jag har bestämt mig för att inte jobba gratis längre.

Tänk på saken. Hade du gått till ditt vanliga jobb utan att få lön för ditt arbete? Ta när jag jobbade på Espresso House exempelvis. Jag hade aldrig gått med på att jobba mot gratis fika, det kommer verkligen inte på fråga! Men tekniskt sätt är det just det många företag gör. De förväntar sig arbete mot deras produkter.

Även om du som mindre influencer inte ens genererar någon försäljning genom ett Instgram inlägg så ger du företaget något mycket mer värdefullt: Exponering.

Du ger dem något ovärdeligt

Genom att du ger ett företag exponering så visar du för dina följare att detta är ett bra företag, företaget får därför förtroende. Och genom att företaget jobbar med många influencers över tid så får de också upprepad exponering, detta ger företaget varumärkeskännedom, de ligger alltså "Top of mind". Detta är saker som är ovärderligtt för ett företag.

Så även om just ditt samarbete inte leder till en endaste försäljning så ger du företaget något som är värt mycket mer än några försäljningar. Du ger dem förtroende och top of mind awareness.

Visste du dessutom att du måste betala skatt för din ersättning? Så även om du får hard cash eller produkter så är du skyldig att betala skatt. Så om din ersättning är en produkt så måste du betala skatt, vilket egentligen betyder att du betalar för ett samarbete.

Men, Jag hade dock kunnat tänka mig ett gratis samarbete, dvs utbyte av tjänster, om detta skulle vara strategiskt bra eller om det gällde ett riktigt bra företag. Men då hade jag föreslagit 1 eller 2 sådana samarbeten för att sedan utvärdera och sedan övergå till betalt jobb om det känns bra för båda parter. Detta är något som jag hade kunnat rekommendera inom nätverket med, men man måste vara på det klara att det ska övergå till ett betalt samarbete om det ska vara ett långvarigt jobb.

Så för att återgå till början, jag har alltså väldigt svårt att få ihop samarbeten just nu pga företagen helt enkelt inte känner att de behöver betala för ett jobb de lika gärna kan få gratis. Det är alltså nu upp till var och en att börja höja ribban när det kommer till samarbeten!

Genom att influencers förstår deras värde och förstår att alla som jobbar ska ha ersättning för detta kommer vi förhoppningsvis i framtiden inte ha dessa problemen. Men om vi inte tar ansvar så kommer marknaden fortsätta vara kaotisk och tror mig, detta kommer inte bli bra för varken företag eller influencers.

Redan nu kan standarden bland influencers vara ganska låg och visst vill man som företag synas hos en seriös kreatör? Genom att betala för marknadsföring(som du skulle gjort i tidningen eller hos Google) så kan du vara mer säker på att marknadsföringen håller en viss standard och du kan också känna att du som företag kan ge tydligare riktlinjer.

Detta är alltså en win win situation. Så detta är min ödmjuka uppmaning till både företag och influencers: Jobb = Pengar

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Min dag: Tidig morgon, mega finne på kinden, skola, paid social, svara på mail, tänkte promenera hem men sket i det pga kallt som fan, frukost till middag(mackor och flingor) och chill.

Jag och min finne kom tidigt till skolan, tänkte vara produktiv innan lektionen men skolan var låst. Så fick dricka kaffet i trappen tills jag blev insläppt, haha.

Lite OOTD. Såg när jag tog bilderna att dessa byxorna har sjukt konstigt skrev, hur blev det så? :O

Hade en något färgkoordinerad outfit idag. Bra för att vara jag i alla fall.

Byxorna och strumporna är från H&M, Tröjan är 2hand

Alltså, roliga/fina strumpor är mitt favoritplagg! Tips, för er med lite större fötter så har H&M's herravdelning nästan alltid fina strumpor!

Jag och min finne har fredags feeling. (obs, bilden gör den inte rättvis, det är mycket större och ONT gör den med)

Nu drar jag och Julian och köper kombucha. Kram

Likes

Comments

Inlägget innehåller reklam för E.M Media

Jag skrev ju i ett inlägg för några dagar sedan att jag höll på med en webbkurs och nu är den färdig!

Det är kurs som riktar in sig till företag som gärna vill komma igång på Facebook och Instagram men som behöver lite vägledning. I kursen bjuds det på mycket pepp men även konkreta råd och vägledning.

Jag har på E.M Media varit i kontakt med mindre till medelstora företag som gärna vill nå ut på sociala medier men som helt enkelt inte resurserna till att anlita någon. Så jag har satt ett pris som de flesta kan ha råd med och gjort innehållet så konkret som möjligt så att man inom företaget faktiskt kan genomföra det.

Jag hoppas verkligen att kursen kan hjälpa åtminstone några företag att förstå och nå ut på sociala medier!

