Hur beskriver man en känsla när man själv inte kan sätta fingret på vad det är? Det var frågan jag ställde mig när mina föräldrar frågade hur jag mådde, dom hade märkt att jag inte va som förut. Den pigga och glada tjejen som alltid varit öppen och berättat allt för dom. Men som nu behöll alla känslor och funderingar inom sig, hoppades på att lösa allt på egen hand. Men då kom tårarna, flera veckors uppbyggnad av en mur runt omkring mig kraschade fortare än jag han reagera. Att sedan sitta och förklara och få fram hur jag mår och varför, det var svårt för jag visste inte riktigt själv. Det finns fortfarande några obesvarade frågor inom mig som jag själv inte kan svara på, för att jag inte vet.

Vi kom fram till att den största orsaken till att jag inte är mig själv, beror mycket på vad som väntar. Gymnasiet. Jag har hela tiden sagt att jag inte ska tänka på det för det är ändå inget jag kan påverka. Jag ska göra mitt bästa i skidbacken, mer än så kan jag inte göra. Men det är lättare sagt än gjort. Alla tankar och den press jag sätter på mig själv håller på att knäcka mig och jag förstod att jag inte kunde fortsätta så som jag gjorde. Jag är tvungen att prata ut om mina känslor istället för att hålla dom inom mig, för om jag fortsätter med det så kommer det ju knappast att bli bättre. Mina prestationer inom slalomen påverkar mig också i mitt liv som jag har utanför. Jag grävde ner mig för en fjärdeplats vilket någon annan skulle varit jätteglad för att lyckas med. Jag har inte realistiska mål inom mitt idrottande vilket har gjort att jag sänker mitt självförtroende till botten. När jag står på start så kan jag tänka på vilken placering som jag kommer att ligga på när jag kommer ner eller vilken tid jag ska ha, beroende på vad jag hör att dom andra får. Sen har jag kommit ner och det kanske inte blev som jag tänkte. Och trots att det kanske är hur bra som helst ändå så har jag inte kunnat glädjas åt det. Ett bra åka kunde förvandlas till ett skit dåligt åk bara för att det inte blev som jag tänk på start. Detta har sedan hängt över mig i flera dagar efteråt, jag har känt mig trött och hängig och blivit mer irriterad på småsaker som jag känner att jag egentligen inte har någon anledning att bli arg på.

Jag blev medveten om att jag inte kunde hålla på på det sättet längre, och att jag kanske var tvungen att ända på saker i mina rutiner. T.ex. hur jag gör när jag står på start.

Jag åkte till Sälen under helgen för att göra mitt sista USM-kval någonsin, jag hade inga direkt förhoppningar om att kunna prestera eftersom att jag inte mår så bra. Jag skulle bara försöka göra så gott jag kunde och ha kul med kompisar. Jag tog med mig lurar upp till toppen för att kunna värma upp med musik i öronen, för att gå in i min bubbla och bara fokusera på mitt och inget annan. Det var himla skönt faktiskt att jag bara fick vara jag en stund.

Vi körde slalom på lördagen och jag gjorde en riktig blunder i första åket och låg 12:a men lyckades ladda om och körde upp mig till en 4:e plats i andra med ett jättebra åk. På söndagen så var det storslalom och jag låg 5:a efter första men gjorde ett sämre andra åka och halkade ner till 8:e, hade bara 10 hundradelar upp till femteplatsen så det var riktigt jämt.

Jag försöker att inte tänka på vad som gick dåligt utan tar med mig det som gick bra. Mina hjärnspöken är långt ifrån borta och det är något som jag kommer att få fortsätta kämpa med under en längre tid men ni som känner mig vet att jag inte ger upp i första taget. Min dröm ska inte vara en dröm, min dröm ska bli verklighet.

