Heii

Nu är det påsklov, och jag har varit sjuk såå länge D: Var i Hemavan nu i helgen och missade påskhyrningen som jag egentligen hade tänkt gå på (men det var okej, vi hade så himla kul uppe i fjällen ändå ;) ), och sen blev jag sjuk. Så nu ligger jag hemma med feber och missade ridningen i tisdags. Missade den förra veckan också eftersom jag hade varit på friluftsdag dagen innan och var sjuk efter det.

Det jag ville komma fram till var att jag inte ridit på nästan 3 veckor, vilket är heeemskt! Och inte nog med det, jag har anmält mig till en klubbhoppning nästa helg, så jag kommer bara hinna rida 1 gång innan tävlingen... Känns ju sådär... :S Får dock göra det bästa av situationen, för jag SKA tävla! Och dagen efter det hade jag planerat in dressyrprogramsträning, och det är jag nästan mer nervös för än hopptävlingen! Har aldrig ridit ett dressyrprogram, så vi ser väl hur det går. Har inte så höga förväntningar med tanke på förutsättningarna.

Ska även köpa ett nytt pannband till Schatz med silvriga och turkosa stenar. Tror det kommer passa honom utmärkt! :) Vann ju ett pannband i somras i en tävling som jag tycker är sååå fint! Ända minuset med det är att det är svart läder, för Schatz har ett brunt träns. Därför ser det lite konstigt ut, men det är bara om man kollar noga. Mej stör det inte så mycket i alla fall. Premiäranvände det på julkursen, och han blev såå fin! :D Tror inte jag har visat det faktiskt, så slänger in en bild! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har ätit vegetariskt i någon månad nu och får ständigt frågan om varför jag, enligt många, vägrar att äta det absolut godaste som finns. För mej har det varit svårt att förklara varför jag väljer bort köttet eftersom det under denna tid alltid varit så otroligt självklart för mig att det inte är okej att döda individer för att människan ska få exklusivt kött på sin tallrik.

I detta inlägg hade jag tänkt gå lite djupare på varför jag anser att människan är så hänsynslös och egoistisk, och hur verkligheten faktiskt ser ut.

Vi börjar med att ca 100 miljoner individer, med egna känslor och liv. slaktas varje år, just för att människorna ska ha kött. Många köper kött i matbutiker som i princip är klar för att ätas, men hur många är det som tänker på att detta kött du ska äta faktiskt har dödat ett liv, för DITT nöje!? Det är väldigt bekvämt att ha färdigskivade köttbitar att köpa, för det är så lätt att lägga verkligheten bakom sig eftersom man själv inte varit med under hela slaktprocessen. Men om alla var medvetna om vad djur utsätts för innan dom ska bli köttbiten du stoppar i munnen skulle det inte alls bli lika bekvämt längre. Jag tror rent utsagt många hade blivit förskräckta över den riktiga sanningen.

Ställ dig själv en fråga och fundera på vad du svarat ; - Skulle du kunna döda ett nyfött djur, som har livsglädje och frihet som du, och sedan äta upp det för att "Äsch, det är ju gott."?

Jag VET att många inte hade klarat av att se individen i ögonen, för att sedan se livet tyna bort för att du ska kunna äta dens kropp! Det låter brutalt, men välkommen till verkligheten,

Vi människor utnyttjar dessa individers liv, vi låter dom möta döden på slakteri FÖR ATT VI SKA ÄTA UPP DOM! Vi låter dom transporteras i trånga boxar och burar eftersom dom inte är värda mer än mat. Vi låter dom "bedövas" innan slakt genom att gasas eller skjutas med en kula i huvudet. Vi låter individer hängas upp och ned i fötterna i fullt medvetande för att doppas i strömförande vatten, för att sedan skära av blodkärl i halsen så att djuren ska dö av blodförlust.

Låter inte detta nästan för sjukt för att vara sant?

Äter du kött och blir förskräckt av hur vardagen ser ut för djuren du äter borde du ta och tänka efter om dessa djurs död är värt för ditt eget nöje. Känns det bra att blunda för verkligheten och låta detta vanvård fortsätta?

