Idag var det dax för tävling, och denna gång var det Glögghoppet! :)

Det gick inte så jättebra faktiskt, Schatz var rätt seg och jag kände att jag inte fick fram han som jag ville. Jag hade dålig sits och red inte superbra. Men det kan inte alltid gå bäst, så vi blickar framåt mot andra tävlingar där jag ska tänka på tempot och min sits... Det konstiga var att domarna verkade tycka att jag hade ett bra tempo, men jag fattar faktiskt inte riktigt hur dom tänkte eftersom jag drog ned en bom pga tempot.... :/ Trots allt så är jag ändå glad att vi tog oss runt och att jag kände att jag hade bra kontroll och balans under hela banan! :)

Tänkte bjuda på en liten film från idag då jag red. c: Tänk på att jag inte lagt så mycket energi åt filmen, därför är den lite dåligt gjord :p

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag testat på något som jag aldrig någonsin gjort förut! Nämligen att rida någon typ av akademisk ridkonst med repgrimma! Vet inte om jag kan kalla det akademisk ridning eftersom jag red på repgrimma och med en barbackapad, men det var då väldigt speciellt och liknade inget jag gjort förut!

Jag red en vääldigt snygg nordsvenskblandning på 7 år som var rätt busig, så man behövde verkligen visa vem som bestämmer. Jag kände mig som en riktig nybörjare till en början, det var sååå svårt hahah. Skänklar och tyglar användes knappt, det var iprincip bara vikten som vägledde hästen. För att få hästen att gå framåt använde man sätet och "tryckte fram" hästen, om ni förstår vad jag menar, samtidigt som man förde tyglarna framåt längs mankammen. För att stanna lutade man sig lite bakåt så att skänklarna hamnade rätt långt fram. Alltså var det väääldigt mycket svårare och knepigare än ridsättet vi gör på ridskolan.

Jag fick försöka hitta voltspåret och märkte snabbt att jag är mycket svagare på vänster sida av kroppen. Dessutom märktes det tydligt att jag satt och spände mig, och därför blev Lilja, hästen som jag red, lite dragig. Men ju mer jag försökte desto bättre gick det, och jag fick till och med testa på att göra lite sluta. Lilja hade tydligen tendens att bli lite övertaggad, så hon bjöd på några bocksprång ibland, men jag lyckades hålla mig kvar haha.

Nästa gång jag kommer dit ska jag få testa på lite NH-träning med deras andra häst. Har aldrig testat på det heller, så det blir jättespännande! :D

Även fast detta var suupersvårt så vet jag att jag som ryttare kommer ha mycket användning av detta i min ridning och att jag hittar en annan slags känsla i ridningen. Jag taggar redan nästa gång jag ska fara dit! :D

Likes

Comments

Idag var det dax för ridning igen och jag fick rida Schatz även denna gång.

Tyckte det gick helt okej, vi skulle rida skänkelvikning på timglaset med en tiometersvolt vid medellinjen. Skänkelvikningarna flöt på rätt bra, när vi gjorde det i trav så gick det betydligt bättre än i skritt. Trots lite samarbetsproblem på de första volterna så blev det jättebra i slutet. Det ända jag måste tänka på är att vrida om och höja handen, så jag inte kommer för långt ner med dem. Vi tränade inte så mycket galopp denna gång eftersom det var mest fokus på skänkelvikningar. Tyckte tempot var bra, men i början gav jag han lite för mycket tygel så jag fick han inte riktigt fram till handen som jag ville. Men efter ett tag så red jag bättre och kunde då rida han framåt på ett bättre sätt! :)

Som avslutning red vi lätt utan stigbyglar på serpentinbågar, och uusch vad det är jobbigt! Så nu sitter jag med träningsvärk i hela benen haha... Får väl tänka positivt, det är bra för mina benmuskler hehe.


Bjussar på ett riktigt fult å gammalt kollage som jag gjorde för mer än ett år sen haha. Tänk, då fick jag nästan aldrig rida han, så jag nöjde mig med att vara med han från marken. Är så glad att den perioden har vänt, så jag får chansen att träna från hans rygg också! :)

Likes

Comments

Måste bara få dela med mig av min allra största inspiration - Lacey Jamieson.

Hon hade verkligen en övernaturlig känsla för hästar. Sök på hennes instagram/youtube så kommer ni förstå vad jag menar. Verkade alltid vara så glad, och med hästar runt om henne kunde hon hitta på vad som helst. Men en sak som jag beundrar var att hon inte var så fixerad i pengar. Hästsport är en extremt dyr sport, och vill man ha en häst som kan tävla dom allra högsta nivåerna så är det klart att man kan räkna med att behöva betala sjuka summor. Men det hon satsade på var att köpa gröna hästar som hon själv utbildade och fokuserade på att ha kul med hela tiden. Hon gjorde dom trygga och lärde dom hur mycket som helst.