Jag skriver inte detta för att jag vill att folk ska tycka synd om mig utan jag skriver det för att jag vill att ni ska förstå varför jag inte just nu är jag och att det inte beror på något annat eller någon av er. Kram på er <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er, hoppas allt är bra med er. Det var ett tag sedan som jag skrev här, och jag ber om ursäkt för min dåliga uppdatering. Det blir ju en del skrivande om skidåkning och det hoppas jag att ni förstår för det är ju en stor del av mig och speciellt nu på vintern.

Jag tänkte alla fall uppdatera lite om vad jag har gjort dom senaste två veckorna. Vi börjar fredag den 19.e.

Jag och en kompis var och tittade på en innebandyturnering som hålls i Torsby varje år, Vargnatta. Vi har kompisar och klasskamrater som var med. Turneringen spelas under natten men vi var bara kvar till ca. 21 för tidigt på lördag morgon så åkte jag och familjen upp till Kungsberget (Gävle), för att jag skulle köra USM-kval i slalom. Tävlingen gick skapligt och jag slutade femma.

På eftermiddagen så åkte vi vidare till Falun för slalom även på söndagen. Jag låg trea efter första åket med bara en hundradel ner till fyran. Jag slutade fyra, och kände mig såklart lite besviken. Det är ju inte så kul att tappa placeringar men det var bara att inse att den andra tjejen var bättre än mig och det är ju inget jag kan påverka.

Bilden är från tävlingen i Falun.


Jag gjorde tre dagar i skolan och sen var det dags att åka upp till Funäsdalen för att åka fart, jag har aldrig åkt störtlopp tidigare så det var lite nervöst.

Vi hade störtloppsträning på torsdagen där vi fick känna på backen och vi började lite längre ner i backen och gick steg för steg uppåt. På fredagen körde vi två genomåk och när jag stod på starten så kändes det som jag ville spy och tankarna bara snurrar runt i huvudet, vad har jag gett mig in på liksom, men jag körde ändå och det kändes väl okej för att vara första gången.

På lördagen körde vi två störtloppsrace, jag bröt i första åket efter att jag blev sen i en sväng och missade den som kom efter, men jag blev 10:a i den andra. På söndag körde på två Super-g tävlingar vilket jag är lite mer bekväm i, fick verkligen inte till första tävlingen och blev 10:a, skitbesviken igen. Knöt näven till andra tävlingen och slutade 7:a ett bättre åk, och var inte så långt efter heller så det var ju bra.

Jag fick alla fall fyra fina dagar i Funäs tillsammans med goda vänner, där även solen visade sig.

Så nu har jag gått i skolan i tre dagar och ska även göra det imorgon innan jag åker tillbaks till Funäs för tre dagars läger med ungdomar från hela Sverige som har sökt skidgymnasium, det ska bli superkul!!

Vi ses, kramis

Likes

Comments

Hej på er allihop!

Under helgen var jag i Branäs och körde säsongens första USM-kval, i storslalom. Branäs är inget favorit tävling men det gäller att göra det bästa av situationen, det var inte -27 grader i alla fall, som det varit alla år förut. Jag slutade 5:a bägge dagarna, jag är nöjd med placeringarna men jag kände att åkningen inte riktigt gick som jag ville. Jag har svårt att få ut min åkning på tävling vilket jag har kämpat med ett tag och kommer att få fortsätta med ett tag till. Jag hoppas på bättre åkning till helgen, för då är det dags för slalom igen lördag i Kungsberget och söndag i Falun.

Ha en fortsatt bra vecka folket! Kramis

Likes

Comments

Hej på er jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen efter söndagens storslalomtävling, men jag har inte riktigt haft tid att skriva. Här kommer alla fall en uppdatering på vad jag har gjort under veckan.

Söndag: Tävlade storslalom i Klövsjö och det är väl en dag som jag kunde ha hoppat över kände jag men men. I första åket gjorde jag en jättemiss och fick starta om helt, och jag låg väl 4,6 sekunder bakom. Det kändes dock ganska bra i andra åket fram till samma ställe i backen som i förra och där tappade jag skidan och gled ner en bit i backen. Så det blev en DNF den dagen också, vilket såklart inte kändes så roligt.