Men jag ska inte ljuga, jag känner mig lite nervös. Jag har tagit andras kurser på nätet men aldrig gjort en själv, så själva upplägget är ganska nytt för mig. Men överlag är jag nöjd med innehållet och jag ville verkligen att man ska känna att man får mycket för sina pengar!

Ni hittar kursen här: E.M Academy och mer ni kan läsa här på mediaem.com

Jag hade gärna velat ge kursen kostnadsfritt till några företag för att få feedback. Så känner du någon som hade velat testa på den, be dem höra av sig till mig!

Gah, jag hoppas verkligen att detta blir bra! Om det känns bra kommer jag definitivt göra fler kurser för det var riktigt kul att göra!

Likes

Comments

Kommersiellt goja eller inte så jag tycker att alla hjärtans dag är en ganska gullig dag ändå. Jag och Julian har nog aldrig firat den, men jag brukar alltid tänka på oss lite extra på denna dagen, på det fina liksom.

Jag är verkligen inte en romantiker, jag köper aldrig blommor, jag bjuder inte på spontana presenter och jag håller mig ifrån känslomässigt tjafs (kanske just för att jag faktiskt är en väldigt känslig person) men jag blir fan glad när jag ser rosa ballonger och chokladaskar i form av hjärtan. Nä, jag får nog ta och bjuda ut Julian en kväll snart, eller vad säger ni? Kanske till tusen2 som vi pratat om ett tag. Det kan vi väl förtjäna.

Gör ni något särskilt idag?

Likes

Comments

Denna tisdag tänkte jag dela med mig av vilka appar och program jag använder för att redigera mina bilder. Jag tycker det är så kul att bli tipsad om nya redigeringsverktyg så jag tänkte samla mina favoriter för er som gillar det lika mycket som jag :)

Lightroom

Jag älskar Lightroom! Det är ett väldigt enkelt program att färgkorrigera i, fixa exponering och få bilderna att se mycket krispigare ut etc. Jag har det som ett program i datorn och en synkad app i mobilen, vilket är bra för då kan jag börja på datorn och avsluta på mobilen.

Photoshop

Jag har under sååå många år inte pallat bry mig om Photoshop. Jag kommer ihåg att jag försökte lära mig det i gymnasiet, men gav ganska snart upp och försökte aldrig igen.

Jag är fortfarande ganska grön när det kommer till PS, men jag lär mig lättare nu, antagligen för att de har uppdaterat programmet men även för att jag generellt sätt förstår redigering bättre nu. Jag gillar att lägga lager och fixa med bakgrunder i Photoshop. Resten gör jag sedan någon annanstans. Betalar knappt 200 kr/mån för PS och LR.

Afterlight

En av mina favorit appar att redigera i och som jag haft längst är Afterlight. I Afterlight finns massor av bra filter, du kan lägga till så att dina bilder ser dammiga ut och ge bilden light leak (ni som är äldre än 20 vet nog vad detta är), vilket gör att bilderna ser retro ut.

Kostar typ 20 kr i appstore.

Picmonkey

Jag och Picmonkey goes way back. Sidan har det senaste året fått en ganska stor renovering men den är fortfarande väldigt enkel att använda. Det är gratis att skaffa ett konto och med ett premium konto får man tillgång till allt, vilket jag har. Jag gör alla "skönhets" grejer på Picmonkey typ gör ögonen vitare och tar bort finnar osv. Jag gillar även att använda deras mascara(!) verktyg för att göra vissa delar av bilden skarpare, som ögon och läppar. Detta kan man göra i photoshop, men jag gör det på picmonkey för att det är så extremt enkelt och jag kan sidan innan och utan.

Premium kostar från 50 kr/mån.

PicsArt

Är en ganska ny app för mig, men jag har redan hunnit använda den ganska mycket. Jag gillar att använda Picsart för att lägga på en "mask" på bilden, alltså typ ett filter men med mönster. Jag gillar också "brush" funktionen där man kan lägga till bokeh, skimmer, hjärtan etc där man själv vill. Bra om man gillar lite mer gulligare bilder!

Är gratis i appstore.

HUJI

Sist ut är ingen bildredigering utan en kamera(app) som gör att dina bilder direkt ser sådär härligt 90-tal ut. Man får tom en datumstämpel som man fick på kamerorna när jag var liten(med året '98)! När man tar en bild så lägger Huji random på effekter, så två bilder i följd har inte samma mängd effekt. Det är lite engångskamera känsla i det hela.

Appen är gratis i appstore.

Detta var mina favoriter, just nu i alla fall!

Använder ni någon av dessa redan? Annars hoppas att ni hittar en ny favorit i listan, kan verkligen rekommendera var enda en.

Likes

Comments

Ni vet ju vid detta laget hur mycket jag älskar att lyssna på poddar och på min promenad hem ifrån skolan lyssnade jag på "Vad fan håller jag på med" som jag nämnt förut och i detta avsnittet pratar Alexandra och Linda om detta med att vara entreprenör. Och jag är faktiskt smått allergisk mot det ordet.

