en enkel uppdatering är det dags för. Vad jag vill skriva vet jag inte, men av någon anledning så skaffade jag appen åter igen för att på något vis börja om igen... på en ny kula på så många sätt.

Så ja... Just nu så jobbar jag så mycket på mig själv, både psykiskt och fysiskt. Jobbar ständigt på att våga se mig själv och uppskatta min egna existens. Som för så många andra, såklart... så går det i vågor. Där man hellre ser mycket negativt istället för att se fördelarna i livet. Jag ser omtanke och kärlek omkring mig... men slås ner av mitt egna mörker. Men tack vare fina människor omkring mig så tänker jag till... Vågar ta för mig och kanske ser mig själv genom ett bättre ljus. Det är min strävan att på något sätt gå vidare... & bli ett bättre jag med en bättre utsikt.

Jag är oändligt tacksam för dem som aldrig ger upp på mig... även när jag sluter mig. Dessa är på riktigt & Tack för att just ni är i mitt liv.

Jag kan ännu en gång återbesöka ämnet vikt och kost. Där bottnar garanterat 90 % av mitt mående. Jag har insett ännu en gång att jag har ett ohälsosamt sätt att leva med socker. All or nothing. Jag har nu bestämt mig för att helt utesluta kött ur min kost och även andra mejeriprodukter så gott det går. Inspirerad av en fantastisk källa och stöd så känner jag att jag kan leva med det tankesättet. Något som både funkar för mig och mina barn som gladeligen äter åtminstone veg när dom är hos mig. Inget är spikat i sten eller för den delen påtvingat på mina barn, men kan jag göra deras liv ännu grönare så gör jag det. Tur man har barn som väljer frukt före godis ändå. :)

Men för min egen del så utgår jag helt ifrån att leva på vegansk mat. Någon gång kan det hända att ost är inblandat. Men svart kaffe gör mig inget och grönsaker är fantastiskt gott! Dricker inte ens mjölk längre så jag saknar det inte alls.

Anledningen, ja dels för att det är bra för mig och att jag testar att försöka skippa gluten för det mesta då jag tror att jag är känslig emot det. Sen är inte laktos min vän heller. Jag kan dessutom rädda ett djur om dagen... vilket ger mig någon glädje i att någon förändring för något vackert liv någonstans. Det är mer ekonomiskt för mig att leva på detta vilket inte är en nackdel direkt!

En fördel i allt det här är att det är så enkelt. Jag tänker näring näring näring... öser på med grönt, rött och annat smått och gott. Det är fantastiskt vackert att se och även förtära.

Sen är vikten något jag vill få bukt på... på ett vettigt sätt som passar min livsstil. Jag har lagt på mig ca 10 kg sen jag började jobba. Det är nog nu. Men det är också färdigt med hetsen. Jag kommer aldrig att jaga kilon på det sättet igen. Utgår från känslan i kroppen istället och tar det som de kommer. Ta bort den psykiska pressen man själv sätter och lägger den energin på att göra rätt val för just mig och mitt liv.

Nu är det natt. Med musik i öronen så somnar jag med en trygghet och tacksamhet i hjärtat. Kärlek till er! ♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

jag har sedan i december haft fransförlängning. Går hos fantastiskt duktiga söta godingen Anna på Jess här i Sundsvall.

Jag skulle nog inte kunna vara utan förlängning nu kan jag säga. En fin investering i mig själv som är lätt värt pengarna! Jag känner mig alltid fin och varför inte framhäva själens spegel mer? så jag älskar det!

Gjorde påfyllning idag och är så nöjd!

Dessutom så kan jag tillägga att jag inte ser några fall av mina egna fransar, enligt Anna har jag fått fler... så detta sliter inte ett dugg. Det är ju perfekt! Piff piff! ;)

  • 924 Readers

Likes

Comments

ja återkommande ord i mina pass.

Kl 18.40 onsdagar (varannan vecka) så håller jag pass på Ego City. Gjort det en period nu och antalet medlemmar på passen ökar för varje gång. Så kul!

Just ikväll så var en annan instruktör på passet för att träna med oss. I mina ögon är han rutinerad och jag blir så nervös när andra instruktörer kommer. Men så fort musiken kommer igång så är jag "där". Jag körde på som vanligt... peppade och folket var så taggade och gav verkligen allt och mycket mer. Feedbacken efter passet var grym, så många nöjda och de gillade musiken. Så kul att medlemmarna är nöjda och att dom känner att dom får ut något av mina pass precis som av andras.

Under intervallerna och en riktigt bitande backe så väljer jag också att ta av mig micken. Min röstkapacitet håller och det är känslan jag vill åt! Att få varje individ att våga ta i liiite till... låta det kännas och våga anta utmaningen som är just deras. Såå häftigt!