Måndag: Jag tog bussen till Karlstad på förmiddagen för att träffa min kusin, och vi hade en jättemysig dag då vi shoppade, åt mat och pratade om allt mellan himmel och jord <3

Tisdag: Första skoldagen efter ett bra jullov, åkte på träning till Sunne som vi har mellan 18-20. Vi körde slalom och det kändes skapligt bra dom åk som jag fick till.

Onsdag: Skola och träning i Sunne på kvällen, storslalom. Kändes också ganska bra.

Torsdag: Skola och sen lite gym på kvällen.

Fredag: Skola och nu sitter jag hemma och bara chillar.

Imorgon och på söndag ska jag köra säsongens första USM-kval i Branäs, det ska bli kul. Dom hade lagt tävlingen lite senare imorgon så att folk som kommer lite längre bort ifrån har möjlighet att åka på morgonen vilket är skönt för mig för då får ju jag sova längre.

För er som läste mitt förra inlägg som jag gjorde i lördags vet ju att jag hade det otroligt jobbigt just då, och såklart så är det jobbigt när man tänker på det men jag har under veckans gång börjat förstå att det inte är något som jag ska gå och tänka på som att det vore något negativt utan tänka på mitt första åk och hur jävla bra det va. Jag ska vara stolt över min insats och ta med mig saker där ifrån till nästa tävling. Under träningen i tisdags så sa en utav mina tränare till mig att jag skulle skriva ut resultatet och stryka under min första tid och sätta det någonstans i mitt rum så att jag ser det varje dag och att jag varje dag blir påmind om vad jag var påväg att lyckas med. Och det har jag gjort, jag satte det på min stora spegel för då ser jag det varje gång jag tittar mig själv i spegeln.

Hoppas ni haft en bra vecka! Ska försöka lägga upp i slutet av helgen med lite resultat från Branäs. Kramis!

Likes

Comments

Hej på er, idag körde jag en slalomtävling i Vemdalen. Och på lunchen när jag satt i lägenheten på Vemdalskalet efter mitt första åk så målade jag upp bilder i huvudet hur jag stod på värdshuset och tog emot mitt pris. Jag låg trea efter första åket, asså tre i sveriges största ungdomstävling i alpint med ca. 100 startande tjejer i min grupp. Jag fattade liksom ingenting, jag förstod inte hur jag kunde ha körts så bra. Jag hade ju förstått att jag åkte bra på träning men kanske inte så bra. Men inför andra åket var jag väldigt nervös, jag hade aldrig varit i en sådan situation förut och visste inte riktigt hur jag skulle hantera det, jag satte press på mig själv och körde ur i andra åket. Jag kom aldrig in i en rytm i mitt åk och efter några svängar så orkar jag göra något med armen på något konstigt sätt och jag blir störd av staven och blir sen och kör ur.
Och allt gick upp för mig: det blir ingen pall för mig idag, jag har förstört min största chans att göra något riktigt bra och jag erkänner jag klarade inte pressen, jag fixade det bara inte och besvikelsen är såklart väldigt stor. Men jag vet att bara när besvikelse får lägga sig så kommer jag att vara stolt över mitt första åk som är ett bevis på att jag faktiskt kan och hänger med.
Jag ska gör det jag kan för att ladda om tills på söndag då vi har storslalom men just nu vill jag bara lägga mig i sängen och dra något gammalt över mig.
Hoppas att ni iallafall har haft en bra dag! kram på er

Jag vill tack alla er som stöttat mig under dagen, det betyder mycket!

Likes

Comments

Hej på er, nu sitter jag i bilen på väg till Vemdalen för säsongens första tävling. Det ska bli jättespännande att få starta upp säsongen. Eftersom att det känns bra på träning.
Vi har varit i sunne några dagar mellan jul och nyår och det har funkat bra.