De senaste åren har både jag och Julian varit inne i entreprenörs-bubblan på internet. Alltså, det är en viss typ av människor som ganska typiskt sitter på ex Youtube och pratar om entreprenörskap. Och ofta när man har hört en så har man hört alla. Men med det sagt kan jag uppskatta dessa typer av människor och videos, det kan vara väldigt peppande!

Men vet ni vad jag är så fruktansvärt trött på? Självutnämnda entreprenörer som inte gör något annat än att kalla dem själva just det. Dom är in it for the glory liksom. Du är inte en enpreprenör bara för att du säger det. Man måste leva som man lär liksom.

Jag vill därför repetera lite av det som de pratade om i podden och fastställa lite kriterier för att kunna kalla dig själv entreprenör.

Entreprenörs kriterier

 • Alla företagare är inte entreprenörer. Att vara egen företagare är inte så himla glamoröst, men ack vad stark man är som tar klivet och startar eget. Alla företagare är dock inte entreprenörer, utan en del startar ett företag och får det att gå runt och andra bygger upp sitt företag/projekt till något annat än det från början var.
 • En entreprenör gör oftast allt själv under en tid. De allra flesta entreprenörer har i början av deras projekt varit den som GJORT ALLT. Ofta helt själv. Missförstå mig inte nu. Det finns ingen prestige i detta, men de flesta kan helt enkelt inte få in någon annan att hjälpa dem, antingen pga brist på kompetens eller pengar.
 • Man gillar att starta grejer(och avsluta dem, typ). Hela grejen med en entreprenör är ju att de tar något och förvandlar det till något mycket större och bättre. Ibland misslyckas man. Men det är själva grejen att starta något och fortsätta fast att det är skitjobbig som gör en entreprenör. See it through liksom.
 • Man brinner för sitt projekt! Som komplement till förra punkten så måste jag tillägga att man måste brinna för sitt projekt! Mest för att man måste orka jobba med det väldigt mycket och att man måste vara kunnig inom det.
 • Man är aldrig riktigt nöjd. Som entreprenör måste man hela tiden vilja ha lite mer, det allra mesta kommer ifrån det hugget inombords som säger att det inte är nog.
 • Man är okej men att alltid vara lite på. Som entreprenör så är det sällsynt att man stämplar ut kl 4 och sedan fixar man resten imorgon. Såklart så finns det tid för att slappna av, men man är alltid lite på ifall något behöver fixas.
 • Man löser saker. Vet man inte hur något fungerar? Då lär man sig det! Man ser till att lösa problemen som uppstår på vägen.
 • Det är okej att misslyckas. Denna är nog inte så självklar, men kanske viktigast att komma ihåg. Som entreprenör sitter man nästan ihop med sitt företag/projekt under en lång tid och kan börja identifiera sig med sitt jobb. När man misslyckas kan man då såklart ta detta väldigt hårt. Men man måste lära sig skilja på sitt jobb och en själv, att värdet inte sitter i ens prestationer.

Jag skulle i dagsläget inte kalla mig själv en entreprenör, men fråga mig igen om 2 år. Jag tror att man måste förtjäna det. Sedan tror jag absolut att vissa är mer företagsamma än andra, jag är definitivt en av dem. Men det gör mig inte per automatik till en entreprenör.

Nu vill jag veta vilken er favorit entreprenör är? Min är nog Gabrielle ”Coco” Chanel. Försökte komma på en mer modern, haha , men kom inte på någon just nu. Får återkomma.

Likes

Comments

Söndag och vilken söndag det har varit! Ok, det har faktist inte hänt jättemycket. Jag sov ganska länge och så gott jag sov! Ni vet när man sover så himla djupt och vaknar men lyckas somna om utan problem igen? Mums.

Sedan hjälpte jag mina fina kompisar med lite transport och sedan dess har jag bara varit hemma. Jag har inte ens varit på promenad idag(?!). Jag har bara suttit och redigerat videos och spelat in videos. Jag håller nämligen på att göra en webbkurs i sociala medier för företag, vilket är superspännade! Så kul att bara sitta för mig själv och prata om sånt jag tycker är roligt, haha. Är du intresserad av kursen kan du höra av dig på ellie@mediaem.com Jag kommer antagligen också skriva mer om den här i bloggen. To be continued.

Men alltså, mitt liv är inte så händelselöst som det verkar. Jag gör ju faktisk väldigt mycket, men jag gör nästan allt framför datorn, så det verkar liksom inte mycket. Och det är ganska enformigt emellanåt. Jag längtar efter att bara göra något spännande. Åka iväg någonstans och bara vara. Vilken inte kommer hända någongång snart, så ibland är det kämpigt att jobba på utan att se något ljus i tunneln (sorry för morbid liknelse) speciellt när man är ensam i det hela. Jag villl så gärna åka utomlands detta året och jag hoppas att jag kommer ha möjlighet att kunna åka på någon fjuttig resa. Kanske en weekend helt för mig själv? Åh, mys!

