Igår drog jag till medle och red Phila. Det fick bli barbacka eftersom både jag och hon verkar trivas bäst med det! Hon var lite pigg i traven men verkligen inte lika dragig som förra fredagen! Värmde upp med lite framdelsvändningar och red lite skänkelvikningar trappvis. Red även på större och mindre volter i skritt och trav för att få henne mjuk och böjd. 

Fokuserade mest på att få till skänkelvikningarna, och det känns som att det bara går bättre och bättre varje gång jag rider henne! Hon lyssnade otroligt bra och flyttade super på skänkeln, något jag upplevde henne inte göra för ett halvår sedan! Testade även övningen vi red på SRK i tisdags, att rida skänkelvikning på volt. Tyckte hon gjorde jättebra ifrån sig trots att hon förmodligen inte gjort det så mycket innan.

Det ända som jag verkligen måste få till är hennes balans, hon snubblar rätt ofta och har inte så bra koll på vart hon sätter hovarna. Jag vet att underlaget har stor betydelse för hästens balans, och det hade underlättat mycket om underlaget var bra. För där jag rider är det lös sand/jord + en massa "små" stenar som hästen lätt kan snubbla på. Det är ju mindre bra... Det ända jag kan komma på i nuläget är att rida ut mycket bland rötter och stenar för att hon ska lära sig att samarbeta med hennes hovar hehe. 

Efter ridpasset tog jag ut henne i grimma å grimskaft och tränade lite på att vinka med hoven. Jag hade tänkt att göra det som en början till spansk skritt! :) Hon är så sjukt lättlärd, men trots det så var en av döttrarna som bor där imponerad över att hon kunde trix. Tycker det är lite tråkigt att hon inte har tränats mer, eftersom hon verkligen vill göra rätt och alltid har fokus. Önskar verkligen att vi hade mer tid tillsammans än vad vi har, och om hon nu ska lämnas på foder kommer jag inte kunna träffa henne alls. Så det är bara att ta tillvara på den lilla tiden vi har♥

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kom nyss hem från SRK efter att ha varit stallvärdinna från kl.4 - 7. Tycker det är så himla mysigt att bara vara och umgås med våra ridskolehästar istället för att endast se dem som några slags träningsobjekt för oss människor. Dessutom får man ju en liten uppfattning av varje häst, så man har någon aning om vems rygg man sitter på när man ska rida, om ni förstår vad jag menar.

Eftersom det är en ny termin så är det många nybörjargrupper för både vuxna och barn. Därför är det viktigt att man alltid finns i stallet för att kunna hjälpa dom som behöver hjälp. Idag fixade vi till exempel i ordning Peter Pan på 5 minuter till en ridlärare som skulle rida ut med sina elever, sprang och hämtade benskydd till några som hade glömt sätta på dom på hästen osvosv. Tycker dock att det var rätt lugnt i stallet ändå, så efter att alla nybörjargrupper hade ridit så pysslade vi med att rengöra stallkatten Klas mathörna som var fylld av damm. Borstade även Schatz päls lite smått eftersom den har blivit så himla tufsig på senaste tiden. Tycker det är lite tråkigt eftersom det ser ut som att han inte blir lika välskött som förut på grund av att han börjar gå i lägre grupper som kanske inte är lika noggranna som oss som har ridit ett tag.

När vi inte kunde hitta på något att göra så gick vi till nya manegen där det var några tjejer, vissa lika gamla som mig och vissa några år yngre. Några hade ägt sina hästar i flera år medans andra endast hade haft sina i några månader. Jag tyckte att dom gjorde ett jättebra jobb allihop och att dom var jätteduktiga, men vissa mer eller mindre krigade mot sina hästar för att den skulle lyssna och göra som dom sa.

Enligt mig ska ridning vara ett samarbete mellan häst och ryttare, inte ett krig om vem som ska bestämma. För så fort man får sin egna häst måste man se till att hästen inte tar över och gör som den vill, annars blir det ännu svårare att visa hästen vart skåpet ska stå. Därför är det sjukt viktigt att hitta en häst som passar just dig, och provrida flera olika hästar några gånger för att kunna få chansen att tänka efter. Hästen som ska följa med hem och som du kommer ägna sjukt mycket tid åt ska ju vara din lagkamrat, inte din motståndare. Jag tror att många som tappar intresset för hästar inte riktigt har fått möjlighet att känna av den där "teamkänslan" man får när man rider på en häst man passar med, dom känner inte att det är värt att spendera så pass mycket tid till någon som man inte ser som sin bästa vän. ¨

Och hur kan nu en tjej som mig, som aldrig haft en egen häst förut och som nästan bara rider på ridskola, lyckas få ur mig allt detta? Jo, för jag har själv hittat den häst som jag verkligen älskar och skulle kunna offra allt för. Även om det är en ridskolehäst eller privathäst så är det samma känsla, man flyger fram som om marken vore gjord av moln. Även om jag eller hästen har en dålig dag så ger man inte upp. För det band man har mellan sig är för starkt för att kunna brytas. 

Likes

Comments


Idag var det tisdag igen!

Fick Elvis som förra gången, och jag måste bara få säga att han är sååå fin! :D Vi red skänkelvikning på förlängda hörnlinjen och sedan en 10-metersvolt vid E/B, beroende på vilket håll vi gjorde skänkelvikningen åt. Elvis hade väldigt mycket framåtbjudning, och ibland var jag tvungen att hålla in honom rätt mycket för att vi skulle kunna komma in i skänkelvikningen i ett lugnt tempo. Dom flesta gångerna gick det bra, det var dock några gånger jag flyttade han för mycket så vi kom ut för tidigt till väggen. Till å med vår ridlärare blev imponerad vilken bjudning hade, speciellt i traven! Så det var ju lite kul :-)

Sedan red vi lite på volterna och övade skritt-galopp och galopp-skritt. Tyckte att galoppfattningarna blev hyfsade ändå, trots nått travsteg mellanåt. Avsaktningen från galopp till skritt däremot gick kanske inte superbra, helt ärligt så verkade det som att ingen fixade det utan nått travsteg hehe. Men det gäller att hitta tekniken :-) Sedan övade vi lite på "seg trav" som jag brukar kalla det för. Ni vet när man ska trava så sakta som möjligt utan att sakta av till skritt och även ha bjudning. Även om det alltid kunde ha gått saktare så tyckte jag att det gick bra. Blev faktiskt riktigt nöjd med min ridning idag trots tappade stigbyglar i galoppen, så det är svårt att säga nått som inte gick så bra, 

Vi fick även en liten lapp om våra mål inom ridningen och vilka hästar vi helst skulle vilja utvecklas med osv. Och jag kände bara ​äntligen​! Det känns som att vi inte har fått önskat hästar på jääättelänge, så nu kan jag verkligen framföra vilka hästar jag passar med och inte! :D

Likes

Comments