Tyvärr så dog hon 2013, endast 16 år gammal, av en ovanlig blodsjukdom. Hon har verkligen fått mig att fortsätta kämpa, även om det går skit ibland. En riktig förebild inom hästsporten som förtjänade att finnas kvar på jorden... 

Likes

Comments

Hej!!

Åhh vad jag är glad just nu! Eftersom det är tisdag så var det dags för ridning som vanligt. Jag fick rida bästa Schatz, och det stod dressyr på schemat. Och jag måste bara säga att han är vääärldens finaste. Det gick hur bra som helst idag, jag hittade sjukt mycket nya knappar, min sits var tydligen superbra, han fick framåtbjudning och allting var bara hur kul som helst! Det var länge sedan jag fick den här känslan med han, å därför är jag så glad att all träning verkligen ger resultat!

Vi fokuserade mycket på skänkelvikning idag, och jag blev till å med imponerad på mig själv vissa gånger. Även fast det förmodligen inte blivit lika bra skänkelvikningar utan Schatz hjälp så har jag aldrig lyckats få honom att korsa så tydligt som han gjorde idag! Vi skulle göra det på hörnlinjen, och jag råkade komma ut lite för tidigt vissa gånger, men ju mer vi körde på desto noggrannare blev jag. Jag valde även att ta upp stigbyglarna, så jag bara satt ned i traven. Jag har alltid tyckt att Schatz är skumpig i den ökade traven, men idag gick det hur bra som helst! Jag kunde verkligen fokusera på min ridning och mina hjälper. Superkul! :D Sedan avslutade vi med att rida lätt utan stigläder, vilket är det jobbigaste jag någonsin gjort. Men det gick hyfsat bra ändå, man känner verkligen hur musklerna får jobba.

Schatz hade som sagt väldigt mycket framåtbjudning, men ibland har han lätt för att stödja sig på tygeln, så vid avsaktningarna ser det jätteproffsigt ut att han lixom "går i form", och när han väl stödjer sig så tycker jag det är svårt att styra han eftersom han blir så tung i munnen.. Men idag har jag hittat såå mycket knappar och saker för att han ska bära upp sig själv, både vid avsaktningar och vid "vanlig ridning".

Avslutar detta inlägg med att säga att jag är sååå tacksam över att jag får chansen att rida och träna med Schatz. Förut var han bara en i mängden, men ju längre tiden har gått så har jag verkligen förstått hur mycket han faktiskt betyder för mig i min utveckling. Älskade älskade häst...<3

​Bilden är över ett år gammal, och jag kan knappt fatta hur mycket vi har utvecklats tillsammans.

Likes

Comments

Äntligen helg! Denna vecka har verkligen varit hur dryg som helst, så jag känner verkligen att jag är välförtjänt denna helg. 

Men ingen riktig vila blir det inte. Imorgon är det dressyrtävling på SRK, och som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag avanmält mig. Men min kompis Ellen ska vara med och rida ponnyn Troja, och jag har lovat henne att vara hennes förste knoppare!:) Det tar ju lite tid att knoppa, och eftersom hon är en av dom första som ska rida så är jag tvungen att vara där väldigt tidigt. Men det är bara kul att hjälpa till, så jag ser inte tiden som ett problem! :) 

Det ända problemet just nu är att jag förmodligen stukat mitt finger på gympan idag. Liite dålig timing kanske, hehe.. :/ Men jag får ta och göra det bästa av situationen ändå! Kul kommer det bli i alla fall!

Likes

Comments

Tisdag idag, vilket innebär ridning! :D

Jag fick storskiten Elvis som beter sig som en 3-åring i boxen, men som är väldigt trevlig att rida! Det stod dressyr på schemat och vi skulle rida framdelsvändningar. Jag vet inte varför, men jag har rätt svårt med att koordinera hjälperna så flera framdelsvändningar blev bara som bananer. Annars gick det faktiskt riktigt bra dom gånger då jag gjorde rätt. Det är ganska konstigt, för jag har ridit framdelsvändningar i fleera år, men det är inte förrän nu jag börjar komma på sättet att göra det, hehe. Menmen, alla ryttare har ju sina svaga och starka sidor :) Elvis försökte då så gott han kunde, så det var ju bra!:)

I alla fall så gjorde vi även rätt mycket tempoväxlingar på det inre spåret, och det gick väl helt okej, men eftersom vi var full grupp idag så blir det så himla trångt. Därför är det jättesvårt att fokusera på sin ridning om man hamnar bakom någon som inte rider speciellt snabbt. Det är en nackdel när man rider på ridskola, för ibland blir det nästan mer fokus på att vända ifrån sin plats än att utföra övningar. 

Förövrigt så tycker jag att Elvis skötte sig riktigt bra, han är verkligen en häst som jag hade kunnat fortsätta rida och utvecklas med! :) 

Likes

Comments