Nä, nu ska jag jobba på en stund till sen ska jag hoppa ner i säng!

Likes

Comments

Nu var jag ju himla nära att glömma bort att blogga idag! What, Vad hände?

Jag har(Typ. Ställer alltid klockan) tagit sovmorgon, jobbat, spelat in en del av en webbkurs som jag ske ge ut(teaser), gått på promenad, ätit potatis. Typ så. Jag hade ingen plan med dagens inlägg faktist, men nu blev det ju väldigt hastigt. Men min dag har inte varit jätte spännande ändå. Imorgon får jag lov att skärpa mig och ska skriva ett mer innehållsrikt inlägg. Denna veckan har bara varit väldigt konstig. Nu måste jag posta innan klocka slår 00.

Kram

Likes

Comments

Wow, en buske som inte är helt naken.

Promenad, promenad, promenad.

Kool.

TGIF och det tycker jag ska bli riktigt jävla skönt faktiskt.

Idag ville jag verkligen inte gå upp, det händer sällan. Efter att ha dragit mig i några timmar steg jag upp och sedan dess har nacken varit öm, spänningar i axlar och huvudet har dunkat. Jag var ju hos doktorn för ev hormon relaterad migrän så nu har jag börjat ta mini-piller för det är tydligen det enda som ev. hjälper. Ja det och att gå till en naprapat. Eller bli gravid. Tror ni min kropp hintar något till mig? Hoppas verkligen att detta kan hjälpa, bara lite iaf.

Alltså fett stor kram till alla som lever med återkommande migrän och huvudvärk. Nu ska jag äta ungsrostad potatis och inget annat. Alltså, kan jag bara leva på potatis tack?

Likes

Comments

Hade inte kameran med idag så det blir mobilbilder idag.

tumblr sunglasses

Jag och mina Kurt Cobain brillor sticker iväg för lite miljöombyte.

kurt cobain solglasögon

2cool4you. Nah skoja ba, du är också cool.

(måste fixa nya linser så att jag faktiskt kan se + ha dessa på mig)

espresso house

Workworkworkwork. Det är mycket pill som bara måste göras, men jag klagar inte, tycker allt är spännande just nu. Var också mysigt att träffa en gammal stammis på mitt gamla jobb.

almonds laptop

Snacks. Btw, hade redan ätit 2/3 av mandlarna när jag tog bilden. Vem äter såhär många mandlar och är nöjd ens?

Just nu ligger jag i sängen och har faktiskt bara legat och slöat framför Youtube, har typ inte gjort det på hela vecka. Julian lagar mat. Jag väntar på att solen ska gå ner så jag kan ta min kvällspromenad *vampyr.

Blir inte mycket text idag, känns som om jag inte har något vettigt att säga atm.

Kram

Likes

Comments

Igår skrev jag ju att jag skulle skriva om Instagrams algoritm idag, men efter att ha scrollat på Facebook imorse och snubblat på bl.a detta inlägget vill jag hellre snacka lite om Facebook's algoritm.

Facebook's Algoritm tips

Först av allt så gäller algoritmuppdateringen främst företag på Facebook. Detta är ett resultat av att många företag på Facebook har kört med s.k "engagement clickbait", det vill säga att många företag har lyckats få högt rankade poster på Facebook genom att skriva saker i stil med "Tagga en kompis som ölskar kakor!" eller "Kommentera en 🦄 om du gillar enhörningar". Inte de bästa exemplen kanske, men jag tror ni förstår min poäng. Detta har resulterat att engagemanget tekniskt sätt har gått upp, men inlägget genererar inget värde för besökarna på Facebook. I alla fall enligt Facebook.

Så för att få stop på engagemang clickbait har man gjort som på Instagram och visar relevant innehåll. Det betyder alltså att flödet inte är kronologiskt, så en del syns, men en del syns inte i flödet.

Hur kan man förhindra att ens inlägg inte syns?

Jo, genom att gå back to basics. Skriv inlägg som ger värde! Skriv innehåll som uppmanar till positiv diskussion, ställ öppna frågor och engagera med ditt community! Detta gäller främst för företagssidor på Facebook, men ju mer relevans ditt inlägg har, desstu större är chansen att det kommer synas.

Exempel på saker som underlättar ditt Facebook:ande:

 • Skriv om hjärtefrågor
 • Som företag, ha med de bakom organisationen (medarbetarna och er story) involvera ert community
 • Var aktiv i andras inlägg

Kan vara värt att nämna att Facebook håller koll på hur andra uppfattar inlägg. Har ett inlägg många arga reaktioner eller negativ ton i kommentarerna kommer det inte att prioriteras, detta för att uppmana till ett positivt community och för att inte hetsa till diskussion.