Jag har såklart gjort andra saker under jullovet förutom att åka skidor, jag har umgåtts med vänner och familj och sen har jag bara chillat och tagit det lungt, och såklart tränat lite på gymmet och så.
Jag hoppas att ni har haft en bra julledighet och jag hoppas att ni får ett bra 2018!!
Kram på er!

Likes

Comments

Ja julen 2017 bestod mestadels av mat och julklappar, och en hel del godis, nästan lite för mycket haha.
Lite bilder på några av alla julklappar jag har fått :)
Ja mycket grejer blev det och tre dagar med mat mat och ännu mer mat, kommer inte orka äta något på en vecka tror jag. Men jättemysigt har det varit och jag har träffat större delar av min släkt. Hoppas alla ni också har haft en bra jul, trevlig fortsättning på er så ses vi snart igen, Puss!

Likes

Comments

Titta vilken fin helg jag har haft, skidåkning, kalla men vackra mornar och massa fina vänner.


Två jättebra dagar i Sälen med region 3. Inte det bästa underlaget då det kom ca. 15 cm pudersnö natt till lördag som inte han att frysa till på söndag. Men det är bara att göra det bästa av situationen och göra så gott det går. Och min åkning går verkligen framåt och det börjar kännas riktigt bra, Superkul!!

När vi kör med regionen så är det ungdomar födda 02-03 från Värmland, Dalarna, Gästrikland och Närke. Så det var tjejer och killar som jag inte träffat förut. Vi är en stor och bra grupp som alla umgås med alla, vilket är viktigt även fast vi utövar en enskild sport. Ett supergäng helt enkelt!

Likes

Comments

Hej på er, hoppas allt är bra med er. Det är det med mig i alla fall.

Som jag skrev i förra inlägget så skulle jag på intervju i lördags, det kändes ganska bra, det är lite svårt att förbereda sig för något när man inte vet vad det kommer för frågor. Vi fick alla fall kolla runt lite på skolan och så, det var ju inget nytt för mig för jag har ju varit där några gånger. Sen fick jag träffa dom andra som också har sökt till Torsby i första hand och det var några nya ansikten men sen kände jag igen namnen på alla. På lördag kväll så åkte jag, pappa och en kompis som också va på intervju, upp till Sälen igen för att köra två pass på söndag. Vi körde Super-g på morgonen och det gick inte så bra direkt, men det var första fartpasset på hela säsongen så det var väl inte så konstigt kanske. Sen på eftermiddagen så körde vi Slalom, och det gick faktiskt riktigt bra. Det var absolut värt bilresan för en sådan fin dag i backen :)

Hade inga möjligheter att ta några bilder och fotografen (pappa) glömde bort sig. Så det får bli en bild på mig och min bästa vän från Trysil helgen innan, en bild som gör mig så himla glad!!

Likes

Comments

Ja då har jag vatit på läger igen denna gång i Sälen med Värmlands alpina.
Igår körde vi storslalom första passet och Slalom andra. Det var lite knasigt underlag hela dagen, men idag körde vi storslalom hela dagen och underlaget var jättebra. Första passet idag började kl. 07.00 och det tar ca. 15 min, till backen från där vi bodde. Så jag gick upp 05.30. Det som är bra med det är väl att vi får åka i en orörd backe när det inte är andra "turister" där och åker och att vi inte kommer hem så sent. Vi åker hem till Ekshärad redan ikväll för imorgon ska jag på intervju på skidgymnasiumet i Torsby, det ska bli spännande!
Sen lutar det mot att vi åker upp till Sälen igen redan imorgonkväll för att köra på söndag. Man får ta alla möjlighet man får eftersom anläggningarna i Värmland inte har öppnat än. Jag hade inte möjlighet att ta så mycket bilder, men här nedan ser ni en bild från igår.

Jag ska försöka uppdatera igen i slutet av helgen, hoppas vi ses då! Kramis

Likes

Comments