För mig är det viktigt att ge av mig själv där och då, min scenskräck är som bortblåst och jag lovar.... det är tack vare medlemmarna som jag älskar det här. Att se och känna en påverkan hos en person är sjukt häftigt! Mötte blicken på flera idag där jag verkligen såg glöden tända till inför just det vi skulle göra, ge det sista vi har att ge... att våga ta oss längre än någonsin!

Säger tack! för det är NI som gör det! Jag älskar det!

  • 952 Readers

Likes

Comments

som jag skrivit tidigare kanske så ska jag ju få äran att få sjunga på ett bröllop i sommar. Jag övar och övar... men just nu längtar jag sjuuukt mycket efter akustiken i en kyrka. Längtar efter ljudets känsla... och mitt mål är att ge just den känslan till dem jag ska sjunga för, brudparet ♡

Häromdagen tog jag ett stort steg utanför min trygghet och frågade en kantor på jobbet om hon ville lyssna på mig för att sedan ge tips. Hennes svar blev, självklart. .. men då kommer jag inte vara tyst! hihi... lite de jag förstod när jag frågade. Precis vad jag behöver... en liten kick i baken för att bli ännu bättre. Jag är såklart lite pirrig inför vad hon kan tänkas säga och vad hon kommer vilja peta på! ;)

Iiih... känns kul det här. Trots min gigantiska scenskräck. Som absolut inte märks på ledarcykeln i spinningsalen, enligt mina fina anhängare på passen.

Sedan jag börjat gräva i den jag är så vill jag så gärna vilja våga mer... och denna utmaning är så ärofylld att jag bara sa ja på en gång!

Tiden går undan... och snart är vi där ;) juni månad.

Trevlig helg!

  • 958 Readers

Likes

Comments

ja ett genomgripande tema här just nu..

Jag jobbar ständigt på att bli mer självständig i sinnet. Med det menar jag samvetet... och även att jag måste lära mig att se mig och då även tillåta mig själv att säga nej.

I detta fall gäller det även bekräftelse på alla vis. Jag har en evig mening i huvudet som ekar... "Var rädd om mitt hjärta..."

Ord som sagts när jag blivit för godtrogen.
Påminns ibland om att jag är lätt att få lindad runt fingret...

Tanken här är inte att få de som vet allt att känna sig träffade... utan mer dom som tror att allt är ok och bara skiter i att jag faktiskt är genuin och omtänksam... och då också borde respekteras precis som du.

Jag ska lära mig att jag själv inte ska tillåta någon att göra så längre. För det är där det börjar, hos mig själv. Mitt tankesätt och känslan inom mig. Kanske tänka ett steg längre och våga tänka till när jag egentligen vet var mina fötter skall placeras på jorden.

Nattliga tankar...

Nog om det. Drömmer mig bort och renar mitt samvete och ler...

  • 968 Readers

Likes

Comments

jag såg ett klipp för ett tag sen där en tjej gjorde lockar med hjälp av grillfolie, sina fingrar och plattång. Jag är värdelös på att göra lockar med plattången i vanliga fall... så detta var ju ett sätt som passade mig.

Enkelt också;
ta en slinga med hår, linda runt fingret... sedan lägger du "ringen" platt emot folie och gör paket. Fortsätt så i hela håret eller hur du nu vill ha...
När du gjort klart så värmer du en stund på foliepaketen... låt dem sitta kvar en stund och fortsätt runt på alla...

alla värmda? ta sedan ur dem försiktigt, tillåt dig att skratta lite, för jag såg ut som "Crazy eyes" i OITNB. Jag "redde" ut lockarna till önskad volym och vips är det klart.

såklart så ha värmeskydd i håret innan!

Tadaaa!

Det fattas endast eyeliner och rött läppstift till det här så ;)

  • 997 Readers

Likes

Comments

och ord skall det bli.

Annars då... jo livet leker. En längre tid har det varit intensivt på det privata planet. Mycket att stå i, exet bröt höften dagen innan nyår, mycket tid med barn och fullt upp med jobb och spinning.

Med facit i hand har det gått ganska smärtfritt och jag har tillåtit mig att nu dra i bromsen lite för att landa fysiskt då jag till slut inte kände att jag hann med att andas. Därför åkte jag ensam till Hede under påsk och P fick vara lite extra med barnen.

Jag har under de senaste 5 åren inte unnat mig en ren egentid på det sättet... att bara åka iväg för att endast bli medveten om min existens. Jag behövde det och nu har jag verkligen fått tillbaka energin i sinnet med hjälp av fjälluft och mysigt sällskap av moder och PP.