Kortfattat: Facebook vill att du ska använda plattformen så som den var menad att användas. Som ett community.

Jag tycker personligen att detta är en bra sak. Detta betyder att jag inte ser inlägg från företag som inte är relevanta för mig eller engagement clickbait. Det betyder att man faktiskt måste ta tag i sitt community och ge det den tid och omsorg som krävs, vilket är den viktigaste grundstenen i allt jag gör som marknadsförare. Det ska ge värde helt enkelt!

Hoppas att detta klargjorde lite för dig om algoritmen, och det viktigaste är att inte få panik. Utan att lära sig jobba med förändringarna.

Vad tycker du om algoritmen och har du märkt av den?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna tisdag blir det inget vanligt tisdagsTips, detta blir mer ett tips för dig som bloggar eller har någon annan social media. Både igår och idag har det varit fullt ös med E.M Media, så jag har helt enkelt inte tid att skriva vettiga tips.

Jag är nämligen mitt i att strukturera upp ett influencernätverk!

Det är kort och gott ett nätverk där jag hjälper influencers att samarbeta med företag som passar dem.

Och fast att detta är så kul och jag är så himla förväntansfull med allt, så har gensvaret varit stort på väldigt kort tid, vilket såklart är ett lyxproblem. Så nu ikväll ska jag börja med att lägga in profiler på hemsidan och att få upp allt på ett vettigt sätt så snart som möjligt.

Några av E.M Media's Influencers, från höger: Amelie , Amanda , Sally

Så om du brinner för att skapa riktigt bra innehåll och är driven så är du varmt välkommen att kontakta mig! Du gör det på: ellie@mediaem.com

Du bör ha minst 1000 följare på Instagram eller 500 visningar/ mån på din blogg(eller motsvarande på annan social plattform) men jag kan inte nog understryka att det viktigaste är att du brinner för din plattform/nische! Hör av dig så pratar vi om saken :) Du kan läsa mer på mediaem.com

Nu går jag nog faktiskt ut på dagens andra promenad, känner att jag behöver luft och lite poddtajm, sen ska jag fortsätta jobba. Hade det inte varit fantastiskt om dagen hade ett par extra timmar?

Imorgon tänkte jag dela med mig av lite Instagram tips som plåster på såren för dagens TisdagsTips inte blev som det brukar. Under tiden kan du kika på denna videon där jag delar med mig av 3 tips hur du kommer igång på Instagram eller läsa dessa tipsen om Instagrams algoritm.

Likes

Comments

Just nu är en sån himla konstig tid.

Jag är inne i ett bra jobbflow, men samtidigt har jag mer ångest än på väldigt länge. Jag vaknar med ångest och somnar med ångest, men jag får mycket gjort, för när jag jobbar vet jag att jag rör mig framåt och det distraherar mig dessutom.

Promenader och att baka är typ det bästa som finns när man har generell ångest. Så jag har gjort både och.

malmö bellevue promenad
ellie och julian med sol i bakgrunden

I eftermiddags var det så starkt sol ute, Julian övertalade mig att pausa jobbet och gå på en snabb promenad i kvarteret. Jag brukar föredra kvällpromenader, men måste erkänna att det var skönt med solsken.

inspirations bild. jobba hårt men var vänlig

Jobb, jobb, jobb. Jobba hårt och var vänlig.

vegansk semlor med sylt
vegansk semlor med sylt

Jag gillar inte vanliga semlor. Kombon med grädde, bulle och mandelmassa gör mig så himla illamående, så jag gjorde en variant som också gjorde mig illamåndende, men inte alls lika mycket, haha.

Jag använde detta receptet till bullarna och byte ut alla animalier till vegetabiliska alternativ. Jag använde exempelvis Carlsham mjölkfria margarin, mandelmjöl och penslade med vatten istället för ägg. Istället för mandelmassa använde jag hallonsylt och Alpro's vispgrädde. Riktigt goda och Julian åt dem dessutom, vilket han inte brukar göra, så 10/10.

Nu ska jag svar på lite mail och sen är det dags att ta tag i middagen.

Kram

Likes

Comments

Idag har vi haft Julians mamma på besök, gjort upp planer och haft en liten fotosession nere i stan.

Det är verkligen så fint nere i gamla stan i Malmö. Vill typ bo i någon utav de pyttesmå färgglada husen.

Bae

Tycker det delvis att det är synd att de river den industriella delen av Malmö, men å andra sidan blir det fint när det byggs nytt.

Mitt i att dirigera. Måste lära mig släppa kontrollen mer när någon annan tar bilder, vilket är svårt när jag har en bild av hur jag vill ha det. Men Julian gjorde ett utmärkt jobb.