Min egna åsikt: Skippa köttet för att stå upp för djurens rättigheter att leva ett riktigt liv och inte massproduceras i dåliga förhållanden. Låt djuren få vara lyckliga och fria, för deras liv betyder något för dem - precis som våra liv gör för oss. Låt våra röster tala för dem som behöver oss mest, dom som inte har någon röst, dom som inte har något val.

Jag rekommenderar verkligen att kika in http://djurfabriken.se/dodsfabriken för att få en ännu starkare inblick på verkligheten. För det är saker ALLA definitivt borde se.

Dessutom bör alla sett dokumentären cowspiricy, jag lovar dej; det är helt ofattbar information.

Likes

Comments

Jag är en extremt målmedveten människa och älskar att sätta upp mål inför framtiden. Nu var det ju ett tag sedan det blev ett nytt år men det är alltid kul att titta tillbaka och se om man har uppnått målen man hade inför året. Därför tänkte jag rada upp lite mål jag har med ridningen detta år: 


  • Få en bättre känsla i min sits.​ ​Denna kan man ju nästan alltid dra till med, men jag känner verkligen att jag sitter som en liten pinne på hästryggen och skulle mer än gärna få in lite mer känsla i hand och skänkel. 


  • ​Starta 60 cm på klubbhoppning. ​Det har jag ju gjort tidigare, men jag har gått ner på 50 cm ett tag nu för att jag känner att jag "missat" den klassen när jag hoppade upp från 40klassen till 60cm. (Har skrivit ett inlägg om det för ett tag sedan). Men nu känner jag mig redo! :) Tror jag ska hoppa 50 cm första tävlingen för att få in flowet, det var ju så länge sedan man tävlade! 


  • ​Ta grönt kort. ​Hoppsan. Jajamän, det är mina planer! :) Det kan aldrig vara fel att ha det i ryggsäcken, om det plötsligt skulle bli så att man skaffar sig en egen häst eller medryttarhäst man har planer att tävla med. Hoppas bara att det bli gröntkort-kurs detta år. Men det borde det väl bli, eller? 


  • ​Starta min första klubbdressyr. ​Jag älskar ju verkligen dressyr, men jag vet inte riktigt om jag har känt mig redo att tävla i det än med Schatz. Har haft så långa uppehåll mellan de gånger jag ridit han så det har inte känts övertygande att starta dressyrtävling. Men detta år ska jag ta mig i kragen och ställa upp på en tävling. Jag menar, det är ju inte hela världen om det går dåligt. Första dressyren har jag inte så höga krav på. 


  • ​Få en placering på klubbhoppning. ​Detta kan jag ju inte garantera, men det ända jag kan säga att jag ska gå in för det till 110%. För som Jens Fredricson säger - "Om målet är att delta så är det sällan man vinner". För nu ska jag verkligen gå in för det! 


  ​Häståret 2016 har börjat superbra, och nu när tävlingssäsongen startat är allt jag kan göra att sträva till 110% efter att uppnå mina mål! Låt 2016 vara ett superår! :)

  Likes

  Comments

  Hej!
  Idag var det Almas tur att rida som vanligt. Det blev jättestressigt med tiden eftersom vi kom oss iväg rätt sent, så Karl-Gustav som Alma skulle ha gjorde vi i ordning på ynka 10 minuter. Men det gick bra och han var inte speciellt skitig heller.

  I alla fall så var deras hjälpinstruktör Mikaela (som förövrigt rider i min ridgrupp) inte där, så Lena frågade om jag kunde hjälpa till! Har hjälp massa andra nybörjargrupper förut, så det var inte första gången. Är alltid så kul att hjälpa pratsamma och glada barn och det var verkligen speciellt att få "träna" sin egen lillasyster haha! :)

  Iallafall så var dom hur duktiga som helst, dom har suttit på hästarna ca 3 lektioner och alla kunde få igång hästarna i trav idag. Har faktiskt inte varit med om så lättlärda nybörjare, superkul att se!

  Nästa torsdag ska dom ha uteridning, så det blir nog lite spännande kanske!:) Eftersom det är sportlov så är det alltid uteridning den veckan, men i lite högre grupper får man själv välja vilken dag och tid man ska rida. Och jag har valt på torsdan klockan 2 (tror jag det var, hehe), så då rider jag och Alma samma dag! :) Vem vet, kanske blir en långdag i stallet den dan?

  Nu saknar man sommaren obeskrivligt mycket...

  Likes

  Comments