För första gången i söndags så kände jag ett stabilt lugn med mina vänner och en massa barn omkring mig... då jag annars kan vara disträ och mer eller mindre stressad inombords av olika anledningar. Men mitt i smeten av kärlek från alla omkring mig så gick det upp för mig vad som verkligen betyder allt för mig. Vad som betyder allt för mig förstår ni säkert... men det är lätt att man bara kör på och glömmer de viktiga stunderna man är i äkta glädje och inte bara tar det för givet.

Fått frågan flera gånger av flera varför jag inte ger mig själv lite mer kärlek och Credit.... senast igår. Den frågan slår hårt och får mig direkt att tänka till om varför...
Ja, varför vet jag. Det sitter djupt. Och självklart ska man vara ödmjuk... men att ge mig själv en klapp på axeln och suga åt mig komplimanger av medmänniskor är svårt. Jag lovar framförallt mig själv att bli bättre på det.

Ett exempel är tex att jag fått äran att få sjunga på ett bröllop i sommar för en fin vän som ska gifta sig med sitt livs kärlek... det en btw en gigantisk utmaning för mig som lider av scenskräck kan man säga. Men jag vet att jag kan sjunga... och bara det att hon frågade mig är en stoor ära... så därför måste jag ta chansen att överkomma detta.

åter till saken....
Jo... jag spelar in sång till en instrumental version av låten, om och om igen. Hör brister som ska förbättras och kan till slut känna att det blir skit allting. Istället då för att höra det bra delarna och känna att jag kan och det kommer gå bra så ser jag bara bristerna.

Känslan finns där inom mig då... det negativa liksom. Hänger ni med?

Men nu med en dag efter jag faktiskt skickat filen till det fina brudparet och dom tyckte det var grymt så får jag lite perspektiv. Jag kan... mennn... och sen kan jag bara köra på och få ut det jag vill... för att det kan bli riktigt bra! Om jag vågar och dessutom litar på min förmåga.

Jag jobbar för att tro på mig själv som jag tror och genuint känner för andra. Jag älskar att få folk att se sitt potential.... men att se sitt egna... det är där det brister.

Så där är jag just nu... våga jobba på mig själv, mitt tankesätt och anta MIN utmaning! ;)

Babbel... men tack för mig ♡

  • 998 Readers

Likes

Comments

för ett avslutat och raderat kapitel i livet så kanske jag är redo att dela mina tankar igen?

Raderade en del ord i min "Note" igår. I dag känns det befriande. Det var liksom dags att gå vidare och få känslan av växande självkänsla istället för att se in i en manipulerad backspegel?

Så nu tar jag nya tag med bloggen... påbörjar ett nytt kapitel av lycka i mitt liv. Där jag ger mig själv en till chans att våga tro på mig själv.

För idag kände jag kärlek och lycka över om att se vad som egentligen ger mig det lugn jag söker. Meningen är: Utan blodsband så skapar man sin egen familj.

Där känner jag faktiskt att jag har landat... äntligen!

Godnatt! 😚

  • 1032 Readers

Likes

Comments

där endast få kan se in i själen...

insett saker... känner alla känslor som finns... vill släppa bomber av ord men utan verkan... så orden stannar på ett simpelt papper, just nu. obetyderliga ändå så...

har även förlorat en kärleksfull fin vän till himlavalvet, min hund... vilket är helt sjukt, bara sådär... slutade han att finnas... min fina fina älskade Linux. Vila i frid min vackra nos. ♡ En vecka har gått... en vecka av oförstånd men ändå ett lugn att han omgavs av kärlek när han lämnade jordelivet.

Spontana och blandade ord och känslor är vad jag kan ge just nu.  • 1376 Readers

Likes

Comments

en liten update om hur det går bara. Jag har inte ätit socker sen förra måndagen. Saknar inte godsakerna men däremot har jag ibland saknad efter Cola Zero. Min stora last och vana speciellt när jag jobbar.

Äter till 95% veg och helst helt vegan. Det jättebra och känner mig lättare i kroppen. Men framförallt i sinnet så känns det toppen!

Det som kommer till tanken nu är att jag denna gång inte har någon våg hos mig längre, men som jag skrivit så handlar det inte om en siffra längre utan mer om självkänsla och hur jag faktiskt ser mig själv i den jag är.

Jag har som motivation att bara se allt så enkelt som möjligt och se till att göra rena och bra val som passar mig i min och barnens vardag.

En sak som också är viktig för mig är att fortsätta vara en bra mamma i den mening att aldrig smitta av någon slags besatthet till dem utan mer bara se till att dom och vi tillsammans ska leva så hälsosamt som vi kan. Med enkla och näringsrika råvaror och då även fortsätta vara aktiva tillsammans.

Nu ska jag sova... men ville bara hålla bloggflödet vid liv. Få ner lite tankar i text...

Godnatt!
  • 1844 Readers

Likes

Comments