Nu ska jag baka vegansemlor, men mer om det imorgon.

Likes

Comments

Årets första månad kom och gick i svep. Januari var en bra månad på min Instagram, iaf rent bildmässigt. Jag köpte ju en ny kamera så kvaliteten har blivit mycket bättre. Men jag har också känt mig kreativ och lärt mig mycket om redigering. Så jag tänkte visa er mina favoriter!

rosa makeup ellie malm instagram
glam makeup ellie malm instagram

Pretty in pink! Ville ha allt rosa, målade även en lampa rosa för effektens skull. Tycker det ändå inte blev för gulligt utan lyckas göra det "grungy" typ.

Senaste makeupen och ibland när jag tar bilder så känner jag mig så löjlig, haha. Så ibland tar jag mest bilder när jag fjantar mig, och detta är en av dem.

artsy bild makeup ellie malm instagram
redigerad bakgrund ellie malm instagram

Detta är en bild när jag har testat mig fram i PS som faktiskt blev bra. Jag har inspireras av gamla 70-tals filmer där de gärna gör bild på bild, vilket jag tycker ser lagom trashy och coolt ut.

Ännu ett PS projekt. Var tveksam att lägga upp denna pga håret under armen, men tänkte att något sånt ska inte hindra mig från att dela med mig av det jag gillar!

70 tals makeup ellie malm instagram
konstnärlig makeup ellie malm instagram

Denna locken är min favorit i januari. Kan bero på att sminket matchar tröjan så bra, så tillfredställande, haha. Gillar 70-80 tals känslan i den.

Här ville jag bara vara kreativ så bara satt mig ner utan någon tanke och så här blev det. Gulligt tycker jag!

Min plan är att lägga upp mindre makeup och mer livstil på Instagram framöver. Inte för att jag inte gillar makeup, men jag känner att jag vill visa mer vem jag är, visa mer jobb, inspiration och outfits typ. Makeup är fortfarande fruktansvärt kul, men det är ju faktiskt inte det som jag vill bli förknippad med längre, inte helt och hållet iaf.

Om du vill följa mig hittar du mig här: @ellie_r0ose

Likes

Comments

Det vankas ju gymnasieval och nu finns det lite nya linjer att söka till, nu kan du bland annat utbilda dig till både Youtube och Influencer!

När jag först hörde detta var jag lite skeptiskt, och det är jag nog fortfarande. Men jag tycker att det är bra att utbildningarna hänger med i utvecklingen och i programmen ingår ämnen som kommer vara sjukt relevanta i framtiden.

Att kunna filmredigering, bildredigering och text kommer inom många områden inom det kreativa och media vara en otrolig fördel! Jag önskar denna utbildningen fanns när jag var yngre, haha.

Men det ska bli kul att se hur det hela utvecklar sig!


Om du är intresserad utav någon av utbildningarna finns mer info på deras hemsida.

Vad är dina tankar kring det hela?

Likes

Comments

Igår satt jag och scrollade runt på Instagram, bland filter och OOTD's så kände jag som världens världens sämst kläda person. Kläder och mode har alltid intresserat mig, men de senaste åren har jag faktiskt inte orkat bry mig så mycket om det där. Bekvämlighet går oftast före stil, för jag har haft svårt att kombinera dem två. Men nu tänkte jag faktiskt ta tag i min stil!

Så vad passar sig bättre än att sammansätta min drömoutfit för att få lite inspo?!

Jag är en sucker för basfärger så som svart, vit och grått. När det kommer till makeup är jag gärna wild and crazy men när det kommer till kläder vill jag ha saker som funkar till allt.

Jag satsade därför på mycket svart med med en hint av vit och guld. I ärlighetens namn är mycket här alldeles för dyrt, snål som jag är, men detta är saker som jag går in och spanar på då och då. Som skorna från Stella McCartney har jag varit kär i sedan jag såg Helen Andersson ha på sig dem första gången. Liebring är en ny förälskelse, Marc Jacobs är min första designerkärlek och Monki är en av mina favoställe att handla prisvärt.

Och planen är faktiskt inte att köpa allt detta utan att få inspiration, get my juices flowin! Men jag vill gärna införa lite mer stil här på bloggen, kanske inte rent och skärt OOTD men visa bilder vad jag har på mig i en del inlägg.

Men hallå, kan inte ni tipsa mig om nån riktigt najs modeblogg? Gärna lite alternativt/stilrent/nordiskt

Nu kurrar min maga något fruktansvärt så jag får väl ta och ordna med middag, ack vuxenlivet.

Kram

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag sett flera i mitt Instgramflöde som ifrågasatt andra Instagramare's framgång. Jag tycker personligen att det är kul att analysera vad som gör en person framgångsrik, men det har inte varit på den nivån. Tonfallet och formuleringen har varit ganska nedlåtande. Tjejer som ifrågasätter andra tjejers framgång.

Jag tycker att man absolut kan ifrågasätta varför en är "framgångsrik" (har många följare), eller kunna ge någon kritik, det måste man liksom om man är intresserad utav själv växa på sociala medier eller i livet. Men att säga att någon är tråkig och undra varför andra följer det kontot för, ja, det är fucked up. Ursäkta min franska.

Så jag tänkte därför dela med mig av mina främsta - Backa din syrra- tips för att förhoppningvis hjälpa någon att tänka efter en gång extra innan man snackar illa om en annan syrra.

via GIPHY

 • Snacka inte skit bakom din syrras rygg - Detta gör inte bara din syrra ledsen utan det förstärker även stereotypen att tjejer snackar skit och alltid måste rivalisera mot varandra. Om nån snackar skit om en medsyrra, ifrågasätt beteendet.
 • Lyft, inte sänk - Ge en härlig syrra en shoutout då och då! Var inte rädd för att länka, den syrran kommer inte sno dina följare, jag lovar.
 • Inkludera alla möjliga sorters syrror när du pratar - Undvik att uttala dig sterotypiskt. Ex. som för ett tag sedan när jag var inne på Sephora och hörde två vänner prata i den milslånga kön. Den ena påpekade hur många plånböcker den hade, för det är något tjejer har för tjejer gillar att shoppa. Där stod jag och tittade på min trasiga, gamla plånbok och undrade "vilka är dessa tjejer?!". En syrra kan gilla något medan en annan gillar något helt annat.
 • Backa din syrra - Nu kommer det framstå som om jag bara springer och tjuvlyssnar på andra, och det gör jag, ok, döm mig inte. För någon vecka sedan satt jag på ett café och hörde några vänner prata om "Metoo" och de sa faktiskt att det hela "Var lite överdrivet". Nu kändes det inte lämpligt att jag som lyssnat på deras samtal skulle lagt mig i, men om din syrra säger sådana saker, ifrågasätt beteendet.
 • Ge din syrra en komplimang - Jag är en av dem som inte har något emot komplimanger baserat på utseende, men never ever ge din syrra en komplimang i stil med "Vad snygg du är, har du gått ner i vikt?". Ett förslag kan vara - "Du är så snygg i det läppstiftet!" eller ge din syrras brains lite cred.


Har du något backa din syrra- tips?

Obs. "Syrra" definieras inte utifrån pronomen utan används för fyndighetens skull.

Obs. Läs inte detta allt för ordagrant, detta skrevs med lite men glimten i ögat, och något oplanerat.

Likes

Comments

För ett tag var jag nära på att glömma bort att blogga idag, har så mycket i huvudet just nu. Men det måste vara 30 dagars utmaningen som har hjälpt mig komma in i en rutin för här sitter jag ju nu! Känner mig så duktig, haha.

Och tack för fin respons på gårdagens inlägg, kul att ni gillar de lite "nördigare" inläggen som jag så himla mycket uppskattar att skriva.

Idag får ni hänga med mig, helt enkelt. Lets go!

kaffekopp och suddig datorskärm i bagrunden

Dagen börjar alltid med en kopp kaffe och slösurfade. Passade på att läsa lite bloggar under morgonen. Tänkte skriva ett inlägg om de bloggar jag faktiskt läser regelbundet snart, mest för att jag tycker såna inlägg är inspirenade och det är kul att lyfta andra!

dricker ur mugg med en lapptopp i knät
dricker ur mugg med en lapptopp i knät

Resten av dagen har i princip spenderats framför datorn, vilket inte är så kul att se och i ärlighetens namn var det inte så roligt att göra idag heller.

Jag drack åtminstonde te idag, vilket typ aldrig händer och vad passade bättre denna dagen än mig Fuck off-mugg. This goes out to till alla som någonsin sagt åt en kvinna att "lugna ner sig". Nej, bara nej. Vi kvinnor ska lära oss att vara mer vilda, högljudda och orädda.

ingefära shots

Under eftermiddagen var det dags för en Julian specialare - Superstarka, supernyttiga shots och en ganska vidrig grön smoothie med en dagsdosering utav grönsaker. Mums.

linsgryta med ris

Resten av dagen spenderas på en väldigt regnig promenad på stranden, ännu mer sittande vid datorn i ett tappert försök att vara produktiv och middag. Till middag lagade jag en superenkel linsgryta med vitt(!) ris. Åh, jag älskar vit ris alltså! Har typ bara käkat råris sedan tonåren, men YOLO.

löparskor

Mot kvällen kände jag för att promenera och lyssna på podcast, detta har blivit en rutin för mig som jag verkligen uppskattar! Så mysigt med kvällpromenader alltså. Just nu lyssnar jag på "Vad fan håller jag på med?!" och funfact, jag tänkte döpa min framtida pod till detta fram tills jag för 3 dagar sedan upptäckte denna podden. Vad kan jag säga, great minds, haha. Får väl komma på ett annat namn *smått bitter men kommer över det pga podden är så jäkla bra

natursnacks

Och här är jag nu, skriver och käkar naturgodis + hallonsaft (Jag är vuxen, jag lovar).

Ibland är väl livet inte så jävla spännande och det mesta av tiden går mest åt att försöka vara produktiv i den mån man kan just den dagen. Inte världen sexigaste sanning, men ändå en sanning. Men för mig är det de små sakerna som förgyller dagen, typ som att gå på promenad eller dricka saft.

Har du gjort något riktigt mysigt idag?

Likes

Comments

Denna tisdag tänkte jag visa er hur man gör rubriker, för fram till ca 5 minuter sedan visste jag inte att det fanns en genväg för att göra det här på Nouw, haha. Hur blind kan man vara?

Men jag tänkte visa er hur ni kan göra det via en genväg och hur ni gör en ännu mindre underrubrik, aka en h3 och varför det kan vara bra att göra!

Så, vi kan väl börja med att reda upp de namnen jag kommer använda för de olika rubrikerna, så att du inte sitter där och ba "H vadå?".

H1, H2, H3...

H:et står helt enkelt för "Heading", vilket i kodspråk är rubrik. Så genom att ge dem en siffra så berättar man för för sökmotorn vilket prioritet de har, pretty much.

H1 - Är inläggets huvudrubrik, det är den du ser högst upp. Denna ska du tänka lite på som en en boktitel, den ska beskriva vad ditt inlägg handlar om och vara lockande. H1:an ska bara användas en gång per inlägg.

H2 - Är den största underrubriken. Det är den som är förinställd när du trycker på knappen "rubriker". Denna kan du tänka som en kapitelrubrik i en bok, den ska beskriva ett stycke i din text och hjälpa läsaren att navigera i texten. H2:or kan användas fler gånger, men överanvänd dem inte!

H2 underrubrik nouw bildtutorial

H3 - Är en mindre rubrik än h2:an och kan användas för att vara ännu specifikare i din beskrivning. Just i blogginlägg är kanske inte h3:or så vanliga, men på en hemsida kan det vara bra att använda h3, h4 osv. H3:or kan liksom H2:or användas mer än 1 gång, men igen, överanvänd dem inte.

Tips för att skriva bättre rubriker

 • Har du svårt att komma på en rubrik? Börja med texten och utforma rubriken efter texten efteråt.
 • Få med ditt nyckelord. Nyckelord menas med ett ord som beskriver essensen med inlägget, ex "Vårskor" om ditt inlägg handlar om vårens skomode.
 • H1:an ska fånga läsaren! Vad hade fått dig att klicka in?
 • Kom ihåg att det inte är lätt att skriva en bra rubrik, testa dig fram!

Så, vad är syftet med alla dessa rubriker?

Föreställ dig själv. Du surfar runt på internet och snubblar på ett blogginlägg, vad hjälper dig att förstå vad inlägget handlar om och var i inlägget du hittar vad? Jo, rubriker såklart!

Rubriker ska hjälpa läsaren att navigera i texten, men det hjälper även sökmotorn (Google) att förstå vad inlägget handlar om och vad som är viktigt i texten. Dörför är det en win-win att veta hur man på ett bra sätt använder rubriker!

Hur du gör en h3:a

Du vet kanske redan hur du gör en h2, om inte annat så visade jag dig lite längre upp. Men än så länge finns det ingen förinställning för h3 (vad jag vet om?), så jag tänkte visa dig hur du superenkelt gör en H3 osv här på Nouw.

Börja med att skriva din H3:a (din minsta underrubrik). När du är klar trycker du på "HTML", då kommer du se hur din text ser ut i HTML kod, hur coolt är inte detta?!

H2 underrubrik nouw bildtutorial

Det enda du behöver veta är att att istället för "P" så ska vi skriva in "h3" mellan <> och </>. Okej?

(Om du känner dig osäker, kopiera dessa och klistra in först <h3> och sist </h3>)

H2 underrubrik nouw bildtutorial

Så bara leta upp p och skiv in h3 istället, thats it. Sedan klicka du bara på HTML knappen igen och voila, du kommer känna dig som värsta kodaren, haha!

H2 underrubrik nouw bildtutorial

Sedan kan du bara centrera texten som vanligt osv. Super fiffigt va?

H2 underrubrik nouw bildtutorial

Så nu förstår du inte bara vad h1, h2 osv är, utan du vet hur du sätter in det i koden, du har en större förståelse för varför detta är viktigt och kommer känna dig som Lisbeth Salander när du sitter där och pillar i koden!

Likes

Comments

Instagram@ellie_r0ose